zibicwikla 23.09.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Będę niedługo robił ogrodzenie. W zwiazku z tym chciałem zapytać jak "uzbroić" okolice bramy. Czy na wjeździe zrobić jakąś wylewkę i zatopić w niej szynę po której w przyszłości będzie jeździła brama? O czym jeszcze muszę pamiętać na wstępnym etapie robót? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 23.09.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Najpierw musisz wiedzieć jaką bramę będziesz stawiwiałPóźniej dowiedziałem bym się co mogę sam zrobić, jeżeli to ma być szyna w progu z kątownikiem określonej długości ponad dwóch bram, to możesz wykonać sam, będzie to betonowa belka zbrojona z zamocowanym kontownikiem. Warto wiedzieć jak powinien wyglądać słupek prowadzący, a jak ten z zamkiem i wprowadzenia, które zawsze bramę umieszczą w punkcie wyjścia. Na deser będzie zębatka i mechanizm i doprowadzenie przewodów możesz wykonać sam. Najlepiej to zrobić w rurce, tylko wywiedz się ile i jakich. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elgo 23.09.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 A zastanawiałeś się nad zastosowaniem bramy bez rolek, z przeciwwagą? Zaletą jest iż nie trzeba mieć równego podłoża, nie ma problemu z "brudną" lub zamarzniętą szyną. Najważniejsze jest abyś wiedział jaki napęd kupić, tam masz wszytsko podane: jakie przewody, ile ich, gdzie zasilanie itp. Pamiętaj o miejscu na fotokomórki i przewodach w słupkach i wiele jeszcze innych rzeczach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts