gogo5660 01.10.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 U mnie w szafie pancernej CZ 550 de lux kaliber 30-06 no i oczywiście lufy gladkie. Co do wiatrówek to nie chce przeklinac bo kazdy 18+(teoretycznie) moze kupic i potem sa wypadki ze dziecko 7 letnie strzela do przechodniów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 01.10.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Nie strzelam, choc kiedys to robiłem często i gęsto. A frajda przezajefajna. Zaczynałem od 7,62mm. Później przyszedł czas na 12mm; 14,5 ( tu już nie było śmiesznie). Zabawa się kończyła jak przyszedł czas na kaliber 22mm. Niestety z racji zacofania technicznego niektórych maszyn musiałem pominąc kaliber 75 i 80mm. Najwięcej puf zrobiłem na 100mm. Zdażało się i 125mm, choć rzadziej. Moim marzeniem było walnąć z 155, a szczytem niedoścignionym z 203mm. w kolejności: 1 kałach 2 nsw 3 kpw 4 wkład opl 5 t34 6 JS 7 t55 i t55am 8 t72 9 dana 10 goździk byłem rusznikarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 01.10.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Jakiś kretyn strzelał w szybę w firmie.Dziurki były małe więc nie broń ostra.Prawdopodobnie łabki kupują pistolety na plastikowe kule i wkładają kulki z łożyska.Strzelałem w wojsku i więcej nie chcę.To nie Ameryka i nie ta kultura.Zdecydowanie więcej zabawy jest przy łuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LP-CO2 02.10.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 WitamRównież strzelam amatorsko z broni pneumatycznej - preferuję pistolet.Czasami również z małego kalibru.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 03.10.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Zdecydowanie więcej zabawy jest przy łuku. bo bez huku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.10.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 I bez czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.10.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Zawsze ciekaiło mnie zaawisko. Myśliwi strzelają tylko w ramach selekcji, a wiszą u nich najpiękniejsze poroża . ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.10.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Bo mogłyby sobie je uszkodzić biegając między drzewami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 04.10.2007 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Zawsze ciekaiło mnie zaawisko. Myśliwi strzelają tylko w ramach selekcji, a wiszą u nich najpiękniejsze poroża . ? znaleźli bo dużo po lesie chodzą ja tam w ramach strzelectwa przygotowuje się do prowadzenia działań niesymetrycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 07.10.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Zawsze ciekaiło mnie zaawisko. Myśliwi strzelają tylko w ramach selekcji, a wiszą u nich najpiękniejsze poroża . ? Najpierw te zwierzaczki podkarmiaja zeby ladnie urosly..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.10.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Poważnie zastanawiam się nad pozowoleniem na broń. Kurcze ja też o tym myślę... Tak mi się chce postrzelać z broni palnej... Nie wiem chyba bym musiał do jakiegoś klubu z tym uderzyć?? Ciekawe ile takie strzelanko kosztuje?? A co do pozwolenia...to nie wiem, czy samo to mogłoby ci zezwalać na strzelnie poza miejscami specjalnie do tego wyznaczonymi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 10.10.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 A gdzie mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.10.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 A gdzie mieszkasz? Musuły...jak to gdzie Okolice Grodziska Mazowieckieg...rzut beretem od w-wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 11.10.2007 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 No tak - Musuły juz wiem Z czystym sumieniem to poleciłbym Pułtusk czyli moja macierzystą sekcje. Tak - jestem z Warszawy i jeżdze do Pułtuska na strzelnice. Nigdzie bliżej lepszej nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 11.10.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 A cóż to za "sekcja"?? Możesz coś więcej??Jakie to są koszty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 12.10.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 http://www.strzelectwo-nadnarwianka.pl/dodatkowe szczegóły - pytaj na PW lub mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 12.10.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 No i wszystko jasne... Myślałem, że to będzie jakieś super drogie... A czy udział w tej sekcji, lub ogólnie w sekcjach tego typu wogóle w jakiejś mierze ułatwia zdobycie zezwolenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LP-CO2 12.10.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 WitamNa strzelanie z wiatrówek nie trzeba pozwolenia.Jeżeli chodzi o sportową broń ostrą tj. kulową to musisz:- przynależeć do Klubu Strzeleckiego- uzyskac patent strzelecki (jednorazowo min 1000 zł - egzamin i kurs)- przynależeć do PZSS (Polskiego Związku Strzelectwa Sportowego legitymacja ok 60 zł/rok)- uzyskać licencję sportową z PZSS ( jednorazowo ok 50 zł)- brać udział w zawodach strzeleckich organizowanych przez Kluby Strzeleckie z licencją PZSS na organizowanie zawodów sportowych ( co najmniej 6 razy w roku - min ok 1000 zł z kosztami wyjazdu)O pozwolenie możesz się ubiegać co najmniej po roku kiedy zaliczysz pełen rok zawodów.Takie są przynajmniej warunki podstawowe. Ponadto pozwolenia wydaje Policja i mimo spełnienia powyższych warunków nie masz gwarancji że dostaniesz decyzję pozytywną z Policji (do wniosku o pozwolenie na broń należy dołaczyć szereg innych dokumentów m.in zaśw. o niekaralności). Wierz mi jest to droga przez mękę (przynajmniej na terenie woj. mazowieckiego, kosztowna i czasochłonna) - wiem to z autopsji gdyz kilku kolegów z mojego klubu dostało zgody ale po licznych odwołaniach i trwało to co najmniej rok chodzenia przy tym. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 12.10.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witam Na strzelanie z wiatrówek nie trzeba pozwolenia. Jeżeli chodzi o sportową broń ostrą tj. kulową to musisz: - przynależeć do Klubu Strzeleckiego - uzyskac patent strzelecki (jednorazowo min 1000 zł - egzamin i kurs) - przynależeć do PZSS (Polskiego Związku Strzelectwa Sportowego legitymacja ok 60 zł/rok) - uzyskać licencję sportową z PZSS ( jednorazowo ok 50 zł) - brać udział w zawodach strzeleckich organizowanych przez Kluby Strzeleckie z licencją PZSS na organizowanie zawodów sportowych ( co najmniej 6 razy w roku - min ok 1000 zł z kosztami wyjazdu) O pozwolenie możesz się ubiegać co najmniej po roku kiedy zaliczysz pełen rok zawodów. Takie są przynajmniej warunki podstawowe. Ponadto pozwolenia wydaje Policja i mimo spełnienia powyższych warunków nie masz gwarancji że dostaniesz decyzję pozytywną z Policji (do wniosku o pozwolenie na broń należy dołaczyć szereg innych dokumentów m.in zaśw. o niekaralności). Wierz mi jest to droga przez mękę (przynajmniej na terenie woj. mazowieckiego, kosztowna i czasochłonna) - wiem to z autopsji gdyz kilku kolegów z mojego klubu dostało zgody ale po licznych odwołaniach i trwało to co najmniej rok chodzenia przy tym. Wszystko sie zgadza z tym ze za patent w Plocku 1500pln Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 12.10.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A cóż to za "sekcja"?? Możesz coś więcej?? Jakie to są koszty?? Kup sobie replike broni czarnoprochowej i moze sztrzelac bez zezwolenia ,moj syn tak zrobil ,ma lowce jeleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts