Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja może z głupia frant - a gdzie można postrzelac w okolicach warszawy z broni krótkiej? Zaczynając od tzw. zera?

Znaczy strzelałam ale w LO ale wiadomo z jakiej broni.... :oops: Byłam nawet na zawodach i dobrze mi szło. Nie umiałam jedynie rzucać granatem do celu :oops: i tym samym karierę bojową zaprzepaściłam... :wink:

ale chętnie postrzelałabym do celu z broni krótkiej... 8) :lol:

https://forum.murator.pl/topic/4088-pif-paf-czy-kto%C5%9B-strzela/page/4/#findComment-2398671

o, jakoś tu wcześniej nie trafiłem

pykało się - koneic podstawówki i w średniej, sportowo, ale raczej zawody międzyszkolne z kbks sporotwych

jakiś czas temu strzelałem sobie do rzutków - zajefajna sprawa

co do dania broni ludziom - broń Panie Boże :D

byłaby to katastrofa

dać ludziom broń "do domów" wymaga regulacji nie tylko tu, ale i w ogólnych przepisach KK, mało to było przypadków, gdy w obronie domu ktoś strzelał, grzmocił po ryju w obronie domu, rodziny, siebie i miał z tego tytułu same problemy

(przypomina mi się, przypadek co gosciu strzelał do złodzieji transformatora, zabił chyba jednego, potem go zaszczuto i popełnił samobójstwo o ile dobrze pamiętam, albo dziadka napadniętego na ulicy i broniącego się nożem)

no i sam fakt, że u nas się "kombinuje" więc co by nie wymyślili, będą co niektórzy omijać, broń łatwiej trafi do tych, co jej nie powinni posiadać

https://forum.murator.pl/topic/4088-pif-paf-czy-kto%C5%9B-strzela/page/4/#findComment-2421747