Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

może kltoś buduje dom z Ytonga??

kabietka

Recommended Posts

Przykład. Silka. Naj, naj, naj. Chałupka dźwiękoszczelna. Czytam w Muratorze, chyba nr.6 z tego roku, że chcąc mieć wygłuszoną chałupę należy dawać koniecznie spoiny pionowe też. O tym producent np. Xella milczy. Inni też. Czyli wpust-pióro to kiszeczka. Dobra sprawa dla murarzy. I tylko murarzy.

Tak samo sprawa ma się z Ytongiem i innymi wynalazkami na PW.

My też przechodziliśmy przez ytong, silkę, porotherm i ciągle było jakieś ''ale'', i na końcu byłam już głupia z tego wszystkiego, aż pewnego dnia obudziłam się i stwierdziłam, że odechciało mi się już nad tym myśleć i rozważać, i dlatego padło na 3W z ceramiki zwykłej. Od tamtej pory mogę się nareszcie spokojnie wyspać :D :D :D Jedno jest pewne: to z czego budować i ile warstw to chyba najgorsze ze wszystkich pytań, jakie zadaje sobie większość inwestorów! Trzymaj się, jestem z Tobą w tej bardzo trudnej chwili :D

My też przechodziliśmy przez ytong, silkę, porotherm i ciągle było jakieś ''ale'', i na końcu byłam już głupia z tego wszystkiego, aż pewnego dnia obudziłam się i stwierdziłam, że odechciało mi się już nad tym myśleć i rozważać, i dlatego padło na 3W z ceramiki zwykłej. Od tamtej pory mogę się nareszcie spokojnie wyspać :D :D :D Jedno jest pewne: to z czego budować i ile warstw to chyba najgorsze ze wszystkich pytań, jakie zadaje sobie większość inwestorów! Trzymaj się, jestem z Tobą w tej bardzo trudnej chwili :D

Dzięki za słowa otuchy!!

I tak nie wiem z czego w końcu zostanie pobudowany mój dom??

Mętlik w głowie mętlik..!!

Dziękuję wszystkim na forum !!! :x :o

mam pytanie do kobietki, skoro się pytasz, a więc coś tam już na początku usłyszałaś/postanowiłaś

Co Cię skłania do Ytonga ?

reklama, czy jak Uliki że jest bielusieńki ?

a może iż się dom buduje się samodzielnie w 3dni, a może to iż można robić bruzdy i kable tam wkładać ?

co Ci się najbardziej podoba ?

mam pytanie do kobietki, skoro się pytasz, a więc coś tam już na początku usłyszałaś/postanowiłaś

Co Cię skłania do Ytonga ?

reklama, czy jak Uliki że jest bielusieńki ?

a może iż się dom buduje się samodzielnie w 3dni, a może to iż można robić bruzdy i kable tam wkładać ?

co Ci się najbardziej podoba ?

Witaj!!

jeżeli miałabym budować z Ytonga to nie dlatego że

-jest biały

-szybko się go stawia

-nazwa taka fajna

NIE!!!

a dlatego że

-nie trzeba tynkować ścian przed ułożeniem płytek

-grubość tynków wewnętrznych i zewnętrznych

-budowanie ststemowe

Jestem na etapie poszukiwań materiału na budowę i zastanawiam się nad Ytongiem ,pustakami poryzowanymi może jeszcze inne/??

Aby ostatecznie wybrac i tak przedstawię kilku producentom moje rysunki konstrukcyjne domu w celu wykonania kosztorysu .

Wczoraj poszukałam informcję o bloczkach Fortis i Pezam czyżby one były alternatywą dla Ytonga??

Może ktoś z tego materiału ma postawiony domek??

Może ktoś z forum ma więcej informacji o tych bloczkach ??

Pozdrawiam!!!! wszystkich i tych co budowali ,tych co budują ,tych co będą budować swe gniazdka!! :wink: