kabietka 23.09.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Witam może odpowie mi ktoś co jest taniej wybudować ?? dom z Ytonga czy z porothermu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 23.09.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Najpierw był porotherm, potem Ytong z silką. Odszedłem od jednego i drugiego pomysłu. Za dużo niedomówień w materiałach reklamowych. Jest to super hiper w reklamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 23.09.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Janusz to teraz pora na chate z bala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 23.09.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Janusz to teraz pora na chate z bala Nie kolego. Tradycyjna ceramika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 23.09.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Przykład. Silka. Naj, naj, naj. Chałupka dźwiękoszczelna. Czytam w Muratorze, chyba nr.6 z tego roku, że chcąc mieć wygłuszoną chałupę należy dawać koniecznie spoiny pionowe też. O tym producent np. Xella milczy. Inni też. Czyli wpust-pióro to kiszeczka. Dobra sprawa dla murarzy. I tylko murarzy.Tak samo sprawa ma się z Ytongiem i innymi wynalazkami na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 23.09.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Dobra sprawa dla murarzy. I tylko murarzy.. tak jest, przykład: propaganda Ytonga: szybko się muruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 23.09.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Bo szybko się muruje hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 23.09.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Janusz to teraz pora na chate z bala Nie kolego. Tradycyjna ceramika . To bedziesz teraz maxiu albo ubek ps.wlasnie mi przywiezli partie "lajerka" na budowe ...nie polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 23.09.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 My też przechodziliśmy przez ytong, silkę, porotherm i ciągle było jakieś ''ale'', i na końcu byłam już głupia z tego wszystkiego, aż pewnego dnia obudziłam się i stwierdziłam, że odechciało mi się już nad tym myśleć i rozważać, i dlatego padło na 3W z ceramiki zwykłej. Od tamtej pory mogę się nareszcie spokojnie wyspać Jedno jest pewne: to z czego budować i ile warstw to chyba najgorsze ze wszystkich pytań, jakie zadaje sobie większość inwestorów! Trzymaj się, jestem z Tobą w tej bardzo trudnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 23.09.2005 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 My też przechodziliśmy przez ytong, silkę, porotherm i ciągle było jakieś ''ale'', i na końcu byłam już głupia z tego wszystkiego, aż pewnego dnia obudziłam się i stwierdziłam, że odechciało mi się już nad tym myśleć i rozważać, i dlatego padło na 3W z ceramiki zwykłej. Od tamtej pory mogę się nareszcie spokojnie wyspać Jedno jest pewne: to z czego budować i ile warstw to chyba najgorsze ze wszystkich pytań, jakie zadaje sobie większość inwestorów! Trzymaj się, jestem z Tobą w tej bardzo trudnej chwili Dzięki za słowa otuchy!! I tak nie wiem z czego w końcu zostanie pobudowany mój dom?? Mętlik w głowie mętlik..!! Dziękuję wszystkim na forum !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulik 23.09.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 a ja buduje z betonu komorkowego co prawda nie z ytonga ale z prefabetu kolbuszowa- identyczny, bielusienki i POLOWE tanszy i jestem w pelni przekonana do tego materialu a na dzwiekoszczelnosci nie kazdemu zalezy...ja tam chetnie poslucham spiewu ptaszkow za oknem na mojej wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 23.09.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 mam pytanie do kobietki, skoro się pytasz, a więc coś tam już na początku usłyszałaś/postanowiłaś Co Cię skłania do Ytonga ? reklama, czy jak Uliki że jest bielusieńki ? a może iż się dom buduje się samodzielnie w 3dni, a może to iż można robić bruzdy i kable tam wkładać ? co Ci się najbardziej podoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 23.09.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 To pytanie do kobietki, ale ja też chcę odpowiedzieć Dla mnie najbardziej w ytongu podoba się nazwa [/b]ytong. Brzmi tak z japońska, tajemniczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 23.09.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Brzmi tak z japońska, tajemniczo. niezłe w każdym bądz razie bardziej do mnie to przemawia niż to że jest bielusieńki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulik 23.09.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 nono swintuchy bielusienki..znaczy bez popiolow jak od innych polskich producentow, z calkowicie naturalnych skladnikow, co ytong tak podkresla w reklamach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 24.09.2005 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 mam pytanie do kobietki, skoro się pytasz, a więc coś tam już na początku usłyszałaś/postanowiłaś Co Cię skłania do Ytonga ? reklama, czy jak Uliki że jest bielusieńki ? a może iż się dom buduje się samodzielnie w 3dni, a może to iż można robić bruzdy i kable tam wkładać ? co Ci się najbardziej podoba ? Witaj!! jeżeli miałabym budować z Ytonga to nie dlatego że -jest biały -szybko się go stawia -nazwa taka fajna NIE!!! a dlatego że -nie trzeba tynkować ścian przed ułożeniem płytek -grubość tynków wewnętrznych i zewnętrznych -budowanie ststemowe Jestem na etapie poszukiwań materiału na budowę i zastanawiam się nad Ytongiem ,pustakami poryzowanymi może jeszcze inne/?? Aby ostatecznie wybrac i tak przedstawię kilku producentom moje rysunki konstrukcyjne domu w celu wykonania kosztorysu . Wczoraj poszukałam informcję o bloczkach Fortis i Pezam czyżby one były alternatywą dla Ytonga?? Może ktoś z tego materiału ma postawiony domek?? Może ktoś z forum ma więcej informacji o tych bloczkach ?? Pozdrawiam!!!! wszystkich i tych co budowali ,tych co budują ,tych co będą budować swe gniazdka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts