Redakcja 12.12.2002 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 http://www.murator.com.pl/forum/dom_od_lasu.jpg [ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2002-12-12 14:54 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 12.12.2002 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Dla tych co nie czytują dzienników budowy na Forum chcę pokazać mój dom (D24 Muratora). Wszystkie szczegóły budowy, technologii i nie tylko opisane są w Dzienniku Alicjanki.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 12.12.2002 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Alicjanka. Piękny domek. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 13.12.2002 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Ale cacko!!!Piękny - to za mało powiedziane.Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 13.12.2002 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Przyłączam się do chóru zachwytów. Podoba mi się, poza bryłą budynku (mój wymarzony domek parterowy) kolorystyka okien i wykończenie klinkierem.Czy możesz powiedzieć jakie i skąd masz klinkier?PozdrawiamGaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 13.12.2002 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Pyszny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 13.12.2002 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Jezu! Jak fajnie jest wejść na Forum i od razu poczytać tyle miłych słów! Widoczna na zdjęciu elewacja jest ogrodowa (południowa), czyli nikt oprócz mnie nie będzie się mógł nią zachwycać. Elewacja wejściowa (północna) jest w tym domu conajmniej skromna (jeśli chcecie obejrzeć więcej zdjęć tego domu, wejdźcie na skrót www pod moim postem). Niemniej jednak byłam tego świadoma gdy projekt wybierałam, a stawiałam bardziej na funkcjonalność niż wygląd zewnętrzny. Myślę, że jak obsadzę odpowiednio domek zielenią, to zyska na urodzie i charakterze. Klinkier to swojski Roben cieniowany nr 17. Dachówka to Roben jesienny liść (też trochę cieniowana brązowa). Bardzo lubię klinkierowe i inne naturalne wykończenia domów (klinkier oprócz urody jest trwały!), więc zamieniłam zaplanowane w projekcie drewniane słupki na klinkierowe. I myślę, że wyszło dobrze. Dzięki jeszcze raz za ciepłe słowa! :grin: A. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Alicjanka dnia 2002-12-13 14:18 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 13.12.2002 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Piękny, schludny i z klasą. Gratuluję. Jaka to jest dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 13.12.2002 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Pytania o dachówkę nie było. Trzeba najpierw uważnie czytać wszystkie wiadomości. Ale jest piękny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.12.2002 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Bardzo ładny....., podoba mi się Życzę miłych letnich wieczorów w ogrodzie, który mam takie wrażenie, że będzie wspaniale komponował się z rzeźbą budynku. Cieszę się, że wybrałaś identyczna dachówkę jak ja. To miłe. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Wowka dnia 2002-12-13 15:23 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 13.12.2002 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 A te drzwi typu patio na taras (trójdzielne), jakie są? Możesz je cokolwiek więcej opisać? Jak się otwierają? Harmonijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 13.12.2002 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Klaudia, Dachówkę możesz z bliska obejrzeć na stronie www (pod moim postem) klikając na "full size" na samym dole pod zdjęciem po prawej stronie. W takim powiększeniu można obejrzeć wiele szczegółów. Wowka, to samo mogę powiedzieć ja - niewiele się widzi odważnych do tej dachówki. A jaką kolorystykę (okna, elewacja) do tej dachówki dobierasz w swoim domu? Franek, drzwi otwierają się klasycznie: dwie części po lewej stronie zdjęcia się otwierają jak każde drzwi balkonowe (do środka pokoju), a ostatnia część po prawej stronie zdjęcia (przy schodach) jest stała (z nakładką aby wyglądała tak jak te części które się otwierają). Zdecydowaliśmy się na tą jedną część stałą, ponieważ jest ona w bardzo niedużej odległości od rogu pokoju (ok. 25cm) i zawsze coś tam będzie stało (duża zieleń, palma, choinka itp), więc stwierdziliśmy, że nie będziemy z niej i tak korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 13.12.2002 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Alicjanko, dom macie piękny, widny i blisko lasu - super!Bardziej jeszcze niż opakowanie podoba mi się podwójna zawartość jednego z pokoi. Ależ piękne panny! Przyjmij moje gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 15.12.2002 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2002 Alicjanka dom jest rzeczywiście wspaniały ale ja najbardziej zazdroszczę Tobie płaskiej działki -jaka to wygoda .Oglądałem już kiedyś ten dom w trakcie tworzenia na jakimś forum fotograficznym ale teraz to mnie zatkało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 15.12.2002 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2002 Prze - pię - knie !!! Długowłosa blondi, na którą czekacie będzie się doskonale komponować na podjeździe i na tarasie. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 16.12.2002 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Aż chce sie wejść do takiego domu Gratuluję! Wspaniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 16.12.2002 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Bardzo,baaaardzo mi się podoba.Goldenka będzie miała rajskie życie z Waszą rodzinką. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.12.2002 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 On 2002-12-13 17:30, Alicjanka wrote: Wowka, to samo mogę powiedzieć ja - niewiele się widzi odważnych do tej dachówki. A jaką kolorystykę (okna, elewacja) do tej dachówki dobierasz w swoim domu? Kosze miedziane, rynny Marley - miedziane, pas podrynnowy ciemny brąz podobnie jak i podbitka. Stolarka mahoń meranti, parapety klinkrowe ciemny brąz z angobą. Co do koloru elewacji to mamy czas (na szczęście bo to trudna decyzja) do wiosny. W tym roku zakończyliśmy na ociepleniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 16.12.2002 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Oprócz miedzi (Marley brązowy, blacha sara brązowa matowa) z resztą mam podobnie. No tylko podbitkę ma jasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 17.12.2002 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Tyz piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts