Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszmar - dziura w nowej wannie akrylowwej!!! ;(((

Akuś

Recommended Posts

Co ja mam teraz zrobić?

Wanna juz obudowana. Glazurnik wyszedł prawie miesiąc temu. W domu trwały jeszcze cały czas drobne prace i dopiero teraz to wyszło na jaw ;((

Ten ***** musiał odbić wannę jeszcze przed montażem.

W środku, jakieś 7 cm od dna jest pęknięcie długości ok 4 cm i do tego jeszcze wystający odprysk.

No co ja mam teraz robić??? Wczoraj zamonowali mi szafkę, która jest wciśnięta między ścianę a wannę. Dzisiaj wzięto pomiar na blat.

Czy tą wannę da się jakoś naprawić, czy trzeba ją wyciągać, skuwać kafelki??? Czy może od razu powinnam zamówić nową??? Boże, ja już kasy nie mam... :(

Ta wanna to Ravak, Vanda. :cry: :cry:

Ewidentnie wanna została źle zamontowana. Glazury nie powinno się naklejać na zainstalowaną wannę. Zobacz w instrukcji montażu.

Jeżeli wanna byłaby "dostawiona" do płytek wówczas nie byłoby problemów z jej demontażem i naprawą/wymianą. Swoją drogą zobacz, czy pęknięcie wanny nie pokrywa się z miejscem wkręcenia wkręta od nóżek. Może to wada fabryczna, albo może i fachman spartolił robotę stosując np. za długi wkręt lub wkręcając go w nie właściwe miejsce.

i to zywy dowod ze takie rzeczy jak wanny, brodziki montuje sie po plytkach !! na samym koncu.

Zeby nie bylo widac to bedzie to trudno naprawic ... z przeciekaniem nie ma problemu. Wystarczy podkleic od spodu zywica i wl. szklanym. Od gory mozna prubowac jakimis szpachlowkami.

Ten ***** musiał odbić wannę jeszcze przed montażem.

W środku, jakieś 7 cm od dna jest pęknięcie długości ok 4 cm i do tego jeszcze wystający odprysk.

Moim zdaniem , nie powinnas obwiniac glazurnika .

Jezeli jemu spadnie plytka , to uszkodzi dno wanny .

7 cm od dna , plytki nie spadaja .

Najciezsze plytki , jakie widzialem , to 30-30cm z marmuru .

Nie sa one tak ciezkie , aby wanne przedziurawic .

Nawet jak uderza kantem .

Naprawic mozna wanne , tak jak invx pisal ,czyli podklejajac od spodu zywica .Widzialem juz takie uszkodzenia i naprawy .

Wanne zawsze montuje sie przed plytkami .