Akuś 23.09.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Co ja mam teraz zrobić? Wanna juz obudowana. Glazurnik wyszedł prawie miesiąc temu. W domu trwały jeszcze cały czas drobne prace i dopiero teraz to wyszło na jaw ;(( Ten ***** musiał odbić wannę jeszcze przed montażem. W środku, jakieś 7 cm od dna jest pęknięcie długości ok 4 cm i do tego jeszcze wystający odprysk. No co ja mam teraz robić??? Wczoraj zamonowali mi szafkę, która jest wciśnięta między ścianę a wannę. Dzisiaj wzięto pomiar na blat. Czy tą wannę da się jakoś naprawić, czy trzeba ją wyciągać, skuwać kafelki??? Czy może od razu powinnam zamówić nową??? Boże, ja już kasy nie mam... Ta wanna to Ravak, Vanda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujekdobrarada 23.09.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 tel.: +48 22 755 40 32 to jest numer do serwisu ravak bez problemu powinni to naprawić. miałem podobna sytuacje a po wizycie panów sladu nie ma ... miłego weekendu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akuś 23.09.2005 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Już wcześniej dzwoniłam bezpośrednio do jednego z serwisantów. Jego odpowiedź to: my takich rzeczy nie naprawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
havo 24.09.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 poxipol albo jakos tak się nazywa, taki dwuskladnikowy, ja uzywalem bezbarwnego w identycznej sytuacji, nie ma śladu i nic nie cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 26.09.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Ewidentnie wanna została źle zamontowana. Glazury nie powinno się naklejać na zainstalowaną wannę. Zobacz w instrukcji montażu. Jeżeli wanna byłaby "dostawiona" do płytek wówczas nie byłoby problemów z jej demontażem i naprawą/wymianą. Swoją drogą zobacz, czy pęknięcie wanny nie pokrywa się z miejscem wkręcenia wkręta od nóżek. Może to wada fabryczna, albo może i fachman spartolił robotę stosując np. za długi wkręt lub wkręcając go w nie właściwe miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 26.09.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 i to zywy dowod ze takie rzeczy jak wanny, brodziki montuje sie po plytkach !! na samym koncu.Zeby nie bylo widac to bedzie to trudno naprawic ... z przeciekaniem nie ma problemu. Wystarczy podkleic od spodu zywica i wl. szklanym. Od gory mozna prubowac jakimis szpachlowkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.09.2005 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Ten ***** musiał odbić wannę jeszcze przed montażem. W środku, jakieś 7 cm od dna jest pęknięcie długości ok 4 cm i do tego jeszcze wystający odprysk. Moim zdaniem , nie powinnas obwiniac glazurnika . Jezeli jemu spadnie plytka , to uszkodzi dno wanny . 7 cm od dna , plytki nie spadaja . Najciezsze plytki , jakie widzialem , to 30-30cm z marmuru . Nie sa one tak ciezkie , aby wanne przedziurawic . Nawet jak uderza kantem . Naprawic mozna wanne , tak jak invx pisal ,czyli podklejajac od spodu zywica .Widzialem juz takie uszkodzenia i naprawy . Wanne zawsze montuje sie przed plytkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 27.09.2005 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Wanne zawsze montuje sie przed plytkami . Chyba żartujesz!? Nie pierwszą łazienkę mi robili w życiu - i za każdym razem inna ekipa. Jednak sposób postępowania tan sam - wanna najpóźniej jak się da, żeby jej głupio nie uszkodzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 27.09.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Wanne zawsze montuje sie przed plytkami . jakis zart jest to albo szkola falenicka i otwocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts