Piotrusiek 23.09.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Od jakiegos czasu próbuję sobie wymyślić ogrodzenie działki, dzisiaj będąc na spacerze zobaczyłem coś co widac na zdjęciach poniżej. Fotki tego nie oddają, ale z daleka wyglądało na szare, a z bliska okazuje drobnokolorowe Podpowiecie co to za wynalazek i... dlaczego jest drogi? http://img381.imageshack.us/img381/8228/podm11vh.th.jpg http://img381.imageshack.us/img381/483/podm25tx.th.jpg http://img381.imageshack.us/img381/5109/podm38zk.th.jpg Jeśli to bardzo lamerskie pytanie, to sie proszę nie śmiać, wszędzie dookoła króluje klinkier, a to taki wyjątek. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 23.09.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Wygląda jak tynk mozaikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.09.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Wygląda mi to na Marmolit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 23.09.2005 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 A co to jest marmolit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.09.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 marmolit to inaczej tynk mozaikowy.Najtańszy w/g mojego wykonawcy kosztuje ok.18,00 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 23.09.2005 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 O dzięki, widać ze jeszcze nie zacząłem budowania, o tynku mozajkowym jak najbardziej sie nasłuchałem, a o nazwie marmolit juz nie dosłyszałem Pozdawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 23.09.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 .... wszędzie dookoła króluje klinkier, a to taki wyjątek. Pozdrawiam Piotr Precz z klinkierem !!! Ja tam właśnie trochę z przekory tym całym Marmolitem wypaćkałem kominy i ogrodzenie też mam zamiar. : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 23.09.2005 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Precz z klinkierem !!! Ja tam właśnie trochę z przekory tym całym Marmolitem wypaćkałem kominy i ogrodzenie też mam zamiar. : ) Po dzisiejszym oglądaniu tych podmurówek też mi cos takiego przyszło do głowy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 23.09.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 A co mi tam, pokażę jak to wygląda. http://img351.imageshack.us/img351/6840/kominkopia9zl.jpg Trzydziestokilowe wiadro tego badziewia kosztuje 100,- PLN z tego wychodzi w/g producenta 10m2 ale w/g mojego fachowca ...hm że tak powiem nieco mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.09.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Przyznam, że jeszcze nie widziałam marmolitowego komina - fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 23.09.2005 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Super komin Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 23.09.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Ach, lejecie miód na me serce Wszyscy wokół pukali się w czoło jak nosiłem sie z tym pomysłem. Po wykonaniu nikt nic nie mówi także myślę sobie że nie ma się za bardzo do czego przyczepić. Bo tak by było : ...a nie mówiłem że to durny pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.09.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Ach, lejecie miód na me serce Wszyscy wokół pukali się w czoło jak nosiłem sie z tym pomysłem. Po wykonaniu nikt nic nie mówi także myślę sobie że nie ma się za bardzo do czego przyczepić. Bo tak by było : ...a nie mówiłem że to durny pomysł ? No to jeszcze raz: SUPER pomysł i z tą podmurówką też . Może i ja bym sobie tak zrobiła? Na komin już za póżno - mam z......klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 23.09.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Dzięki.A tak na poważnie to jak bym miał dachówkę to pewnie zrobiłbym z klinkieru a że mam blachę to tak jakoś bardziej mi to pasowało ( że niby dwa tańsze rozwiązania obok siebie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 28.09.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Spodobała mi się podmurówka prezentowana na zdjęciu więc zaczęłam drążyć temat i oto co znalazłam:http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=55326&highlight=marmolitEkspert w temacie twierdzi, że marmolit nie nadaje się na poziome powierzchnie zewnętrzne. Jeśli tak to co jest na zdjęciu?Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 28.09.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Spodobała mi się podmurówka prezentowana na zdjęciu więc zaczęłam drążyć temat i oto co znalazłam: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=51358&highlight=tynk+mozaikowy Ekspert w temacie twierdzi, że marmolit nie nadaje się na poziome powierzchnie zewnętrzne. Jeśli tak to co jest na zdjęciu? Pozdrawiam jj A ja mówię ,że wrzucanie kamieni w ławę nie nadaje się jako roziązanie technologiczne - a wrzucają - i co? Przecież nikt Ci g-k jako pokrycie dachowe zrobić też nie zabroni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 28.09.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Geno, W przypadku płyt G-K jest jednoznaczna odpowiedź co do ich przydatności jako pokrycie dachu, co do kamieni w ławach - widziałeś Ty na czym stoją murowane zamki na Warmi i Mazurach - na kamieniu właśnie. Zatem pozostawiam otwartym pytanie o marmolit licząc, że jest jakaś właściwa odpowiedź. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 28.09.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Geno, W przypadku płyt G-K jest jednoznaczna odpowiedź co do ich przydatności jako pokrycie dachu, co do kamieni w ławach - widziałeś Ty na czym stoją murowane zamki na Warmi i Mazurach - na kamieniu właśnie. A czy te zamki mają ławy betonowe?Co do G-K to nie dla każdego jest to jednoznaczne różne rzeczy się ogląda Zatem pozostawiam otwartym pytanie o marmolit licząc, że jest jakaś właściwa odpowiedź. Pozdrawiam jj To jest marmolit (przynajmniej tynko mozaikowy bo marmolit to chyba nazwa handlowa) ! Widocznie być niewłaściwie użyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 28.09.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Fajnie,że tu zajrzałem!!! Mam jeszcze trzy ogromniaste wiadra tego tynku mozaikowego i nie wiedziałem co z tym fantem zrobić.Już myslałem,że to mi się zmarnuje,a tu patrzcie Państwo .Przecież i ja mogę sobie tym komin pociapac, tym bardziej, że dach prawdopodobnie będzie przykryty gontami.Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2005 04:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Od jakiegos czasu próbuję sobie wymyślić ogrodzenie działki, dzisiaj będąc na spacerze zobaczyłem coś co widac na zdjęciach poniżej. Fotki tego nie oddają, ale z daleka wyglądało na szare, a z bliska okazuje drobnokolorowe Podpowiecie co to za wynalazek i... dlaczego jest drogi? ... Jeśli to bardzo lamerskie pytanie, to sie proszę nie śmiać, wszędzie dookoła króluje klinkier, a to taki wyjątek. Pozdrawiam Piotr Piotrek to jest greinplast http://www.greinplast.com.pl/ produkują to w rejonie, w którym mieszkam pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts