remx 23.09.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Jak to zazwyczaj bywa garaż ma strop niżej niż reszta domu. Garaż ma ścianę wspólną z resztą domu. I chodzi o tą właśnie scianę.Na niej (w wieńcu) kładziemy belki, zalewamy wieniec, murujemy pozostałą część ściany, znów wieniec, belki do niego i zalewanie belek. Kilku wykonawców z którymi rozmawiałem (w tym aktualny) proponowali (aby nie ciągnąć pompy dwa razy) aby najpierw zalać jedynie tą część belek na garażu która leży na wieńcu pierwszym ( z betoniarki) nie zalewając reszty stropu nad garażem. Resztę zalewać razem ze stropem nad domem. A jak było u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 23.09.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Mam uskok 15 cm. Betonowane było za jednym razem.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 23.09.2005 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Znaczy, zamiast murować na wieńcu, zrobiłeś ścianę wylewaną jak rozumiem, bo wtedy da się za jednym razem. U mnie uskok ok 60cm (podaję z pamięci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 23.09.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Garaż mam połączony z budynkiem.Nad garażem jest taras.Belki stropowe w poprzek garażu - oparte na wieńcu ścian bocznychWewnątrz budynku belki stropowe równolegle do belek garażu.Wienic w garażu o 15 cm niższy niż wieniec w pozostałej części budynku.Przed wylewaniem betonu uskok został zaszalowanypzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts