Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

działka na kredyt

tomeczek

Recommended Posts

mam mało czasu a muszę coś zdecydować. Jak kupić działkę na kredyt? Pożyczka hipoteczna tylko 60% wartości gruntu a ja potrzebują 100% - bez wkładu własnego. Może ktoś kupował w ten sposób działkę. Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak i gdzie najlepiej i najszybciej.

witam

Możesz na przykład zaproponować dodatkowe zabezpieczenie kredytu/pożyczki (hipoteka na innej nieruchomości, poręczenie osób trzecich) lub brać w banku, który umożliwia finansowanie 100 % inwestycji dzięki ubezpieczeniu pozostałej części kredytu. Dzwoń i pytaj w różnych bankach na pewno coś znajdziesz.

pozdrawiam

Zadzwoń na infolinię PKO BP (0 801 302 302 http://www.pkobp.pl/ ), tam zrobią symulację twoich dochodów i wydatków i ustalą prawdopodobną zdolność kredytytową, na podstawie tego mogą Ci przyznać kredyt na całą działkę, albo więcej. Jest możliwość dobrania więcej pieniążków, za jakiś czas na budowę domu ;)

Podobno BPH też udziela takich kredytów...

Witaj,

ja w kwietniu kupiłam działkę rolną i dostałam na nią kredyt w 100% wartości w BPH. były oczywiście problemy bo dziala rolna a banki daja tylko na budowlane. To nic, że gmina podjeła uchwałe o zmianie planu zagospodarowania przestrzennego ..... W efekcie obiązyłam hipoteke mieszkania i kupiłam upatrzona ziemię.

Jesli Twoja jest budowlana to wogóle nie powinienieś mieć problemu.Powodzenia

A.

"a co sądzicie o ofercie banku BZ WBK..."

No niestety ich atrakcyjność znacznie spadła. Przynajmniej jeśli chodzi o kredyt na działkę z minimalnym wkładem własnym. Pozostaje PKO BP w PLN lub BPH w CHF.

Pozdrawiam,