Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Po czym poznajesz,że się starzejesz?Tak najbardziej.

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ziabcia nie wymietkaj, ładna pogoda jest, weź w niedziele do kościoła jakie stukacze ostrokłujne, mała czarną do tego i pół parafii, co jo godom chyba ten jod na łeb mi siodł, całą parafia na języki cię weźmie, a ksiądz po kolendzie to ci kartkę przyniesie jak do kościała się ubierać należy.

Skapciejesz w tych szurołazach.

Wiesz do tego pończochy z siateczką (moga być w ciemnej tonacji nie muszą być oczojebne, mini i szpile wystarczą), młódź parafialna ślinotoku dostanie, małżowi ciśnienie podskoczy. Będzie git. :roll: 8)

ja to odczuwam najbardziej intensywnie w pracy.... po firmie jakaś młodzież się pląta, licealna chyba, no bo chyba nie po studiach, to niemożliwe, a może jakas reforma szkolnictwa była... :o

ja przecież zwyczajna dziewczyna jestem, a tu ta młodzież się do mnie zwraca z jakimś takim szacunkiem .... jak do osoby starszej :o .... no ja tak się zwracam do osób starszych....tzn. tych w wieku moich rodziców...

ja dopiero co szlify zawodowe zdobyłam.... dopiero co studia się skończyły ...chyba....

Pozdrawiam,

bardzo młoda (no, może nie smarkata...) gaga2 :D

Ciekawe że to przyciąganie działa coraz intensywniej wieczorową porą w okolicach łóżka i nie ulega zelżeniu aż do godzin przez innych określanych jako bezbożne ??

Jeszcze coś mi się przypomniało :

starość zaczyna mi coraz bardziej dokuczać w twardych do ogryzienia produktach. 8) :roll: :lol:

Dzieciństwo od starości tak bardzo się nie różni - tu i tu sika się w pampersy, nie ma się zębów (albo niewiele), jest się na diecie lekkostrawnej, często wizytuje się rozmaitych lekarzy. A różnica jest zasadnicza - najpierw o wielu rzeczach jeszcze się nie wie, potem o wielu już nie pamięta...

Etap pierwszego sikania w pampersy mam już za sobą, drugi jeszcze przed sobą, więc chyba jeszcze nie jest tak źle... :-?

A tak naprawdę to widzę upływ czasu po dzieciach (moich i cudzych) i po rodzicach (też moich i cudzych).

Acha, to że od czasu do czasu coś boli, to dobrze. W pewnym wieku jak się człowiek obudzi i nic go nie boli, to znaczy, że umarł we śnie :wink:

Pozdrawiam

A ja poczułem, że się starzeję jak dzieci sąsiadów zaczęły mi mówić "dzień dobry" :o :D (miałem wtedy ok. 25 lat).

dokładnie tak samo :wink:

ale jestem młodziutka,

czuje się młodziutka

i tak ma być zawsze - nawet gdy to pisklę, co teraz grzecznie śpi w łożeczku, bo mamusia cycusia dała, będzie mi za mąż wychodzić :D

Zeby nie ta data urodzenia: 01.10.1955 !

Gabrysiu, w przeddzień bo wyjeżdżam i nie będę miał możliwości wejść na forum.

Wszystkiego najlepszego. Zawsze bądź młoda.

Gabrysiu - kolejnych ...18 lat w zdrowiu i radości, albo i troche wiecej :wink: :D

U mnie jak bratanki i siostrzenice kilkanaście lat temu mówili mi wujaszku , to dżwigałem wysoko głowę z...dumy :roll: :wink: :D

teraz ciesze sie , że ... mówią do mnie - bodzio, albo ...boguś 8)

a moja mama dalej mi mówi synuś, choć niedługo może zostać.... praprababcią ( 8 prawnucząt) 8) :D

Kiedyś gdzieś usłyszałam, czy przeczytałam takie cos –

Po czym poznać, że się starzejesz? Po tym jak się schylasz aby coś podnieść i myślisz czy jest jeszcze coś do zrobienia póki tutaj już jesteś.

Mi to się zdarza już od kilku lat...

:wink: