Dyletant 12.12.2002 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Czy jakikolwiek bank daje takie kredyty? Np. z zabezpieczeniem na hipotece posiadanego mieszkania? Sprawa pilne - mam juz stan surowy otwarty a skonczyla sie kasa. Dochody mam niezle, ale w kilku bankach w ktorych bylem nikogo to nie obchodzilo - powtarzali tylko ?na budowe na dzialce rolnej nie udzielamy bla bla bla".A swoja droga nie rozumiem tej pokretnej logiki, dom jest dom, zdolnosc kredytowa jest zdolnoscia kredytowa, no to o co im chodzi??? pozdrdylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.12.2002 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2002 Mialem taka sama sytuacje i...Mam kredyt w KredytBanku skredytowali budowe na dziale rolnej (budowa gospodarstwa rolnego)...Jak wystepowalem o kredyt mialem stan surowy zamkniety.MF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyletant 16.12.2002 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 A oprocentowanie jakie?I pozostale warunki? Chcieli czegos specjalnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2002 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Warunki standartowe.http://www.kredytbank.plZalecaja zalozenie extrakonta, i splacanie rat z tego konta. NIe jest to ponoc wymog obligatoryjny, ale prowizja jest wtedy 1 % a nie 2%.Nie wymagaja tak jak np WBK przelewania na ROR calej kwoty uzytej do wyliczenia zdolnosci kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2002 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 podobna sytucja wziąłem kredyt w http://www.LG habitat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2002 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 podobna sytucja wziąłem kredyt w http://www.LG habitat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 02.01.2003 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 Ja wzięłam kredyt w ING Bank Śląski, gdzie się w ogóle nie dpczytywali jaka to działka. Pozwolenie na budowę prawomocne jest - to wszystko jest ok. To jest sprawa Gminy, jak dała pozwolenie. Może jakby w banku spytali... ale nie pytali, to ja specjalnie nie mówiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 03.03.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 On 2002-12-18 19:33, skorpionab wrote: podobna sytucja wziąłem kredyt w http://www.LG habitat No, a mi dzisiaj powiedzieli, że na działce rolnej nie skredytują budowy domu (( Ale uderzę do Kredyt Banku i ING. Moze się uda? magero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 04.03.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Nie zaczynaj od tego, że to działka rolna. To ich obowiązek przejrzeć dokumenty, jak się nie doczytają to ich strata - pod warunkiem, że nie ma takiej pozycji na druku wniosku o przyznanie kredytu. Bo najważniejsze jest, żeby nie kłamać, ale jeśli nie pytają - to nie musisz odpowiadać na niezadane pytania... Pytają o pozwolenie na budowe. Jest? To budowa legalna i dlaczego miałaby być inna, niż wszystkie. Jeśli w ogóle - to własnie powinni wspierać nową przedsiębiorczość i ewentualnych młodych rolników No, ale do tego to potrzebny byłby Bussines Plan i inne takie... B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 08.03.2003 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Bez najmniejszego problemu w PKO BP.Interesowały ich dochody,zabezpieczenie i oczywiście pozwolenie na budowę,a że rolna,to nikogo nie obchodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts