Marek30022 22.03.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Mam już kilkuletnie doświadczenie w użytkowaniu zestawu hydroforowego i przeżyłem już większą awarię gdy kilka dni byłem bez wody. Teraz kupiłbym taki zestaw: zbiornik 200 l, silnik (zależy 2 lub 4 fazowy) sprzęgło i pompę (nie polecam pompy zespolonej z silnikiem ponieważ niedawno po awarii pompy spalił mi się także silnik - a koszty naprawy zestawu idą już w pięty ). Nieżałuj na filtry mechaniczne, magnetyzery (jak masz twardą wodę), zawory zwrotne itp. ponieważ w znaczący sposób przedłużają życie pompy. Niektórzy robią jeszcze taki bypass gdzie umieszczają ręczną pompę w razie dłuższych przerw w dostawie prądu lub awarii silnika bądź pompy. Pozdrawiam B. A miałeś wyłącznik przeciążeniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buschido 22.03.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A miałeś wyłącznik przeciążeniowy. Miałem jaki wyłšcznik zabezpieczajšcy (dom kupiłem już zamieszkały i dopóki wszystko działało nie interesowałem się zbytnio instalacjami i urzšdzeniami), który nie wiem dlaczego nie zadziałał Teraz założono mi nowe zabezpieczenia i mam nadzieję, że zadziałajš w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts