agula1978 24.09.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Kupiłam działkę o wymiarze 25 na 45 -problem w tym że z wjazdem od południa-a nie wiele jest fajnych projektów z wjazdem od południa, żebym salon mogła mieć po stronie wschodniej ( Czy przy wyborze prjektu kierowaliście się stronami świata-a jeśli nie to czy jesteście zadowoleni??Może polecicie jakiś fajny projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 24.09.2005 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 U nas byl to jeden z najistotniejszych argumentow. Wiele projektow odpadlo tylko dlatego, ze strony swiata nie pasowaly ani nawet lustrzane odbicie nic nie pomagalo. Zobacz tu http://www.projekty.murator.pl/kolekcja.htm?IdKolekcji=40&php4sid=23d3ca67c508a5f7d12aaf2ab5fc2b8b - projekty muratora z wejscie od poludnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 25.09.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Witam, ja również mam działkę od południa, i również na początku bagatelizowałem problem stron świata jednak forumowicze uzmysłowili mi, że to nie takie przyjemne mieć salon od północy a kuchnie od południa, koniec, końców przerobiłem gotowy projekt tak aby pasował do wejścia od południa, czasem też warto jeśli się komuś domek podoba u mnie projekt oryginalny to http://domna5.pl/index.php?opcja=details&id=2&nazwa_projektu=ISKIERKA a po zmianach parter wyglada nastepujaco: http://republika.pl/katarzyna_mm/images/tmp1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 26.09.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 przerobiłem gotowy projekt tak aby pasował do wejścia od południa, czasem też warto jeśli się komuś domek podoba u mnie projekt oryginalny to http://domna5.pl/index.php?opcja=details&id=2&nazwa_projektu=ISKIERKA a po zmianach parter wyglada nastepujaco: http://republika.pl/katarzyna_mm/images/tmp1.gif Witam Ja właśnie a'propos tego rzutu... pod schodami masz sporo miejsca, gdybyś przesunął łazienkę częściowo pod schody, kuchnia stała by się większa... a jeśli nie tak zastanowił bym się nad zorganizowaniepod schodami, jakiegoś schowka może Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 26.09.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam Ja właśnie a'propos tego rzutu... pod schodami masz sporo miejsca, gdybyś przesunął łazienkę częściowo pod schody, kuchnia stała by się większa... a jeśli nie tak zastanowił bym się nad zorganizowaniepod schodami, jakiegoś schowka może Witam, u mnie dokladnie pod schodami ma byc mala spizarka, miejsce na odkurzacz, miotle, mop'a i inne wazne rzeczy, ktore powinny byc pod reka ale nie na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 agula układ funkcjonalny domu powinien być dopasowany do stron świata. Takich projektów dla domów z wjazdem od południa nie ma zbyt wiele, ale coś na pewno znajdziesz Szukaj do skutku albo zwróć się do architekta po projekt indywidualny, bo za poprawki w gotowcu możesz wiecej zapłacić, niż za dopasowany do działki i potrzeb projekt powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 26.09.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 agula układ funkcjonalny domu powinien być dopasowany do stron świata. Takich projektów dla domów z wjazdem od południa nie ma zbyt wiele, ale coś na pewno znajdziesz Szukaj do skutku albo zwróć się do architekta po projekt indywidualny, bo za poprawki w gotowcu możesz wiecej zapłacić, niż za dopasowany do działki i potrzeb projekt powodzenia Tu nie do konca sie moge zgodzic, w moim przypadku modyfikacje istniejacego projektu przez autora, a nie innego architekta, so tansze niz projekt indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 26.09.2005 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 A czy możesz mi podać ile kosztowała Cię taka zmiana w projekcie gotowym?? przynajmniej orjentacyjnie żebym wiedziała jakiego rzędu to koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 26.09.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 A czy możesz mi podać ile kosztowała Cię taka zmiana w projekcie gotowym?? przynajmniej orjentacyjnie żebym wiedziała jakiego rzędu to koszt Poszlo na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 rafal_m masz rację, w każdym przypadku może być inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rc4 12.10.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dokleję się tutaj z moim pytaniem, żeby nie zakładać niepotrzebnie nowego wątku.Czy ktoś zna jakieś katalogi lub strony internetowe umożliwiające szukanie projektów w zależności od stron świata. Chodzi mi o usytuowanie działki (n.p. wjazd od zachodu) lub domu (n.p. wejście od wschodu)? Jeden przykład już jest - kolekcja domów Muratora z wejściem od południa. Ale inne sytuacje? Nie ukrywam, że ciężko jest znaleźć jakiś sensowny przegląd projektów ze względu na strony świata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts