Paweł... 24.09.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Witam. Potrzebuje informacje na temat ogrzewania podłogowego takie jak gdzie powinno się kłaść pętle a gdzie nie oraz jaka izolacja i tym podobne. Pewnie już to było albo jakieś linki, ale nie znalazłem. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 24.09.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 proszę bardzo, np. tutaj : http://www.hepworth.pl/program.htm http://www.kisan.pl/ http://www.sankom.pl/aud_ozc.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł... 27.09.2005 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Dzięki... ale nie chodzi mi o firmy, tylko o praktyczne wskazówki... ile izolacji kłaść i jakiej, jak gęsto rurki itd. Pewnie to jest gdzieś na formu. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 27.09.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 taaaPewnie już to było albo jakieś linki, ale nie znalazłem. nie sądzę, że jest. \nawet jeśli to bardzo ogólnikowo . Po prostu trza zrobić odpowiedni projekt - wszak każdy dom i każda podłogówka jest inna. No chyba nie chcesz sam układać podłogówki i to jeszcze na wariata (czytaj bez projektu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 27.09.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Witam, o ile pamiętam to nie układa się podłogówki pod przyszłymi meblami kuchennymi, wannami, brodzikami, miejscami na kominek. I jeszcze jedna zasada, jak nie będziesz mieszkał przez zimę to nie każ robić prób szczelności podłogowego ogrzewania wodą, ja tak zrobiłem i mi rurki rozmarzły mimo że woda była spuszczona. Albo próba powietrzem, albo odłożyć ją na czas po zimie a przed zamieszkaniem albo jak już wodą to palić całą zimę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 27.09.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=528211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł... 27.09.2005 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Nie, firma mi to zakłąda, jednak firma jak to firma... podłogówka jest jednym z elementów całości, wobec czego chce sprawdzić, czy zrobią to dobrze, czy nie za mało izolacji, czy nie za małe odstępy pomiędzy rurkami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 27.09.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Nie, firma mi to zakłąda, jednak firma jak to firma... podłogówka jest jednym z elementów całości, wobec czego chce sprawdzić, czy zrobią to dobrze, czy nie za mało izolacji, czy nie za małe odstępy pomiędzy rurkami itd Aha, no to przepraszam, bo zabrzmiało mi to tak jakbyś sam miał to robić. Nie zmienia to jednak faktu, ze warto zrobić projekt i potem sie go po prostu trzymać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 27.09.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 U nas będzie na górze ogrzewanie grzejnikowe, na dole w części grzejnikowe i w częsci podłogowe (50 m.kw). Zaproponowano nam rozwiązanie trzech skrzynek z rozdzielaczami do CO (na górze jeden i na dole dwa z wiadomych względów). Całość będzie podpięta do kotła gazowego kondensacyjnego z zasobnikiem CWU. Na razie wygląda to sensownie (może poza ceną ). Przy "castingu" na wykonawcę (przyszło ich do nas łącznie trzech) spotkaliśmy się z różnymi opiniami, np. - grubość rury kwasówki (80mm lub 130mm - dwóch za pierwszym wariantem, jeden za drugim wariantem), - rodzaj styropianu pod instalację podłogówki (z dodatkową "srebrną" izolacją lub bez). Pozostałe aspekty wszyscy trzej proponowali praktycznie te same. Jeszcze nie wybraliśmy wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts