Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nawiedzony jestem :-/

Screed

Recommended Posts

Cześć Wam.

Nawiedziło mnie totalnie i kompletnie :-/

Własnie (tak ze 3 tygodnie temu) z żoną postanowilismy że będziemy budować dom no i okazało sie ze nawiedzeni jestesmy :-/

Przed chwila skończyłem sie myć, w czasie mycia myslałem a rodzajach ociepleń ...

Kolacja ??? Nie pamietam co jadłem zastanawiałem sie nad ogrzewaniem podłogowym ...

A cały dzień ??? hmmmm ... zamawiałem katalogi ...

I tak nonstop a nawet jeszcze projektu nie mamy tylko ogolny zarys (w głowach) tego co bedziemy tworzyć a już kompletnie zwariowałem.

A tu jeszcze do tego ta cholerna zima a ja chce już sie budowac a nie czekać do wiosny |:

No i forum ... ja tego nie potrafie ogarnąć chyba zrezygnuje ze snu mam tyle czytania heh zresztą pisze tego posta o 5:38 i jeszcze nie udało mi sie pospać ....

No dobra koniec na dzisiaj tego siedzenia przed kompem, ide poczytać ... muratora :|

Pozdrawiam

Screed

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Człowieku ochłoń trochę bo marny twój los :wink: SZczegółnie z tym siedzeniem przec całą noc 8) Fakt forum wciąga 8) Na początku tez tak miałam ale trzeba z tym jakoś radzić :-?

Co do emocji przedbudowlanych to fakt jak człowiekowi zaświta to w głowie to jak tysiace małych i duzych myśli drążą nasze głowy :p

I już domy w okolicy nie są domami :-? tylko są rozkladane na częsći pierwsze :wink:

Pozdrówka. Życzę wytrwałości i dużo sił 8)

Witam

Znam to uczucie. My już mamy projekt Akcji II B i działke.

Ale ja od miesiąca zmieniam układ i wielkość okien, łazieniek schodów, planuje rozmieszczenia kominów i kotła, urządzam oród itp.

Taras od 3 tygodni urósł z 30 do 50 mertów.

Ścian kolankow miałą być na 50 70 cm , a teraz jej nie będzie w ogóle.

A przecież na działce ciągle jeszcze rośnie kukurydza.

I ta cholerna zima, którą trzeba czekać.

Zycze Ci takiego zapalu w czasie calej budowy :)

Własnie. :wink: Bo ja taki zapał miałem dwa lata temu (nawet modelowałem sobie domki w 3D i meble w nich rozstawiałem :D ) Zanim zacząłem to mi wszystko opadło (a jestem dopiero na początku budowy). Podchodze do budowy, bez większych emocji. Wcześniej sobie wszystko przemyślałem (no prawie wszystko :roll: ), a teraz to realizuje.

pozdrawiam

Konrad

Bardzo fajnie, że tak jest bo inaczej nie mogło by być. :wink:Tylko się nie spiesz. Do wiosny masz czas aby co nieco przygotować. Załatwić „kilka” formalności zanim się budowa zacznie. A forum czytaj, bo też się dużo nauczysz. :p

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Screed, taki bardzo nawiedzony to wcale nie jesteś - budowanie po prostu wciąga!! :D

Ja też się przyznam, że rano w wannie często myślę o budowie :oops:

A to, że możesz zacząć dopiero wiosną, to paradoksalnie plus! Masz czas na przemyślenie wszystkiego, pozbieranie funduszy, dokładne rozplanowanie. Najważniejsze to określić swoje potrzeby i przewidzieć mozliwości ...finansowe! Życzę powodzenia! :D

• 2 months później...

Screen, tak trzymaj tylko nie upuść bo się gotowe potłuc.

Ja mam podobnie, trwa to u mnie jakieś dwa lata i chwilowo mam tylko WZ i nadzieję na więcej. Teren mam trudny działka rolno leśna, dopiero drugie WZ mi pasowały, tertaz odlesiam i ciągle nie mogę się doczekać kolejnego etapu, bo ten poprzedni mnie blokuje. Ale jak będę miał odlesienie to się ruszy...

Pozdro