Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do ZBYCHA domu drugiego ;)

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zbychu - bardzo fajny projekt wybraliście na nowy domek :D i mam nadzieję, że ten domek to będzie już docelowy :D

Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej podłączyli Wam prąd :D bo my użeraliśmy się z Wołominem przez 2,5 roku :evil: zanim podłączyli nas do sieci.

Dziękuję Maluszku :D Bardzo mi miło, że to Ty założyłaś komentarze do mojego dziennika :D

Mam nadzieję, że uda mi się załatwić prąd w tym miesiącu :)

Widzę, że udało Ci się dogadać z MS :) Faktycznie wścieka się kiedy coś nie jest na czas i ma przez to przestój, ale lepsze to niż ekipa która ma wiecznie czas. Będziesz miał dom w miesiąc, no, dwa ;)

Tak, dogadałem się z MS. To była jedyna ekipa, którą widziałem w akcji na kilku budowach. Spotkaliśmy się pierwszy raz ze dwa lata temu i od tamtej pory spotykaliśmy się (przypadkiem) ma różnych budowach kilka razy. Ekipa jak na razie (odpukać :wink: ) sprawnie idzie do przodu.

Pierwotnie dom miał stanąć pod dachem w miesiąc (razem z dachówką), ale teraz MS zmienił plan i w dwa tygodnie mają postawić ściany i później na dwa tygodnie uciekają na inną budowę zrobić fundamenty. Potem wracają do mnie zrobić więźbę i dachówkę. No trudno. Ostateczny termin MS wpisał na 15 grudnia :(. Tak to jest, jak się wcześniej nie podpisze umowy...

Znaczy będzie jeszcze jeden domek :D :wink:

Tym razem już dla siebie :wink:

PS.

Właśnie podobny projekt proponowałem moim rodzicom na spokojną starość - bez schodów, garaż może-kiedyś-poźniej.

Twój mi też się podoba, ale pewnie jak czytałeś będzie nas więcej więc na ładnych parę latek będziemy mieszkać w tym co zbudowaliśmy.

Pozdrawiam

Fajnie Zbychu, że założyłeś dziennik.

Domek śliczny. Zmiany są bardzo korzystne, będzie wygodniej i przestronniej.

Dzięki Jaguś :D.

Ale macie fajną sąsiadkę. Ciekawe co to jest "damski załącznik" :wink:

To samo, co męski, ale o połowę mniejszy :wink: :lol:

A tak poważnie, to sam nie wiem. Może założę ankietę :lol:

Co byś chciała dostać od sąsiada, jako fajna sąsiadka? :wink:

Zbychu, co Ty nie wiesz?

"Piczę" :o :o :wink: Czyli wódeczkę brzoskwiniową - bo kobikti to lubią bardzo, lub bardziej Sheridans (chyba tak to się pisze).

A do tego Rafaello lub Ferrero Roche :o 8) :D

PS.

Załącznik męski, z kolei, to tzw "dzięcioł" (kabaret Dudek) czyli półlitry - po prostu.

Pozdrawiam i do zobaczenia.

_ZBYCH_

Gratulujemy odwagi a może wyrachowania przy budowie drugiego domu :wink: skoro ma być trzeci dla siebie :wink:

pytanko:

Materiał określony w projekcie (Ytong) pasuje nam.

Możesz napisać czemu Wam pasuje? Dlaczego wybraliście Ytonga? Wiadomo, że forum dzieli się na zwolenników Ytonga i jego wielkich przeciwników :wink:

aleś mnie zaskoczył ZBYCHU, tyle pracy wpakowałeś w tamtego bliźniaka - już chyba wszystko było na ukończeniu, a teraz nowy dom! no nieźle! W sumie chyba zdrowo ci musiał sąsiad-bliźni dopiec, że zdecydowałeś się na ten krok. Swoją drogą to bardzo fajnie, bo znowu możesz budować (łza się w oku kręci z tęsknoty) i zbudować dokładnie to co chcesz. Gratulacje.

Współczuję tylko nabywcy twojej połówki bliźniaka, ktróy będzie musiał połapać się w twoich instalachach :D