Whisper 28.09.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Whisperku bierz przykłąd z dziennika. Doświadczony nick, sprawdzona ekipa, a jak ładnie się czyta. Nie takie suche teksty, jak: kupiłem, zrobili.... Jak u mnie ta ekipa pracowała to też się większym polotem wykazywałe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 28.09.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 PS. Zbychu radości z budowania i wybudowania. Serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 28.09.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 aleś mnie zaskoczył ZBYCHU, tyle pracy wpakowałeś w tamtego bliźniaka - już chyba wszystko było na ukończeniu, a teraz nowy dom! no nieźle! W sumie chyba zdrowo ci musiał sąsiad-bliźni dopiec, że zdecydowałeś się na ten krok. Swoją drogą to bardzo fajnie, bo znowu możesz budować (łza się w oku kręci z tęsknoty) i zbudować dokładnie to co chcesz. Gratulacje. Współczuję tylko nabywcy twojej połówki bliźniaka, ktróy będzie musiał połapać się w twoich instalachach Nie, sąsiad bardzo mi nie dopiekł Taki krok był w planach już w trakcie budowy bliźniaka... Budowa bliźniaka była sporą nauką (tym bardziej, że dużo zrobiłem tam sam), więc teraz buduję dom dla przyjaciela Odnośnie nabywcy mojej połówki bliźniaka, to zostawię mu instrukcję obsługi do moich instalacji... parę tomów lektury do poduszki Dzięki Mieczu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 29.09.2005 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Zbychu, patrząc po zdjęciach to chyba masz inną ekipę od MS niż była u mnie. Może to ta, która robiła u Martki? Mają tam chłopaczka na którego wołają Budrys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 29.09.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Zbychu, patrząc po zdjęciach to chyba masz inną ekipę od MS niż była u mnie. Może to ta, która robiła u Martki? Mają tam chłopaczka na którego wołają Budrys? MS ma chyba trzy ekipy. U mnie chyba buduje ta trzecia, bo co prawda jest tam młody pomocnik, ale nie wołają na niego Budrys, ani Diabeł, tylko Sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.09.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Zbych tu kusicielu, znaczy kiedyś będzie na forum trzeci dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 29.09.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 ZBYCH-u co do wysokości fundamentów, to jeśli ja dobrze widzę, to izolację poziomą pod ściany będziesz miał i tak wyżej od otaczającej Cię okolicy. Ja miałem te same obawy dopóki mi nie wyrównali ziemi. Teraz dopiero widać, że mogę spać spokojnie (chyba ). Ale i tak pomaluję Dysperbitem pas wys. 50 cm. wokół ściany, łączac go z izolacją poziomą - taka izolacja przeciwwilgociowa, tak na wszelki wypadek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 29.09.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Cieszę się, że piszesz dziennik drugiego domu. Raz ktoś realnie a nie pseudo-zadarmo pisze o budowaniu. Ja wpadłam w dołek gdy okazało się ile kosztował u nas stan zero (przyznam że jeszcze bardziej izolowany od Twojego bo po 2 warstwy). Co do ziemi to tłoszku w góre wyszło. U mnie jeszcze gorzej ale spadek terenu. Na szczęście miałam ponad 1,5 metra humusu więc jak znalazł na skalniak i inne podwyższenia wokół tarasu i domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thom35 30.09.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Gratulacje z faktu rozpoczęcia budowy nr 2 . Wiesz już co i jak więc będzie łatwiej. Co do koparkowego to rzeczywiście łepski gość i niezły fachman. myślę że potrafiłby tym CATem piwo otworzyć Co do piachu na wyrównanie terenu. poluj na jakąś budowę w okolicy. Wcześniej czy później trafisz.Będziesz miał za free no ew. za jakiś szklany załącznik. I mała wskazówka. Jak będą stawiali pierwszą warstwę bloczków to zerknij czy nie zapomnieli o kapinosie. Niby to oczywiste ,no i w projekcie pewnie jest ,a bywa ,że czasem akurat im potrafi to umknąć. U mnie musiało być to przypilnowane bo już im to prawie umykało. Życzę dużo frajdy z budowania. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 01.10.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Ale idzie robota aż się chce oglądać może jestem upierdliwy ale wracam do pytania: pytanko: Materiał określony w projekcie (Ytong) pasuje nam. Możesz napisać czemu Wam pasuje? Dlaczego wybraliście Ytonga? Wiadomo, że forum dzieli się na zwolenników Ytonga i jego wielkich przeciwników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.10.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Zbych tu kusicielu, znaczy kiedyś będzie na forum trzeci dziennik. Kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.10.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 ZBYCH-u co do wysokości fundamentów, to jeśli ja dobrze widzę, to izolację poziomą pod ściany będziesz miał i tak wyżej od otaczającej Cię okolicy. Ja miałem te same obawy dopóki mi nie wyrównali ziemi. Teraz dopiero widać, że mogę spać spokojnie (chyba ). Ale i tak pomaluję Dysperbitem pas wys. 50 cm. wokół ściany, łączac go z izolacją poziomą - taka izolacja przeciwwilgociowa, tak na wszelki wypadek Pozdrawiam Poziom podłogi będę miał około 30 cm od poziomu głównej ulicy. Po prostu moja działka jest w dole. Mój dalszy sąsiad ma teren podniesiony o 1 m. U mnie jest i tak mniejszy dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.10.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Cieszę się, że piszesz dziennik drugiego domu. Raz ktoś realnie a nie pseudo-zadarmo pisze o budowaniu. Ja wpadłam w dołek gdy okazało się ile kosztował u nas stan zero (przyznam że jeszcze bardziej izolowany od Twojego bo po 2 warstwy). Co do ziemi to tłoszku w góre wyszło. U mnie jeszcze gorzej ale spadek terenu. Na szczęście miałam ponad 1,5 metra humusu więc jak znalazł na skalniak i inne podwyższenia wokół tarasu i domu. Tylko na razie tak wygląda. Jak nawiozę około 50 - 70 cm ziemi, to i domek kucnie Docelowo chcę, aby fundament wystawał 30 cm powyżej ziemi (musi być wyżej, bo w niedalekiej okolicy mam rzekę, która czasami wylewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.10.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Gratulacje z faktu rozpoczęcia budowy nr 2 . Wiesz już co i jak więc będzie łatwiej. Co do koparkowego to rzeczywiście łepski gość i niezły fachman. myślę że potrafiłby tym CATem piwo otworzyć Jeszcze raz dziękuję za kontakt do pana koparkowego z gitkoparką Uratowałeś mnie od linczu... Co do piachu na wyrównanie terenu. poluj na jakąś budowę w okolicy. Wcześniej czy później trafisz.Będziesz miał za free no ew. za jakiś szklany załącznik. Odnośnie ziemi, to chyba już znalazłem . W dalszej okolicy podnoszą poziom działek i stale wożą ziemię z wykopów przy Ikei w Markach. Starczy i dla mnie. I mała wskazówka. Jak będą stawiali pierwszą warstwę bloczków to zerknij czy nie zapomnieli o kapinosie. Niby to oczywiste ,no i w projekcie pewnie jest ,a bywa ,że czasem akurat im potrafi to umknąć. U mnie musiało być to przypilnowane bo już im to prawie umykało. Dziękuję za wskazówkę. Ustaliłem wcześniej z majstrem, żeby zrobili kapinos około 6 cm. Życzę dużo frajdy z budowania. Dzięki Tomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.10.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Ale idzie robota aż się chce oglądać może jestem upierdliwy ale wracam do pytania: pytanko: Materiał określony w projekcie (Ytong) pasuje nam. Możesz napisać czemu Wam pasuje? Dlaczego wybraliście Ytonga? Wiadomo, że forum dzieli się na zwolenników Ytonga i jego wielkich przeciwników No jak to, nie słyszałeś, że Ytong, to najlepszy materiał na sukces! A tak na serio, to interesowała mnie szybka budowa, więc w grę wchodził albo szkielet drewniany, albo Ytong. Wybrałem Ytong. Kilku moich znajomych ma domy zbudowane z Ytonga. Chwalą ten materiał. Mój aktualny bliźniak też jest zbudowany z betonu komórkowego ale z Faelbet-u. YTONG jest dokładniej wykonany, a w ścianie jednowarstwowej ma to znaczenie. Ponad to sam jestem instalatorem i nie lubię twardej ceramiki, a praca w betonie komórkowym, to sama przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.10.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Zbychu , czy mozesz cos zrobic ze zdjeciami , nie widac ich Moze kiedys byly. Ja alfabetycznie ogladam to dopiero dzisiaj tu dotarlam . Mam nadzieje , ze nie sa tylko dla wybranych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.10.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Zbychu , czy mozesz cos zrobic ze zdjeciami , nie widac ich Moze kiedys byly. Ja alfabetycznie ogladam to dopiero dzisiaj tu dotarlam . Mam nadzieje , ze nie sa tylko dla wybranych Niestety, ale zdjęcia są umieszczone na serwerze Republiki, a tam są limity transferu . Jak dużo osób ogląda moje zdjęcia, to dochodzi do przekroczenia limitu godzinnego i konto jest blokowane na 15 minut . Zapraszam do oglądania zdjęć później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 05.10.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 No to ja się wstrzeliłam i obejrzałam zdjęcia. Obejrzałam i ślepia mi na wierzch wyszły. Ledwo co była dziura w ziemi a tu już DOM stoi! Cholercia, szkoda, że będzie stało przez te dwa tygodnie. Tym bardziej, że przecież czas na budowie Zbycha nie płynie normalnie. W trzy dni nie stawia się prawie wszystkich ścian... Tak więc Dwa Tygodnie Zbycha to ze trzy miesiące u zwykłych ludzi! Z tymi paletami Ytonga do wyciągania to ciekawe. Ale pocieszające, że nie tylko Ty tak masz... Co to jest styrodur...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.10.2005 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Zbychu - fajna chałupka Ci rośnie Szkoda, że chłopaki mają teraz taką przerwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.10.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 puk, puk fajny domek- niesmiało pozdrawiam budowlańca z prośba o kontakt o dowolnej porze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts