Whisper 06.10.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Co to jest styrodur...? Taki styropian, tylko że 5 razy droższy . I chyba niebieski. Dopłata za kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 07.10.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 ... I chyba niebieski. Dopłata za kolor? Jak za niebieski, to warto. To mój ulubiony kolor Dzięki, Whisper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agis 07.10.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Gratuluję noweh inwestycji i trzymam kciuki. A już myślałam, że będziemy sąsiadami.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 08.10.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Zbychu, a gdzie drugi pokój dziecięcy? U mnie hydraulik podejście do ubikacji puścił w sieni... podziwiam Cię, że Ci się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 08.10.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 No to ja się wstrzeliłam i obejrzałam zdjęcia. Obejrzałam i ślepia mi na wierzch wyszły. Ledwo co była dziura w ziemi a tu już DOM stoi! Fakt, tempo mają zaskakujące . Nie nadążam z zamawianiem materiałów i dostaję opi... Cholercia, szkoda, że będzie stało przez te dwa tygodnie. Tym bardziej, że przecież czas na budowie Zbycha nie płynie normalnie. W trzy dni nie stawia się prawie wszystkich ścian... Tak więc Dwa Tygodnie Zbycha to ze trzy miesiące u zwykłych ludzi! Też żałuję Z tymi paletami Ytonga do wyciągania to ciekawe. Ale pocieszające, że nie tylko Ty tak masz... Pocieszające powiadasz Co to jest styrodur...? Są to płyty z extrudowanej pianki poliestrowej. Odznaczają się dobrą izolacyjnością cieplną, wysoką wytrzymałością na ściskanie i niewielkim wchłanianiem wody. Styropian nie ma takich właściwości, więc zdecydowałem się na droższy Styrodur. Mój jest jednak zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 08.10.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Gratuluję noweh inwestycji i trzymam kciuki. A już myślałam, że będziemy sąsiadami. Pozdrawiam serdecznie Dziękuję Będziemy sąsiadami Również gorąco pozdrawiam. Napisz na priv, co tam u Was słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 08.10.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Zbychu, a gdzie drugi pokój dziecięcy? Hmm, ten, tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 09.10.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 domek bardzo ładny, i niedrogi do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 14.10.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Fajnie się czyta relacje kogoś, kto ma podobne przejścia z MS My też ledwo nadążaliśmy z dostarczaniem materiałów i często narażeni byliśmy na humory MS. Tyle dobrego, że przynajmniej ekipa fachowa i do efektów pracy (oby!) nie można mieć zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.10.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Mam pytanko materiał Ytong ale jaki: 36,5 czy 40??? I jaka była cena 1 m2 (z VATEM 7% czy 22%).Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.10.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Fajnie się czyta relacje kogoś, kto ma podobne przejścia z MS My też ledwo nadążaliśmy z dostarczaniem materiałów i często narażeni byliśmy na humory MS. Fakt, to bardzo stresujące, no i wymaga sporo wolnego czasu i ogromnego zaangażowania inwestora Tyle dobrego, że przynajmniej ekipa fachowa i do efektów pracy (oby!) nie można mieć zastrzeżeń U mnie było parę wpadek, ale większość została w porę wychwycona. Nie ma budów idealnych. To mój drugi dom, więc coś już na ten temat wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.10.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 domek bardzo ładny, i niedrogi do zrobienia Dzięki Też mi się wydawało, że będzie niedrogi w wykonaniu, zanim nie kupiłem projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.10.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Mam pytanko materiał Ytong ale jaki: 36,5 czy 40??? I jaka była cena 1 m2 (z VATEM 7% czy 22%). Pozdrawiam Aga YTONG PP2/04 SGT 36,5 - 95 zł/m2 brutto (z 22% VAT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.10.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Zbychu pieknei rosnie Twój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 15.10.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Jakby, przez przypadek, zgłosili się do mnie z tą siatką to od razu ich zabiję ale zakopujesz Ty . Mi jak ukradli kawałek sitaki i było widać, że mają ochotę na więcej to pomalowałem na niej jaskrawe "mazy". Od tamtej pory spokój. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 15.10.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Mam pytanko materiał Ytong ale jaki: 36,5 czy 40??? I jaka była cena 1 m2 (z VATEM 7% czy 22%). Pozdrawiam Aga YTONG PP2/04 SGT 36,5 - 95 zł/m2 brutto (z 22% VAT) Dzięki _ZBYCH_ to raczej przystepna cena biorąc pod uwagę oficjalny cennik Ytonga 117 brutto (22%). Przykro nam z powodu siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 26.10.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Minęło 9 dni, a u mnie na budowie nic się nie dzieje , no może poza tym, że ukradli mi siatkę ogrodzeniową Gdybym miał prąd, to bym podłączył pod elektronicznego pastucha , ale !#$%^&* Zakład Energetyczny mnie olewa Nawet nie mogę oświetlić terenu . Pier... złodzieje! Eeeeeeeeeetam tzn elektrycy to się zgadzam, są !@#$%& ale akumulatorem samochodowym mógłyś przecież coś, niecoś załatwić Gratuluję wytrwałości!!! - Drugi dom to tak jak gdyby drugie życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapro1 07.11.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 To teraz wiem krezusie dlaczego do mnie na kawe nie przyjezdzasz!!!!!Domku sie drugiego zachcialo,co???Jak chcesz polece Ci fajnego goscia do zalozenia alarmu,tylko ostatnio jakis taki nieuchwytny jest i nie pamieta o pilocie dla mnie....Poskarze sie szwagrowi Zawiedzona krolowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 10.11.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 To tu sie bratku zakopałeś Gratulacje ale w końcu normalne z nową beemką na Ostródzkiej byłoby ryzykownie Już wiem dlaczego tyle za alarm musiałem zapłacić. I wiem czego nie ma czasu na domofony Tak na poważnie tez myślę że mój kolejny bedzie parterowy. Nawet zbieram ciekawe projekty. Ale ja dałem sobie czasu nieco więcej jeszcze z 5 -6 lat bo by mnie Szanowna Małżowinka chyba od razu z domu wykopała. Musze najpierw grunt w górach znaleźć (ciągle myślę o pensjonacie). Ale krezusi tylko pod Warszawą . Tempo imponujące. Pojeździł pooglądał a teraz buduje bez błędów. Coś nam się nalezy za te lekcje w terenie Kiedy jakies piwo. Bo nawet nie zdążymy w tym domku a juz będziesz w Aninie budował. Na osłode pozostaje mi budowa szwagra która może pozwoli mi prowadzić Zbychu będzie becikowe 1000zł wiec faktycznie mogłeś nie oszczędzac na tym drugim pokoju Myśle że garaz na beemke niepotrzebny może jakas szklana gablotka albo pare ładnych reflektorów do oświetlenia i nawet system alarmowy niepotrzebny. Dobra dobra juz koncze. Możesz dać anmiary na tego wykonawce MS może go do szwagra weźmiemy. Tylko musi szybko finalizować działkę - a może jakies działeczki tam obok? Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 12.11.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Oj, jak czytam, to same kłopoty... Mam nadzieję, że wszystko jednak pójdzie sprawnie i będziecie zachwyceni efektami. Ja niestety nie mogę sie niczym pozachywcać, bo zamiast zdjęć mam zgrabne czerwone krzyżyki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts