Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do ZBYCHA domu drugiego ;)

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to ja się wstrzeliłam i obejrzałam zdjęcia. Obejrzałam i ślepia mi na wierzch wyszły. Ledwo co była dziura w ziemi a tu już DOM stoi!

Fakt, tempo mają zaskakujące :D. Nie nadążam z zamawianiem materiałów i dostaję opi... :-?

Cholercia, szkoda, że będzie stało przez te dwa tygodnie. Tym bardziej, że przecież czas na budowie Zbycha nie płynie normalnie. W trzy dni nie stawia się prawie wszystkich ścian... :-? Tak więc Dwa Tygodnie Zbycha to ze trzy miesiące u zwykłych ludzi! :o :wink:

Też żałuję :(

Z tymi paletami Ytonga do wyciągania to ciekawe. Ale pocieszające, że nie tylko Ty tak masz...

Pocieszające powiadasz :roll:

:wink: :lol:

Co to jest styrodur...?

Są to płyty z extrudowanej pianki poliestrowej. Odznaczają się dobrą izolacyjnością cieplną, wysoką wytrzymałością na ściskanie i niewielkim wchłanianiem wody. Styropian nie ma takich właściwości, więc zdecydowałem się na droższy Styrodur. Mój jest jednak zielony :D

Fajnie się czyta relacje kogoś, kto ma podobne przejścia z MS :wink:

:lol:

My też ledwo nadążaliśmy z dostarczaniem materiałów i często narażeni byliśmy na humory MS.

Fakt, to bardzo stresujące, no i wymaga sporo wolnego czasu i ogromnego zaangażowania inwestora :(

Tyle dobrego, że przynajmniej ekipa fachowa i do efektów pracy (oby!) nie można mieć zastrzeżeń :)

U mnie było parę wpadek, ale większość została w porę wychwycona. Nie ma budów idealnych. To mój drugi dom, więc coś już na ten temat wiem... :wink:

Mam pytanko materiał Ytong ale jaki: 36,5 czy 40??? I jaka była cena 1 m2 (z VATEM 7% czy 22%).

Pozdrawiam Aga

YTONG PP2/04 SGT 36,5 - 95 zł/m2 brutto (z 22% VAT)

Dzięki _ZBYCH_ to raczej przystepna cena biorąc pod uwagę oficjalny cennik Ytonga 117 brutto (22%).

Przykro nam z powodu siatki :x

• 2 weeks później...
Minęło 9 dni, a u mnie na budowie nic się nie dzieje , no może poza tym, że ukradli mi siatkę ogrodzeniową

Gdybym miał prąd, to bym podłączył pod elektronicznego pastucha , ale !#$%^&* Zakład Energetyczny mnie olewa

Nawet nie mogę oświetlić terenu .

Pier... złodzieje!

Eeeeeeeeeetam

tzn elektrycy to się zgadzam, są !@#$%&

ale akumulatorem samochodowym mógłyś przecież coś, niecoś załatwić :wink:

Gratuluję wytrwałości!!!

- Drugi dom to tak jak gdyby drugie życie :D :D :D

• 2 weeks później...

To tu sie bratku zakopałeś :D :D :D

Gratulacje ale w końcu normalne z nową beemką na Ostródzkiej byłoby ryzykownie :wink: Już wiem dlaczego tyle za alarm musiałem zapłacić. I wiem czego nie ma czasu na domofony :wink:

Tak na poważnie tez myślę że mój kolejny bedzie parterowy. Nawet zbieram ciekawe projekty. Ale ja dałem sobie czasu nieco więcej jeszcze z 5 -6 lat bo by mnie Szanowna Małżowinka chyba od razu z domu wykopała. Musze najpierw grunt w górach znaleźć (ciągle myślę o pensjonacie).

Ale krezusi tylko pod Warszawą :D :D .

Tempo imponujące. Pojeździł pooglądał a teraz buduje bez błędów. Coś nam się nalezy za te lekcje w terenie :D Kiedy jakies piwo. Bo nawet nie zdążymy w tym domku a juz będziesz w Aninie budował. :D

Na osłode pozostaje mi budowa szwagra która może pozwoli mi prowadzić :D

Zbychu będzie becikowe 1000zł wiec faktycznie mogłeś nie oszczędzac na tym drugim pokoju :D

Myśle że garaz na beemke niepotrzebny może jakas szklana gablotka albo pare ładnych reflektorów do oświetlenia i nawet system alarmowy niepotrzebny. Dobra dobra juz koncze.

Możesz dać anmiary na tego wykonawce MS może go do szwagra weźmiemy. Tylko musi szybko finalizować działkę - a może jakies działeczki tam obok?

Fugas