Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do ZBYCHA domu drugiego ;)

Maluszek

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gratuluję tempa!!!

3 tygodnie i więćbę kończa... No, no, no... Ale skoro domek nie jest duży to i rosnie szybko... :wink:

Trudnosciami nie przejmuj sie. Wszystko bedzie OK. Ale tak to jest jak się samemu wszysko na budowę załatwia. Ja dogadałem się z 2 hurtowniami i wykonawca ma rózne układy, więc jak czegoś nie mogę załatwić w dobrej cenie to wykonawca załatwia. Może chcesz namiary?

• 2 weeks później...

Dzisiaj przeglądając Dzienniki wpadłem na drugi Twój domek. Bardzo dobry projekt. Prosty, tani i wygodny. Poprostu wszystko w zasięgu reki - dla jednego pokolenia> Super. Już go jednej osobie zaproponowałem.

Nie wiem czy powinienem ale mam niejasności co do ułożenie styropianu ryflowanegona tym zdjęciu:

http://www.zbychbudowa.republika.pl/Budowa/16.JPG

Czy poziome ułożenie rowków było zamierzone? Pytam z ciekawości bo dzięki temu forum tak wiele się na uczyłem a jeszcze więcej dzięki Tobie w wątkach o alarmach i innych...

Dzisiaj przeglądając Dzienniki wpadłem na drugi Twój domek. Bardzo dobry projekt. Prosty, tani i wygodny. Poprostu wszystko w zasięgu reki - dla jednego pokolenia> Super. Już go jednej osobie zaproponowałem.

Nie wiem czy powinienem ale mam niejasności co do ułożenie styropianu ryflowanegona tym zdjęciu:

http://www.zbychbudowa.republika.pl/Budowa/16.JPG

Czy poziome ułożenie rowków było zamierzone? Pytam z ciekawości bo dzięki temu forum tak wiele się na uczyłem a jeszcze więcej dzięki Tobie w wątkach o alarmach i innych...

Dzięki :D

Oczywiście styrodur jest źle ułożony :( . Pisałem o tym w dzienniku. Wydaje mi się, że albo powinien być ułożony tak, aby kanały były pionowo, albo odwrotną stroną do środka:

http://www.zbychbudowa.republika.pl/Budowa/15.JPG

Już trudno. Zostanie tak, jak jest.

W trzecim domu dopilnuję tego :wink: :lol:

...Już trudno. Zostanie tak, jak jest.

W trzecim domu dopilnuję tego :wink: :lol:

Pewnie - grunt to się nie przejmować. Dalej do przodu , tak dalej. Ułożenie nie jest takie by dom miał się zawalić ale spytałem. Dokładnie doczytam dziennik ale w pierwszej kolejności oglądam zdjęcia bo z nich można o wiele więcej wyciągnąć.

Bardzo zainteresował mnie wątek "zwór RTB z kapilarą do sterowania podłogówki (schemat)" w którym bierzesz udział. Jak ja jestem wdzięczny za Waszą aktywność i dzielelnie się tak cennymi informacjami. Podłogówkę też mam zamiar zrobić sam (jak prawie wszysko :wink: ) więc temat dla mnie jak znalazł bo miałem kilka niewiadomych ale już zniknęły.

Gorąco pozdrawiam i przyjemnego odpoczynku w drugi Dzień Świąt ja niestety muszę być w pracy zawodowej aż do jutra rana.

Podłogówkę też mam zamiar zrobić sam (jak prawie wszysko :wink: )...

Witam w klubie zrób to sam :wink: :lol:

Gorąco pozdrawiam i przyjemnego odpoczynku w drugi Dzień Świąt ja niestety muszę być w pracy zawodowej aż do jutra rana.

Nie przejmuj się, ja niby jestem w domu, ale pracoholizm nie pozwala mi odpoczywać. Pracoholizm, to straszna choroba :(

Również pozdrawiam i życzę miłej pracy :D

ZBYCH

...Idę na wojnę z Wołominem :o :evil: :evil: :evil: ....

Powinno pójść łatwo. Dziad siedzi, a jego braciszkowi główkę odstrzelili rok wcześniej więc granatów nie trzeba brać. Wystarczy mała ciupaska.

:D 8) :wink: :o

PS.

Ciekawe kiedy u nas niezadowolony petent, tak jak w Szwajcarii, wejdzie do urzędu z karabinem maszynowym i granatami i ... wytnie w pień cały urząd. Może to dałoby im w końcu do myślenia, urzędasom zanczy

• 3 weeks później...

fajna chatka, fajny dziennik - boje z elektryką już mniej fajne...

rozumiem Cię - sam ciąglę z nimi walczę. Nie dosyć że koszty wszystkiego co się wiąże z ich przyłaczami to porażka to jeszcze czas oczekiwań na kolejne papiery, przyłącza i odbiory to kolejna porażka

3maj się cieplutko

pozdrawiam