Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do ZBYCHA domu drugiego ;)

Maluszek

Recommended Posts

fajna chatka, fajny dziennik - boje z elektryką już mniej fajne...

rozumiem Cię - sam ciąglę z nimi walczę. Nie dosyć że koszty wszystkiego co się wiąże z ich przyłaczami to porażka to jeszcze czas oczekiwań na kolejne papiery, przyłącza i odbiory to kolejna porażka

3maj się cieplutko

pozdrawiam

Dziękuję, również pozdrawiam :D.

Powodzenia!

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Sąsiadka z domu 300 m dalej :) Czytałam o tym błędzie - koszmar. Nie wiem czy wiesz, ale w zeszłym tygodniu ukradli kable z linii energetycznej od rzeki do naszego domu :( my prąd mamy nadal, ale złodziejstwo w tej okolicy straszne. Co do błędów - nam geodetka źle wytyczyła dom - i jeszcze sie tłumaczyła, ze to nie ona :o na szczęście się dopatrzylismy, jak zaczęliśmy kopać pod fundamenty. Pozdrawiam

ZBYCHU!

Myślisz, że http://www.radio.com.pl/_header/_images/logopr50.gif może tam kogoś nastraszyć i pomóc w znalezieniu sensownego rozwiązania tej sprawy?

Jeśli dojdziesz do wniosku, że tak - daj mi znać na priv.

Bardzo dziękuję Aniu za ofertę pomocy :)

Mam też wtyczkę w programie telewizji TVN - http://www.zbychbudowa.republika.pl/Uwaga.jpg

Jak doprowadzą mnie do ostateczności, to oczywiście nagłośnię tę sprawę wszędzie, gdzie tylko się da :-?.

Wczoraj byłem u Ciebie na działce (a raczej przed działką :D ). Byłem niedaleko, więc podjechałem obejrzeć sobie Twoje włości :D.

Pięknie wygląda ten Wasz bliźniak (a raczej czworak :wink: ). Ogromne okna robią wrażenie. Jedno, co mnie zdziwiło na pierwszy rzut oka, to odległość domu od furtki, ale dla Was to lepiej. Zawsze to trochę ciszej.

Niebawem odezwę się do Ciebie w wiadomej sprawie.

Kiedy zaczynacie jakieś prace na budowie?

Sšsiadka z domu 300 m dalej :) Czytałam o tym błędzie - koszmar. Nie wiem czy wiesz, ale w zeszłym tygodniu ukradli kable z linii energetycznej od rzeki do naszego domu :( my pršd mamy nadal, ale złodziejstwo w tej okolicy straszne. Co do błędów - nam geodetka Ÿle wytyczyła dom - i jeszcze sie tłumaczyła, ze to nie ona :o na szczęœcie się dopatrzylismy, jak zaczęliœmy kopać pod fundamenty. Pozdrawiam

Witam szanownš sšsiadkę :D. Nawet nie przypuszczałem, że ktoœ z tej okolicy czyta forum Muratora :D.

Gratuluję odwagi! Tak w polu pierwsi z budowš :). Nie łatwo było, ale udało się :D.

Właœnie dzisiaj byłem na budowie i pierwsze, co mi się rzuciło w oczy, to właœnie brak trakcji od Waszego domu do rzeki. Nawet zrobiłem zdjęcie:

http://www.zbychbudowa.republika.pl/Rozne/Trakcja.JPG

Że też się nie bali, że ich pršd ršbnie! :evil:

Normalnie łapy bym poobcinał takim s.....

Wy chyba też jesteœcie po włamaniu, bo do montowaliœcie rolety :roll:

Odnoœnie błędu starostwa, to zbieram siły i œrodki :), ale już posiadam sporš wiedzę i wsparcie odnoœnie tematu. Jak starostwo i gmina nie załatwiš sprawy po mojemu, to głowy polecš...

Witam - rolety zamontowane ze względów estetycznych :) Co do kradzieży to do kosztu zakupu działki doliczamy WV Transportera - trudno - może im łapy uschną. Wiadomo kto, wiadomo kiedy - nawet ślady zostawili - tylko co z tego :( odpowiedź z prokuratury - ślady mogą być ich, ale nie muszą. Jasne. Po tym zdarzeniu ogrodziliśmy działkę, a Ty jak czytałam nie masz juz czym ogradzać. W gminie sgłaszalismy stan drogi - bo kpią się u nas pod domem w nocy i spać nie dają - oczywiście panienki z gminy zdziwione, ze interweniujemy, bo im się juz budżet na ten rok wyczerpał ;) Dobrze się gospodarują. Pozdrawiam

• 1 month później...