zielonooka 03.04.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Dobrze ze wrociles okna ładne , drewno ...brzydkie ehhhh... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.04.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Zbychu jak miło że jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 04.04.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Dzięki dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.04.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1388.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.04.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Wesołych Świąt !!!! http://images1.fotosik.pl/50/kopjg578nopjyrea.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.04.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 http://kartki.onet.pl/_i/d/niebieski_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 20.04.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Pozdrawiam was Zbychu z rodziną! Dzięki za SMS-a świątecznego. Widzę że wiosna tchnęła w Ciebie nowy optymizm. Dziennik budowy na nowo otwarty! Pleśnią się nie przejmuj, ja też to miałem i kompletnie nic z tego nie wynikło. Więźba wyschła, pleśń też i można ją było szcztotką pozamiatać. Z urzędasami dasz radę! Pozatym zawsze jest ta bomba... A przy okazji, jakbyś był w mojej okolicy, to wpadaj na kawkę! Ja prawie cały czas jestem w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 20.05.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Zbychu, i ja pozdrawiam, co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 11.06.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Kurcze....buduje się w sumie drugi dzień...a z pobieżnego czytania, problemy wciąż te same... Wie się już tak dużo...zwłaszcza jak to jest w dziedzinie "organizacyjnej"....a jednak... Mam pytanko...nie wiem jak "miałeś" duży ten bliźniak, ale tu patrzę 92,00 m2?? Wiemy, że dość "skromnie"...chyba że poprzedni bliźniak też miałeś podobny... I teraz czy: 1. Ze względu na mocno przestudiowany temat od strony ekonomicznej, czyli wiesz jak w realu wychodzą koszty związane z budową oraz wykończeniem, oraz to że już mieszkasz w domu i już wiesz na bank jaka dokładnie przestrzeń jest ci potrzebna i optymalna 2. Ze względu na obciążenie dwoma kredytami, oraz chwilowo ale jednak zablokowanymi środkami z pierwszym domu "musiałeś" postawić coś mniejszego?? Jestem naprawdę mocno ciekawy twoich pobudek... Po zdięciach widać jednak doświadczenie....fundament zalany razem ze styrodurem, folia pod chudziakiem...to tak na szybko... Ale mam questions co do tych desek na zewnątrz na oknach, jakie one tam mają znaczenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 11.06.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Pozdrawiam was Zbychu z rodziną! Dzięki za SMS-a świątecznego. Widzę że wiosna tchnęła w Ciebie nowy optymizm. Dziennik budowy na nowo otwarty! Pleśnią się nie przejmuj, ja też to miałem i kompletnie nic z tego nie wynikło. Więźba wyschła, pleśń też i można ją było szcztotką pozamiatać. Z urzędasami dasz radę! Pozatym zawsze jest ta bomba... A przy okazji, jakbyś był w mojej okolicy, to wpadaj na kawkę! Ja prawie cały czas jestem w domu Bardzo dziękuję! Również pozdrawiam Waszą rodzinkę! Oczywiście w wolnej chwili wpadnę do Was (tylko kiedy ja znajdę wolną chwilę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 11.06.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Kurcze....buduje się w sumie drugi dzień...a z pobieżnego czytania, problemy wciąż te same... Wie się już tak dużo...zwłaszcza jak to jest w dziedzinie "organizacyjnej"....a jednak... No właśnie, to nie prawda, że drugi dom buduje się łatwiej. Może i człowiek więcej wie, ale problemy wciąż te same... Mam pytanko...nie wiem jak "miałeś" duży ten bliźniak, ale tu patrzę 92,00 m2?? Wiemy, że dość "skromnie"...chyba że poprzedni bliźniak też miałeś podobny... W bliźniaku mam około 160 m2, w tym garaż około 20 m2. W nowym domu w przyszości planuję zbudowanie wolnostojąceo garażu i pomieszczenia gospodarczego (około 50 m2) I teraz czy: 1. Ze względu na mocno przestudiowany temat od strony ekonomicznej, czyli wiesz jak w realu wychodzą koszty związane z budową oraz wykończeniem, oraz to że już mieszkasz w domu i już wiesz na bank jaka dokładnie przestrzeń jest ci potrzebna i optymalna Zawsze marzyłem sobie o domu parterowym, a wyszedł mi bliźniak z poddaszem . Miałem okazję i ochotę to zmienić, to zbudowałem sobie domek parterowy , ale żeby nie było zbyt kolorowo, pojawił się problem z źle posadowionym domem względem planowanej drogi 2. Ze względu na obciążenie dwoma kredytami, oraz chwilowo ale jednak zablokowanymi środkami z pierwszym domu "musiałeś" postawić coś mniejszego?? Jestem naprawdę mocno ciekawy twoich pobudek... Nie, nie musiałem. Po prostu doszedłem do wniosku, że bliźniak, to nie to, o czym marzyłem. Pierwszy kredyt wziąłem na dokończenie budowy pierwszego domu. Drugi kredyt wziąłem na nową działkę i budowę domu. Problem błędnego pozwolenia na budowę (z niewłaściwym posadowieniem domu względem planowanej dorgi) mocno pokrzyżował mi plany, ale cóż, życie jest oełne niespodzianek Po zdięciach widać jednak doświadczenie....fundament zalany razem ze styrodurem, folia pod chudziakiem...to tak na szybko... Ale mam questions co do tych desek na zewnątrz na oknach, jakie one tam mają znaczenie?? Doświadczenie powiadasz , ten styrodur jest położony odwrotnie, niż być powinien Odnośnie desek na oknach, to spełniają rolę krat Jak wstawiali okna, to nie miałem jeszcze zrobionego prowizorycznego ogrodzenia od frontu działki, więc każdy miał dostęp. Mimo systemu alarmowego obawiałem się o swoje nowe okna, więc postanowiłem tymczasowo nie ściągać desek zabezpieczających otwory okienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 12.06.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Tzn. nie chodziło mi o bliźniak sam w sobie, bardziej o zdecydowanie się na mniejszy niż tam metraż. Miałem cię właśnie zapytać o alarm na etapie twojej budowy, ale to raczej nie tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 03.07.2006 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 JEST!!! MAM PAPIER!!! Starostwo wydało decyzję Gratuluję wytrwałości Zbychu Teraz juz powinno byc tylko z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 04.07.2006 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 JEST!!! MAM PAPIER!!! Starostwo wydało decyzję HURRRA!!! Teraz jeszcze tylko prąd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.07.2006 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Zbych gratuluję super domek... przeboje z gmina paskudne a prąd? skad ja to znam..? tyle że ja walczę ze ZEWT a nie Stoen... przez ten prąd będę musiała aneks do umowy z abankime stworzyć... nie mówiac o niemozliwości wstawienia okien czy podłaczenia alarmu... co do alarmu to sie kiedyś do Ciebie ładnie usmiechnę (i ne tylko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 04.07.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Gratulacje Zbychu! pozdrawiam i zyczę szybkiego finiszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.07.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 co do alarmu to sie kiedyś do Ciebie ładnie usmiechnę (i ne tylko) A mnie tak w sumie zaintrygowało samo "(i nie tylko)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.07.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Senser no uśmiechnę sie i ... porozmawiam... a co myślałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.07.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 A co ja tam będe myślał...za kogoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 06.07.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 _ZBYCH_ - papier ważna rzecz - super że w końcu jest. Energetyka - skąd ja to znam? Też poszedłem w końcu na napowietrzną linię. A później złożyłem wniosek o zamianę na ziemne przyłącze. W sierpniu tego roku upłyną 2 lata od momentu kiedy zapłaciłem za zmianę przyłącza. Jak myślisz - mam to ziemne przyłącze? Można zgadywać 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts