sylvia1 06.07.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Bogus jak znam ZEWT Pruszków to nie masz.. jaka jest nagroda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.07.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Podobno, z energetyką jest taki "zwyczaj"...na szczęście poinformował mnie o tym elektryk...Wszystko co się chcę musi być załatwione PRZED podpisaniem umowy!! Mi oczywiście w warunkach dali napowietrzne....no to ja podanko o ziemne...oni ok. No i mam ziemne. Powiedziałem sąsiadowi, który chyba nie specjalnie przemyślał kwestię i szybciutko podpisał umowę. Oczywiście na powietrzne...później ściemniał, że tak mu lepiej bla bla bla no ale po jakimś czasie złożył odwołanie z prośbą o zrobienie z przyłacza powietrznego ziemne (zaznaczam, że miał już podpisaną umowę) no i jak myślicie?? DUPAAAAA zostali przy powitrznym...a sąsiad...ciach za piłę i obcinać brzozy, żeby kabel nie zachaczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 06.07.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Bogus jak znam ZEWT Pruszków to nie masz.. jaka jest nagroda? Trafiony - zatopiony - i to za pierwszym strzałem Nagrodą jest ... wiesz tak naprawdę nie mam żadnej nagrody a umysł mi jakoś tak siadł że nic nie jestem w stanie wymyślić No może zaproszenie na grila elekrytycznego zasilanego z tego nieistniejącego przyłącza Na poważnie - zaproszenie na normalnego grilla. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 06.07.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 jasne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 20.07.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 No jedno co widać to ZBYCh nie będzie miał zbyt rozwinętych mięśni czworogłowych bo ma parterowy domek i po schodach nie będzie chodził:)Ja bym teraz dwa razy sie zastanowił czy nie budować parterowego bo jak biegam po budowie z góry na dół to jeszcze chwila i będę miał nogi Jak gubernator Arnold:)A tak poważnie to Zbych gratulacje i zazdroszczę Ci szfagra i samozaparcia .Ja już bym sie na drugie budowanie domu chyba nie pisał A teraz przeżywam negocjacje z tynkarzami wiesz którymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 02.08.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 bardzo fajne opisy w dzienniku przyznam, że czytalam troszkę po łebkach, bo czytam w pracy mam więc pytanie, z czego sš ciany zewnętrzne domu i wewnętrzne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 01.10.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Nasz Marcel jest z zewnątrz bardzo podobny. Zbychu, kiedy planujecie zamieszkać w nowym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.10.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 No jedno co widać to ZBYCh nie będzie miał zbyt rozwinętych mięśni czworogłowych bo ma parterowy domek i po schodach nie będzie chodził:)Ja bym teraz dwa razy sie zastanowił czy nie budować parterowego bo jak biegam po budowie z góry na dół to jeszcze chwila i będę miał nogi Jak gubernator Arnold:)A tak poważnie to Zbych gratulacje i zazdroszczę Ci szfagra i samozaparcia .Ja już bym sie na drugie budowanie domu chyba nie pisał A teraz przeżywam negocjacje z tynkarzami wiesz którymi Dzięki Ja już też bym się chyba nie pisał na budowanie drugiego domu Wydawało mi się, że budując drugi dom od razu po pierwszym, a do tego mniejszy, prostszy (pozornie), będzie mi łatwiej. Niestety wcale tak nie jest. Mam większe doświadczenie po pierwszej budowie, ale wcale łatwiej nie jest. Jeszcze nasze wejście do UE wcale nie ułatwia budowania, bo fachowcy pojechali zarabiać w EURO , a do tego materiały drożeją z miesiąca na miesiąc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.10.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 bardzo fajne opisy w dzienniku przyznam, że czytalam troszkę po łebkach, bo czytam w pracy mam więc pytanie, z czego sš ciany zewnętrzne domu i wewnętrzne??? Dzięki Ściany zewnętrzne i wewnetrzne są z YTONG'a. Dzisiaj ściany wewnetrzne zrobił bym z Siliki (tłumienie dźwięków). Mądry Polak po szkodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.10.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Nasz Marcel jest z zewnątrz bardzo podobny. Zbychu, kiedy planujecie zamieszkać w nowym domu? Faktycznie Właśnie przeglądałem Twój dziennik, ale nie znalazłem nigdzie rzutu Twojego domku. Odszukałem go w internecie. Też bardzo ładny domek . Macie trochę wyższy dach i inny rozkład pomieszczeń. Widzę, że nie zdecydowaliście się na YTONG, a na ścianę 2W. Bardzo fajnie macie podparty daszek nad wejściem. Twoja budowa ostro posuwa się do przodu. Już łazienka zrobiona . Ja jestem jeszcze w lesie . Może latem się przeprowadzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.10.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Ściany zewnętrzne i wewnetrzne są z YTONG'a. Dzisiaj ściany wewnetrzne zrobił bym z Siliki (tłumienie dźwięków). Mądry Polak po szkodzie . Oj Zbychu, temat akustyczności BK przewijał się już dłuuuugo przed stawianiem twojego drugiego domu...ja już o tym czytałem rozpoczynając budowę swojego...czyli 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 02.10.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Ściany zewnętrzne i wewnetrzne są z YTONG'a. Dzisiaj ściany wewnetrzne zrobił bym z Siliki (tłumienie dźwięków). Mądry Polak po szkodzie . Oj Zbychu, temat akustyczności BK przewijał się już dłuuuugo przed stawianiem twojego drugiego domu...ja już o tym czytałem rozpoczynając budowę swojego...czyli 2004 Taaa, ciekawe, czy w swoim domu też pamiętałeś o wszystkim, o czym wcześniej wiedziałeś Czytałeś o tym i co? Masz ścianki działowe z równie akustycznych pustaków ceramicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.10.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Oj Zbychu...tu się z tobą pokłucę...Ceramika nie jest tak akustyczna jak BK...na pewno.A z doświadczenia ci nic nie powiem, bo jeszcze nie miałem jak tego odczuć...nie wiem co słychać może przez ściane a co przez drzwi??Wiem, że o wielu rzeczach się nie pamięta....ale akurat to studiowałem...Jak na razie nie mogę powiedzieć "żałuje", że ceramika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 08.10.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Witaj, kiedyś pomysły o budowie drugiego i następnych domów wywoływały u mnie uczucia politowania dla tych "inwestorów". ....niedługo wprowadzam sie do mojego pierwszego domu i wiesz co zaczyna mi chodzic po głowie? a tak serio, to chciałam pozachwycać się twoi ogrzewaniem podłogowym - nie widziałam nigdy tak pieknie i równiuchno ułożonych rurek! świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 12.12.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Bardzo elegancki domek-mimo perturbacji wszystko jak widać dobrze się skonczyło i ...zakończyła to "kropka nad "i" na twoich drzwiach !Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.12.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 To "i" w drzwich "mnie" się bardzo podoba _Zbychu_.Co ja będę pisał, "jak zwykle" wszystko TIP-TOP. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.12.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 ZBYCH Dla Ciebie i całej Twojej Rodziny Najserdeczniejsze życzenia Szczęśliwych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Wszelkiej pomyślności i sukcesów w Nowym 2007 roku. http://kartki.onet.pl/_i/d/mikzielony1_d.jpg Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 21.12.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Zbychu, Przepraszam, to nie było zamierzone, mam w pracy taki wolny komputer, który czasem płata mi takie figle migle... Bardzo podoba mi się Twój sposób na strop nad parterem, no i to zaawansowanie, moja budowa mogła by być conajmniej na etapie stanu surowwego, ale nie jest i dlatego Ci zazdroszczę.Nasza budowa może nie jest trudna ale papierologia trwa już ponad dwa lata i może nareszcie w tych dniach się zakończy...Na zbliżające się świąteczne dni, wielu radosnych chwil w gronie rodzinnym, a w Nowym Roku wiary w lepsze jutro i jeszcze więcej zapału do pracy przy swoim domu , życzy Zygmor http://www.mikesfreegifs.com/main4/christmas/lite3.gifhttp://www.mikesfreegifs.com/main4/christmas/merryxmas2.gif http://www.mikesfreegifs.com/main4/christmas/santslgh.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.12.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, wesołych i spokojnych Świąt Bożego narodzenia oraz spełnienia wszystkich marzeń i planów w 2007 roku - Tobie, Twojej rodzinie i przyjaciołomNeferka http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/X3352_M.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 23.12.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Wspaniałych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz oddechu od spraw budowlanych życzyDominika z rodziną http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/W1664_L.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts