Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do ZBYCHA domu drugiego ;)

Maluszek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podobno, z energetyką jest taki "zwyczaj"...na szczęście poinformował mnie o tym elektryk...Wszystko co się chcę musi być załatwione PRZED podpisaniem umowy!!

Mi oczywiście w warunkach dali napowietrzne....no to ja podanko o ziemne...oni ok. No i mam ziemne.

Powiedziałem sąsiadowi, który chyba nie specjalnie przemyślał kwestię i szybciutko podpisał umowę. Oczywiście na powietrzne...później ściemniał, że tak mu lepiej bla bla bla :-) no ale po jakimś czasie złożył odwołanie z prośbą o zrobienie z przyłacza powietrznego ziemne (zaznaczam, że miał już podpisaną umowę) no i jak myślicie?? :-) DUPAAAAA zostali przy powitrznym...a sąsiad...ciach za piłę i obcinać brzozy, żeby kabel nie zachaczał :lol:

Bogus jak znam ZEWT Pruszków to nie masz.. jaka jest nagroda?

Trafiony - zatopiony - i to za pierwszym strzałem :-) ;-) Nagrodą jest ... wiesz tak naprawdę nie mam żadnej nagrody a umysł mi jakoś tak siadł że nic nie jestem w stanie wymyślić :-( No może zaproszenie na grila elekrytycznego zasilanego z tego nieistniejącego przyłącza ;-) Na poważnie - zaproszenie na normalnego grilla. Może być?

• 2 weeks później...
No jedno co widać to ZBYCh nie będzie miał zbyt rozwinętych mięśni czworogłowych bo ma parterowy domek i po schodach nie będzie chodził:)Ja bym teraz dwa razy sie zastanowił czy nie budować parterowego bo jak biegam po budowie z góry na dół to jeszcze chwila i będę miał nogi Jak gubernator Arnold:)A tak poważnie to Zbych gratulacje i zazdroszczę Ci szfagra i samozaparcia .Ja już bym sie na drugie budowanie domu chyba nie pisał A teraz przeżywam negocjacje z tynkarzami wiesz którymi

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
No jedno co widać to ZBYCh nie będzie miał zbyt rozwinętych mięśni czworogłowych bo ma parterowy domek i po schodach nie będzie chodził:)Ja bym teraz dwa razy sie zastanowił czy nie budować parterowego bo jak biegam po budowie z góry na dół to jeszcze chwila i będę miał nogi Jak gubernator Arnold:)A tak poważnie to Zbych gratulacje i zazdroszczę Ci szfagra i samozaparcia .Ja już bym sie na drugie budowanie domu chyba nie pisał A teraz przeżywam negocjacje z tynkarzami wiesz którymi

Dzięki :)

Ja już też bym się chyba nie pisał na budowanie drugiego domu :-?

Wydawało mi się, że budując drugi dom od razu po pierwszym, a do tego mniejszy, prostszy (pozornie), będzie mi łatwiej. Niestety wcale tak nie jest.

Mam większe doświadczenie po pierwszej budowie, ale wcale łatwiej nie jest. Jeszcze nasze wejście do UE wcale nie ułatwia budowania, bo fachowcy pojechali zarabiać w EURO :(, a do tego materiały drożeją z miesiąca na miesiąc :(.

bardzo fajne opisy w dzienniku :)

przyznam, że czytalam troszkę po łebkach, bo czytam w pracy 8)

mam więc pytanie, z czego sš œciany zewnętrzne domu i wewnętrzne???

Dzięki :)

Ściany zewnętrzne i wewnetrzne są z YTONG'a.

Dzisiaj ściany wewnetrzne zrobił bym z Siliki (tłumienie dźwięków).

Mądry Polak po szkodzie :(.

Nasz Marcel jest z zewnątrz bardzo podobny.

Zbychu, kiedy planujecie zamieszkać w nowym domu?

Faktycznie :)

Właśnie przeglądałem Twój dziennik, ale nie znalazłem nigdzie rzutu Twojego domku. Odszukałem go w internecie. Też bardzo ładny domek :D.

Macie trochę wyższy dach i inny rozkład pomieszczeń.

Widzę, że nie zdecydowaliście się na YTONG, a na ścianę 2W.

Bardzo fajnie macie podparty daszek nad wejściem.

Twoja budowa ostro posuwa się do przodu. Już łazienka zrobiona :D.

Ja jestem jeszcze w lesie :(. Może latem się przeprowadzimy.

Oj Zbychu, temat akustyczności BK przewijał się już dłuuuugo przed stawianiem twojego drugiego domu...ja już o tym czytałem rozpoczynając budowę swojego...czyli 2004

Oj Zbychu, temat akustyczności BK przewijał się już dłuuuugo przed stawianiem twojego drugiego domu...ja już o tym czytałem rozpoczynając budowę swojego...czyli 2004

Taaa, ciekawe, czy w swoim domu też pamiętałeś o wszystkim, o czym wcześniej wiedziałeś :roll: :)

Czytałeś o tym i co? Masz ścianki działowe z równie akustycznych pustaków ceramicznych :lol:

Oj Zbychu...tu się z tobą pokłucę...

Ceramika nie jest tak akustyczna jak BK...na pewno.

A z doświadczenia ci nic nie powiem, bo jeszcze nie miałem jak tego odczuć...nie wiem co słychać może przez ściane a co przez drzwi??

Wiem, że o wielu rzeczach się nie pamięta....ale akurat to studiowałem...

Jak na razie nie mogę powiedzieć "żałuje", że ceramika...

Witaj,

kiedyś pomysły o budowie drugiego i następnych domów wywoływały u mnie uczucia politowania dla tych "inwestorów". :D ....niedługo wprowadzam sie do mojego pierwszego domu i wiesz co zaczyna mi chodzic po głowie? 8) :lol:

a tak serio, to chciałam pozachwycać się twoi ogrzewaniem podłogowym - nie widziałam nigdy tak pieknie i równiuchno ułożonych rurek! świetna robota. :D

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

Zbychu,

Przepraszam, to nie było zamierzone, mam w pracy taki wolny komputer, który czasem płata mi takie figle migle...

Bardzo podoba mi się Twój sposób na strop nad parterem, no i to zaawansowanie, moja budowa mogła by być conajmniej na etapie stanu surowwego, ale nie jest i dlatego Ci zazdroszczę.

Nasza budowa może nie jest trudna ale papierologia trwa już ponad dwa lata i może nareszcie w tych dniach się zakończy...

Na zbliżające się świąteczne dni, wielu radosnych chwil w gronie rodzinnym, a w Nowym Roku wiary w lepsze jutro i jeszcze więcej zapału do pracy przy swoim domu , życzy

Zygmor

http://www.mikesfreegifs.com/main4/christmas/lite3.gif

http://www.mikesfreegifs.com/main4/christmas/merryxmas2.gif http://www.mikesfreegifs.com/main4/christmas/santslgh.gif

Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, wesołych i spokojnych Świąt Bożego narodzenia oraz spełnienia wszystkich marzeń i planów w 2007 roku - Tobie, Twojej rodzinie i przyjaciołom

Neferka

http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/X3352_M.jpg