Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marysia - Archipelag - kirkris

Recommended Posts

W piatek zakończone kostki. Niestety mieliśmy awarię pompy i zaworu zwrotnego. Przez cały piatek i sobotę byliśmy bez wody :(

Awaria zdarzyła się w trakcie zagęszczania kostki więc miałem obawy że uszkodzona jest rura doprowadzająca wodę ze studni ale po założeniu drugiej pompy woda jest więc chyba wszystko OK :)

Prace ziemne wciąż trwają chociaż już część ogrodowa jest zrobiona w 2/3. Została jeszcze cała część leśna - tam ciągle poligon z okopami :)

Aby znów nie odkopywać studni zdecydowaliśmy się założyć kręgi w ziemi tak aby był dostep do tego zaworu bez ruinowania ogrodu :)

Niestey to oznacza znowu dodatkową kasę :(

Mieliśmy zrobi ć kratki do wysłonięcia betonowego paskudnego muru ale jak dostaliśmy wycenę to sobie darowaliśmy. Bluszcz i tak się przyczepi do muru - najwyżej będzie to dłużej trwało :)

Wstawiłem nowe fotki w galerii :)

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Prace ziemne i rośliny w ogrodzie zostały zakończone w piątek. Trawa posiana, rabaty obsadzone i okorowane, nawodnienie działa, kostka wyszorowana do czysta :)

Nawodnienie to teraz trochę zbędne przy tych deszczech :wink: :D

Było slicznie aż do wczoraj. Wczorajsza burza wyryła rowy na spadkach i wypłukała nasiona traw. Ponadto wszystkie krawędzie okorowanych rabatek się porozmywały :(

Ciekaw jestem czy i jaka trawa wyrośnie po tych ulewach :(

Zobaczymy co z tego będzie. Poza tym mamy nadzieję że nasze roślinki się przyjmą i nie będzie trzeba ich wyrzucić

Pozostała jeszcze cała część elektryczna (oświetlenie, gniazdka itp) oraz altana, plac zabaw, domek narzędziowy i drewutnia. Szukamy wykonawcy który się tego podejmie :)

Mam parę zdjęć sprzed "potopu" więc postaram się je niedługo wstawić