kirkris 30.06.2008 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 W piatek zakończone kostki. Niestety mieliśmy awarię pompy i zaworu zwrotnego. Przez cały piatek i sobotę byliśmy bez wody Awaria zdarzyła się w trakcie zagęszczania kostki więc miałem obawy że uszkodzona jest rura doprowadzająca wodę ze studni ale po założeniu drugiej pompy woda jest więc chyba wszystko OK Prace ziemne wciąż trwają chociaż już część ogrodowa jest zrobiona w 2/3. Została jeszcze cała część leśna - tam ciągle poligon z okopami Aby znów nie odkopywać studni zdecydowaliśmy się założyć kręgi w ziemi tak aby był dostep do tego zaworu bez ruinowania ogrodu Niestey to oznacza znowu dodatkową kasę Mieliśmy zrobi ć kratki do wysłonięcia betonowego paskudnego muru ale jak dostaliśmy wycenę to sobie darowaliśmy. Bluszcz i tak się przyczepi do muru - najwyżej będzie to dłużej trwało Wstawiłem nowe fotki w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 14.07.2008 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Prace ziemne i rośliny w ogrodzie zostały zakończone w piątek. Trawa posiana, rabaty obsadzone i okorowane, nawodnienie działa, kostka wyszorowana do czysta Nawodnienie to teraz trochę zbędne przy tych deszczech Było slicznie aż do wczoraj. Wczorajsza burza wyryła rowy na spadkach i wypłukała nasiona traw. Ponadto wszystkie krawędzie okorowanych rabatek się porozmywały Ciekaw jestem czy i jaka trawa wyrośnie po tych ulewach Zobaczymy co z tego będzie. Poza tym mamy nadzieję że nasze roślinki się przyjmą i nie będzie trzeba ich wyrzucić Pozostała jeszcze cała część elektryczna (oświetlenie, gniazdka itp) oraz altana, plac zabaw, domek narzędziowy i drewutnia. Szukamy wykonawcy który się tego podejmie Mam parę zdjęć sprzed "potopu" więc postaram się je niedługo wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts