Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do kirkrisowej Marysi

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja również witam w naszym gronie!

Czekam na więcej!!!

Też buduję dom z Archipelagu.....W projekcie, niestety jest parę błędów....

Sprawdź, czy w stropie zaprojektowano belki stalowe ( HEA-200, czy jakoś tak....). My wcześniej nie wiedzieliśmy, że są takie drogie i w trakcie zmienialiśmy te podciągi na żelbetowe, ale musieliśmy dopłacić 1000 zł za robociznę.... :(

Pozdrawiam

Dzieki za ciepłe słowa :)

W konstrukcji stropu nie było nic poza wylanym kawałkiem żelbetu i zwykła Terivą :)

Więźba poza tym, że bardzo masywna i z wielu róznych przekrojów to też normalna :)

Tu nie było nic specjalnego, choć wiem, że czasem przy tych projektach są elementy stalowe w więźbie :o

kirkis, nie popuść, a oddadzą i nie daj się przeciągnąć na następną wizytę. To nie reklamacja towaru, a jedynie i wyłacznie oddanie pieniędzy za usługę, której nie wykonali.

A jak nie to zapytaj się czy reklamówki Federacji Konsumentów w telewizji oglądają. Powinno podziałać. :evil:

cześć Maluszek :)

Masz wybudowany czy budujesz?

Chętnie bym obejrzał jakiś dom z Archipelagu po ukończeniu bo jak dotąd to widziałem tylko jeden w trakcie budowy :(

A w sumie to projekty Archipelagu bardzo mi się podobają.

Czy dokonywałeś jakiś zmian?

Wybacz mi ciekawość, ale zawsze zastanawiałem się czy po ukończeniu taki dom będzie ładnie wyglądał i będzie funkcjonalny wewnątrz.

Co do swojego to ciągle jeszcze tego nie wiem 8)

pozdr

kirkris - chałupka już wybudowana i zamieszkana od prawie 2 lat i tu się wstyd przyznać :oops: ale jeszcze z zewnątrz jest nie wykończona więc niezbyt ładnie wygląda :( Mam nadzieję, że po tynkach, podbitce nabierze dużo lepszego wyglądu.

Przeróbek było kilka - zrezygnowaliśmy z dwóch kominów bo mamy wentylację mechaniczną, powiększyliśmy kuchnię i jadalnię i dużą łazienkę. Reszta pozostała bez zmian. Ogólnie układ pomieszczeń jest taki jaki chcieliśmy :D

Dzięki Kirkris. Już myślałem że jesteeśmy sami z tym projektem. U nas w tej chwili rozpoczęło sie ocieplanie poddasza. Fotki dołącze za kilka dni.

generalnie nie zmienialiśmy nic w projekcie i jak na razie jest ok. Na pewno masz racje z wysokością podłogi na poddaszu. My równiez będziemy na to uważać. Z racji tego że nasza działka miała prawie 250 cm nachylenia po wylaniu fundamentów okazało sie iż may super duzą piwnicę ok.30 m kwadratowych

Pozdrawiamy

Kasia,Magda i Greg

Gregory32, my też mieliśmy spory spadek, chociaż nie taki. U mnie było to ok 0,8 m na długości domu. Nie zrobiliśmy piwnicy gdyż to wymagałoby jeszcze dodatkowych kosztów na strop :(

I tak nas strasznie duzo kosztował stan surowy.

Obsypaliśmy ziemią podnosząc jedną stronę działki :)

Musimy jeszcze załatwić kilka ciężarówek ziemi :(

żaba Gonia: widziałem Twój dziennik - fajnie się czyta :)

Mam nadzieję, że ta promocja to nie z powodu konieczności sprzedaży konkretnej fatalnej serii dachówek przez Ruppa :(

Andrzejka: rura została, kierownik powiedział, ,że nie problem :roll:

a co do drewna to okazało się że jeszcze go muszą wykorzystać

pozdr

KK

Cześć ,

w końcu znalazłem chwilę czasu aby podzielić się z wami paroma informacjami z budowy naszej Marysi.

Wczoraj skończylismy ocieplać poddasze ( wełna). Za dwa tygodnie mają być okna :-? . Zastanawiam się czy zdążymy jeszcze w tym roku polożyć tynki wewnetrzne ( pogoda) :roll: Generalnie wykonawca robi dobrą robotę ( jak na razie :lol: ). Zaczynamy szukać kamienia ( lub atrapy) na elewację. Widziałem super okiennice! Chyba w sobote pojadę sprawdzić jak stoja cenowo 8)

Zdjęcia zamieszczę w piatek popołudniu.

Pozdrawiamy