anSi 25.09.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Witam i życzę dużo cierpliwości nie tylko w zmaganiu się z urzędniczą machiną. Nie każ nam długo czekać na fotoreportaż z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 25.09.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Ja również witam w naszym gronie! Czekam na więcej!!! Też buduję dom z Archipelagu.....W projekcie, niestety jest parę błędów.... Sprawdź, czy w stropie zaprojektowano belki stalowe ( HEA-200, czy jakoś tak....). My wcześniej nie wiedzieliśmy, że są takie drogie i w trakcie zmienialiśmy te podciągi na żelbetowe, ale musieliśmy dopłacić 1000 zł za robociznę.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 25.09.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Dzieki za ciepłe słowa W konstrukcji stropu nie było nic poza wylanym kawałkiem żelbetu i zwykła Terivą Więźba poza tym, że bardzo masywna i z wielu róznych przekrojów to też normalna Tu nie było nic specjalnego, choć wiem, że czasem przy tych projektach są elementy stalowe w więźbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 27.09.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 kirkis, nie popuść, a oddadzą i nie daj się przeciągnąć na następną wizytę. To nie reklamacja towaru, a jedynie i wyłacznie oddanie pieniędzy za usługę, której nie wykonali. A jak nie to zapytaj się czy reklamówki Federacji Konsumentów w telewizji oglądają. Powinno podziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 27.09.2005 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 popróbujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.09.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 kirkris - fajnie poznać krajana bo jakoś mało osób z Marek ujawnia się na forum Powodzenia w budowaniu A i też mam domek z Archipelagu - Darię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 28.09.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 cześć Maluszek Masz wybudowany czy budujesz? Chętnie bym obejrzał jakiś dom z Archipelagu po ukończeniu bo jak dotąd to widziałem tylko jeden w trakcie budowy A w sumie to projekty Archipelagu bardzo mi się podobają. Czy dokonywałeś jakiś zmian? Wybacz mi ciekawość, ale zawsze zastanawiałem się czy po ukończeniu taki dom będzie ładnie wyglądał i będzie funkcjonalny wewnątrz. Co do swojego to ciągle jeszcze tego nie wiem pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.09.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 kirkris - chałupka już wybudowana i zamieszkana od prawie 2 lat i tu się wstyd przyznać ale jeszcze z zewnątrz jest nie wykończona więc niezbyt ładnie wygląda Mam nadzieję, że po tynkach, podbitce nabierze dużo lepszego wyglądu. Przeróbek było kilka - zrezygnowaliśmy z dwóch kominów bo mamy wentylację mechaniczną, powiększyliśmy kuchnię i jadalnię i dużą łazienkę. Reszta pozostała bez zmian. Ogólnie układ pomieszczeń jest taki jaki chcieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 28.09.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Maluszek - gratuluję i życzę szybkiego wykończenia. Rozumiem, że technologia to Ytong 36,5 (inaczej trudno byłoby mieszkać ) No chyba że trójwarstwówka? Co na dachu? Jak z jakością projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 29.09.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 kirkris - a dziękuję, dziękuję Jak tylko znajdą się pieniążki to ruszamy z wykończeniówką - mam nadzieję, że już w przyszłym roku. Chałupka jest z Ytonga 36,5. Na dachu - dachówka cermiczna Creaton Symfonia (angoba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 29.09.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Dobre materiały. Docieplasz ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 29.09.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Nie zamierzamy docieplać. Po dwóch sezonach grzewczych chałupka nieźle się spisuje więc raczej nie ma sensu wydawać jeszcze na dodatkowe ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 30.09.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Cześć wam, właśnie pojawił się nowy inwestor, który już zaczął jak sądzę wykańczać Marysię więc da nam więcej informacji o tym projekcie a może nawet zamieści jakieś fotki mam nadzieję że więcej już za chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.09.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Dzięki Kirkris. Już myślałem że jesteeśmy sami z tym projektem. U nas w tej chwili rozpoczęło sie ocieplanie poddasza. Fotki dołącze za kilka dni. generalnie nie zmienialiśmy nic w projekcie i jak na razie jest ok. Na pewno masz racje z wysokością podłogi na poddaszu. My równiez będziemy na to uważać. Z racji tego że nasza działka miała prawie 250 cm nachylenia po wylaniu fundamentów okazało sie iż may super duzą piwnicę ok.30 m kwadratowych Pozdrawiamy Kasia,Magda i Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 30.09.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Gregory32, my też mieliśmy spory spadek, chociaż nie taki. U mnie było to ok 0,8 m na długości domu. Nie zrobiliśmy piwnicy gdyż to wymagałoby jeszcze dodatkowych kosztów na strop I tak nas strasznie duzo kosztował stan surowy. Obsypaliśmy ziemią podnosząc jedną stronę działki Musimy jeszcze załatwić kilka ciężarówek ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.10.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Będziemy miec taką samą dachówkę! Jak pewnie duża część "zadaszających"......( promocja ) zresztą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.10.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Witaj Coś uzbierało się tych niepokojących rzeczy Rura, za dużo drzewa Co do ocieplenia fundamentów to mam podobnie a tak w ogóle to tez buduje Marysię tyle, ze z Horyzontu Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 04.10.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 żaba Gonia: widziałem Twój dziennik - fajnie się czyta Mam nadzieję, że ta promocja to nie z powodu konieczności sprzedaży konkretnej fatalnej serii dachówek przez Ruppa Andrzejka: rura została, kierownik powiedział, ,że nie problem a co do drewna to okazało się że jeszcze go muszą wykorzystać pozdr KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregory32 05.10.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Cześć , w końcu znalazłem chwilę czasu aby podzielić się z wami paroma informacjami z budowy naszej Marysi. Wczoraj skończylismy ocieplać poddasze ( wełna). Za dwa tygodnie mają być okna . Zastanawiam się czy zdążymy jeszcze w tym roku polożyć tynki wewnetrzne ( pogoda) Generalnie wykonawca robi dobrą robotę ( jak na razie ). Zaczynamy szukać kamienia ( lub atrapy) na elewację. Widziałem super okiennice! Chyba w sobote pojadę sprawdzić jak stoja cenowo Zdjęcia zamieszczę w piatek popołudniu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 05.10.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Gregory, mam kilka pytań: ile płacisz za okna, jakie i gdzie? Drewno czy PCV? Szyby zwykłe czy antywłamaniowe? Okucia? Łuki i szprosy są zachowane? Szprosy zewnętrzne czy w szybie? Jesteś już b. daleko pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts