Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do kirkrisowej Marysi

anSi

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 3 months później...

Witaj, co do ceny dachu to trudno porównywać. Powierzchnia to ok. 270 m2, drewna poszło jakieś 20 m3 + deski (i z tego było niewiele odpadów), dach razem kosztował nas wraz ze ściankami kolankowymi ok 60k PLN.

Z tego dachówka i rynny ciut poniżej 30k PLN za materiał, reszta to drewno i robocizna

Dachówka jest ceramiczna, pod spodem folia. Wydaje mi się że dość drogo wyszło ale już po sprawie :)

pozdr

Ja przeczytawszy "dach" zrozumialam ze pokrycie dachowe za tyle

i troche zdebialam :D :o :D

ale jak wiezba i scianki i dachowka i robocizna i rynny - nooo to juz bardziej normalnie to sie ksztaltuje

ps. podoba mi sie kolor dachowki! (czy elewacja bedzie jakas kremowa?) bo to moj ulubiony chyba zestaw takie polaczenie kolorow

Dobrze zgadłaś :)

Nie będę się starał być bardzo oryginalny więc ściany będą gdzieś w okolicach bardzo jasnego beżu :)

Na krawędziach budynku i dookoła otworów okiennych i drzwiowych są zaplanowane okładziny z piaskowca (piaskowcopodobne ;))

które będą miały ciutkę inny (ciemniejszy) odcień

pozdr

KK

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
dziekuję Ci i cieszę się, że nie tylko nam się podoba ;)

Mam nadzieję, że starczy nam siły by dokończyć budowy, bo po początku wykończeń czuję się całkiem wykończony :(

A to dopiero początek

mysle, ze jeden z gorszych-cieższych etapów macie za sobą...potem milsza ale droższa wykończeniówka...cos za cos, ale efekty fajniejsze...bede z ciekawością sledziła dalsze prace :)

• 1 month później...

kirkis: czytalismy z żona, że widziałeś Mikołaja. Widzieliśmy na stronie Archipelagu jego projekt... w styczniu.. dzis juz go na stronie nie ma. Masz moze fotki tego Mikołaja, którego widzieliście? i czy on jeszcze tam stoi, jak tak, to napisz prosze, gdzie?

pozdro z Legionowa

Nie mam fotek a stoi w Markach. Widać go z ul. Pilsudskiego po lewej stronie (jak się jedzie z W-wy) w głębi za składem BudoMarket. Można jechać od ulicy Kościuszki ale trzeba pokombinować. My bylismy na spacerze więc nie powiem Ci jak tam dojechać :(

Od Piłsudskiego też da się dojechać wzdłuż lasu i na końcu skręcić w prawo.

• 2 weeks później...

Witam,

Budowa mojej Marysi jest na ukończeniu. Właśnie kładziemy podłogi, wszystko już pomalowane. Chcemy wprowadzić się 15.08.

Czytając historię Twojej budowy zastanawiam się czy miałem szczęście z developerem ( maksymalne obsuwy prac do 2 tygodnii) czy też poprostu nie znam się dobrze na budowlance.... :roll: