sowa monikaka 19.11.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Kirkris-sliczny domek,gratuluję Podobają mi sie bardzo łukowate sklepienia okien i boniowania. Już teraz,mimo że bez koloru widac że bedzie to bardzo efektowny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 19.11.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 hah teraz ja sie pochwale zdjeciami z Marysi. Poogladajcie i napiszcie co o tym moim dziele myslicie:) http://ganz.fotosik.pl/ Pozdrawiam! Ganz: i co z Twoimi oknami, zrobili Ci w końcu takie łuki z PVC? Bo mi kilka firm odmówiło, to ze względu na promień luku (w oknach garazowych), to ze względu na wielkość okna (balkon) itp W końcu musiałem zrobić drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 20.11.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Wy macie bardzo ładny dach,tez marzyła mi się dachówka, ale normalnie mnie nie stac, u nas dach ma -w obmiarze pod dachówke 320m. Wymiekłam, ale u Was sobie popodziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganz 20.11.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Czesc! Okna mam juz wycenione i nie było problemu z łukami , nawet nie podrażały specjalnie ceny. Za wszystkie okna z PCV białe ze szprosami zewnetrznymi wyszło mi 17,5 tys a za okna drewniane sosnowe 21 tys. Czekam na sezon zimowy bo wtedy ceny okien spadaja o ok. 20-30% i nie czeka sie długo na realizacje:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 20.11.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Czesc! Okna mam juz wycenione i nie było problemu z łukami , nawet nie podrażały specjalnie ceny. Za wszystkie okna z PCV białe ze szprosami zewnetrznymi wyszło mi 17,5 tys a za okna drewniane sosnowe 21 tys. Czekam na sezon zimowy bo wtedy ceny okien spadaja o ok. 20-30% i nie czeka sie długo na realizacje:)! 21 tys???? niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganz 20.11.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Mozliwe:)! Jak chcesz to Ci wysle meilem fotki wyceny okien z mojej firmy! Dodam jeszcze że bede czekał na okazje bo w sezonie zimowym można je kupic o 20-30% taniej:)!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosna2007 05.01.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 kirkris, bardzo ładny dom i przepiękna okolica my dopiero walczymy z wszelkiej maści papierologią - dlaczego to takie trudne w tym naszym kraju a poza tym prowadzimy 'rozmowy koncepcyjne' z architektem i utknęliśmy na szerokości podcienia czy możesz podać jak to jest u Ciebie, orintacyjnie ? z tego co widzę, jest właśnie tak jak mi się podoba życzę powodzenia Baśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 05.01.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 jak będę na miejscu to zmierzę wydaje się że mój dach powinien wystawać na ok 0,9 m w częsci poza przednim tarasem, ale to tylko orientacyjnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 31.01.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 WitamWszystko mi się bardzo podoba. Projekt wykonany rewelacyjnie.Mam pytanko odnośnie dachówki: jaka firma i jaki kolor?Jaką powierzchnię użytkową ma Marysia?Pewnie środek będzie równie piękny. PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.01.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam Mam pytanko odnośnie dachówki: jaka firma i jaki kolor? -RuppCeramika - Sirius -ciemny brąz Witam Jaką powierzchnię użytkową ma Marysia? -około 165m2 Pewnie środek będzie równie piękny. -zobaczymy jak się uda wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek-nysa 06.02.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam !! Oto zdjecia mojej Marysi z archipelagu !! Piszcie co o niej myslicie !!Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek-nysa 06.02.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_ireknysa link do fotek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 07.02.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Widzę, że zrobiliście parę zmian w projekcie - podniesienie ścianek kolankowych - zmiana kształtu okien - zmiana liczby okien (ściana garażowa) - brak "wcięcia" w dachu nad wejściem - ujednolicenie szerokości otworów okiennych - "likwidacja" jednego komina - zmiana technologii wykonywania lukarn (z drewnianych na murowane) nie wiem czy coś jeszcze zmienialiście w środku ale widząc skalę zmian to podejrzewam, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek-nysa 07.02.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Jeszcze zrobilismy piwnice po garazem , spizarke obok kuchni , i przenieśliśmy schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 07.02.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 czyli de facto zrobiliście projekt indywidualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 20.02.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Hej Kirkris oraz inni budowniczowie MArysi.Jako ze z zona przymiezamy sie do budowy domu to mamy wybranych kilka projektow gdzie MARYSIA jest wiodacym faworytem. Jednak przed podjeciem dezycji chcemy zglebic maksymalnie wiedze o kazdym z tych projektów, aby pozniej wybrac ten jeden, jedyny-idealny. Niewatpliwie koszty budowy rozdaja tutaj karty i tu moje pytanie szczegolnie do Ciebie Kirkris gdyz Twoja budowa jest chyba najbardziej zaawansowana- Czy jestes w stanie podac ile na chwile obecna kosztowalo Cie wystawienie Marysi? nie liczac wymian ekip oraz poprawek po nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 20.02.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 moje koszty nie są reprezentatywne, gdyż mam nietypowe warunki posadowienia (fundament 2,7), poza tym wybierałem w miarę dobre materiały (dachówka ceramiczna, okna drewniane itp), nie oszczędzałem na ilości materiałów (betonu, cementu, stali, drewna) bo słaby grunt itd. Wiem, że moje koszty są istotnie wyższe niż przeciętne koszty budowy (a dodatkowo mam koszty poprawek i ponownego robienia prac) Także lepiej nie pytaj mnie o koszty bo są o wiele za wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 21.02.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Ok. zapytam inaczej. Przegladajac projekty przyjalem ze koszt budowy domu pod klucz to okolo 2000zl za metr kwadratowy. Jak to sie ma do realiow?? P.S.zakladam ze nie chce budowac z najtanszych materialow (ale w granicach rozsadku), a zatrudniac tylko ekipy sprawdzone=tez nie najtansze (bo na tanim sie dwa razy traci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 21.02.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 na razie nie podam ci danych o koszcie pod klucz bo do tego jeszcze co najmniej parę miesięcy. Obecny stan to jeszcze nawet nie do końca surowy zamknięty jak sądzę. Musisz się jeszcze wstrzymać - jak będę miał deweloperski to wtedy skalkuluję. Na dzień dzisiejszy to już jest więcej pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 01.03.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Obawiam sie jeszcze dachu. Daje on wrazenie dosyc skomplikowanego, co oczywiscie pewnie podnosi wartosc inwestycji. Co mowil kierownik budowy na ten temat? czy byly jakies klopoty z wiezba? Czy ta fikusnosc dachu jest bardzo kosztowna w porownaniu do dachu dwuspadowego o podobnym metrazu? np jak do tego: http://archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=139 xtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts