kirkris 03.07.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 witaj Gregory, jestem w szoku tempo rewelacyjne !!!! pokażesz jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAGRA 13.07.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Super domek!!!!!!!!!!Też się zastanawiałem nad Marysią, ale chyba jest trochę kosztwniejsza niż Julitka ze wzgl. na dach (lukarny, koperta). Piszesz w dzienniku, że ocieplenie poddasza powinno być nie mniejsze niż 20cm? Czy to jakieś oficjalne normy? Ja zamierzam, jestem w trakcie ocieplania i zakładam wełnę o gr 15cm. No i teraz sam nie wiem czy to nie za mało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 13.07.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 za Muratorem: "Współczynnik przewodzenia ciepła wg PN dla dachów stromych wynosi U=0,3 W/mK, taki efekt uzyskujemy stosując w zależności od użytych materiałów ok. 150 mm wełny mineralnej. Ale przyzwoitym minimum jest izolacja dwuwarstwowa 150 mm między krokwie i 50 mm pod krokwiami - między dodatkowe deskowanie. Dzięki temu poddasze jest dostatecznie docieplone i jednocześnie posiada wystarczającą akustykę." Poza tym dwie warstwy zabezpieczają cię przed mostkami na krokwiach Ja ostatnio zdecydowałem że dam jednak grubsze ocieplenie (tzn 23-25 cm) z materiałów o najlepszych parametrach. Będę miał zimno w lecie i ciepło w zimie na poddaszu. Po pobycie u znajomych w domu w czasie ostatnich upałów jestem przerażony temperaturami jakie były na ich poddaszu pozdrawaiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 kirkris, a jak chcesz udowodnić, że to właśnie on, jak go za łapkę nie złapałeś. Popytaj sasiadów może widzieli jak przyjeżdżał/odjeżdżał?Tymi końcówkami to se będziesz mógł tylko pośrednio. Bo on zezna, że je tymi własnymi paluchami upychał w rozdzielnicy i puszkach. A i tak penie robił w rękawicach. Wyluzuj facet.Pozmieniaj trochetreści w dzienniku bo na 100% nic mu nie udowodnisz.Wpisza go na czarną listę wykonawców Forum, ale w takie bierki:"na budowie gdzie tynkuje ten Pan, nieznani sprawcy odkuwają przewody od wszystkich instalacji elektrycznych i je odcinają w sposób niszczący instalację."Za coś takiego może ci skoczyć, a tak jak nie masz dowodów to co z tego że wiesz? Możesz se tą wiedzą wiesz co. I jeszcze gościu cię pozwie o pomówienie, naruszenie interesów i straty na moralności. Bo przecie jemu morelność jest najbardziej stratna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 24.07.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 oki poprawię, dobry tekst pisałem w dużym wzburzeniu ) już mi lepiej dzięki Wam na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 25.07.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Jestem w szoku.. gdy zobaczyłam twoje tynki. Myslałam ze moje sapaprane ale gdzie tam. Radziłabym ci szukac ekipy, której prace mozesz gdzies zobaczyć. Niestety moich tynkarzy nie polecam aczkolwiek do twoich im daleko z brakiem umiejetnosci. My do tej pory nie bralismy zadnej firmy tylko ludzików których ktos tam poleca albo sami ich troche znamy, wiadomo nie zawsze jest idalnie. Moze ktos z forum moze polecic ci swoich pracowników, ale takich których prace mógłbys zobaczyć, po tych paprakach nie bierz nikogo w ślepo.Naprawde bardzo ci współczuje ze na takich ludzi trafiłeś i zycze aby im podobni juz nie weszli ci w droge i tzrymali sie daleko od twojego domku ( nota bene pieknego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 26.07.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 dziekuję mam nadzieję że uda się to wyprostować tylko urlopu szkoda bo miałem zabrać córkę w góry (dla niej pierwszy raz) teraz musze kasę przeznaczyć na nową elektrykę KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganz 26.07.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 KK wyrwij chwasta i zastrzel dziada:) ...dla mnie szok do czego sie ludzie mogą posunąc:(. U mnie na razie gołe fundamenty marysiowe stoja, " majstry" maja przyjsc dopiero w poniedziałek, a fundamenty robili na początku maja:(.Coz, musze czekac choc pracy wkoło mam ogrom:). Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seldric 04.10.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 WitamW zasadzie dokonaliśmy wyboru Marysi na miejsce naszego przyszłego doczesnego bytowaniaTak więc cieszę się ze mogę poczytać o waszych doświadczeniach związanych z realizacją tego domu KK wyrazy współczucia, a jak droga sądowa nie pomoże to mam przyjaciół zza wschodniej granicy !!!!!!! ........hm....... I pozwole sobie na zadawanie pytanek związanych z marysią ok?? 1.Czy macie zastrzeżenia do projektu pod kątem jego opisu i dokładnosci wykonania poszczególnych elementów ?2. Nie pasuje mi w tym projekcie jedynie garaż i czy zamiana go na powiedzmy salon kąpielowy i zmniejszenie / skrócenie tego garażu nie popsuje bryły , jak wam się wydaje ?3. Czytałem w poprzednich postach o horendalnej cenie okien do tego domu czy moglibyście podać ostateczne koszty okien i drzwi bo 100k PLN jak pisałes KK to jakaś paranoja dzieki z górypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 05.10.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 1.Czy macie zastrzeżenia do projektu pod kątem jego opisu i dokładnosci wykonania poszczególnych elementów ? W sumie to w czasie budowy byłem tam raz w tygodniu, miałem super ekipę i nie interesowałem się szczegółami Niemniej jednak nic nie mówili, żeby projekt sprawiał im jakieś trudności. 2. Nie pasuje mi w tym projekcie jedynie garaż i czy zamiana go na powiedzmy salon kąpielowy i zmniejszenie / skrócenie tego garażu nie popsuje bryły , jak wam się wydaje ? Nie wiem, ja nic nie zmianiałem gdyż garaz i tak trzeba zrobić a pokoi dla mnie jest w sam raz 3. Czytałem w poprzednich postach o horendalnej cenie okien do tego domu czy moglibyście podać ostateczne koszty okien i drzwi bo 100k PLN jak pisałes KK to jakaś paranoja Pisałem o 1 wycenie okien Veki z okleiną na 48k PLN netto oraz drzwiach wewnętrznych po ca 2k/szt. (x 11 szt) Oczywiście się nie zgodziliśmy i kupiliśmy drewniane Urzędowskiego za znacznie mniejsze pieniądze Drzwi jeszcze nie mamy co wybierać bo na tym etapie to bez sensu dalsze szczególy ew. na PW KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seldric 09.10.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Dzięki za odpowiedziJak proces inwestycyjn się u nas posunie to napewno bedziemy sie kontaktować , jeżeli pozwolisz Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marava 21.10.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Witam. Dopiero dziś znalazłam Twój wątek. Będę go śledzić - ja też buduję w Markach. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 21.10.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 pozdrawiam i życzę dużo wytrwałości i szczęścia będzie potrzebne K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 05.11.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Czekam na te fotki Ważne ze prace skończone Co do porawek to chyba zawsze coś jest do małego porawienia, nie mówiac o porządkach Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 06.11.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Są fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 06.11.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Twój domek prezentuje się bardzo ładnie. Okolica widać, że śliczna więc dodaje uroku. Czy możesz co ś więcej napisać o oknach Okna - Urzędowski, mahoń - meranti ze szprosem zewnętrznym w formie ramki Drzwi wejściowe - ta sama firma, ten sam kolor ogólnie na razie jestem całkiem zadowolony z wyboru. Zobaczymy jak będzie z bieżacym użytkowaniem pozdrawiam KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Ja również zastanawiam się na oknami tej firmy. można wiedzieć ile was wyniosły okna z drzwiami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.11.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Wow, moim zdaniem jest juz pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 06.11.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Wow, moim zdaniem jest juz pięknie Cieszę się że Ci się podoba A ja już nie mogę doczekac się aż będą zrobione tarasy i kolorki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganz 17.11.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 hah teraz ja sie pochwale zdjeciami z Marysi. Poogladajcie i napiszcie co o tym moim dziele myslicie:) http://ganz.fotosik.pl/ Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts