kirkris 02.03.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Nie jestem w stanie porównać kosztów mojego dachu do czegokolwiek innego - to mój pierwszy dom Niemniej jednak dach jest raczej skomplikowany - ma dużo wrażliwych na złe wykonanie miejsc i warto mieć dobrą ekipę. Powierzchnia mojego dachu to 270m2 więc chyba więcej niż w domu którego projekt załączyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej_o 06.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam Dołączę się do prośby ponieważ zastanawiamy się z żoną nad tym samym projektem. Zastanawiam się jednak jaki jest faktyczny koszt postawienia tego domku. Jeśli to nie tajemnica to czy mógłbyś się podzielić jak wyglądała sprawa kosztu w Twoim przypadku? Podaj może chociaż orientacyjny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.03.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Mam pytanie o dach - jakie to dachowki (firma i kolor) Pzdr i gratuluje pieknego domku Moj dopiero ma sciany parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 07.03.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Mam pytanie o dach - jakie to dachowki (firma i kolor) Pzdr i gratuluje pieknego domku Moj dopiero ma sciany parteru Rupp Ceramika Sirius kolor ciemny brąz dziękuję (I dziękuję moderatorowi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej_o 07.03.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Widzę, że nie uzyskam odpowiedzi. Trudno, muszę sobie jakoś poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej_o 07.03.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Nie ukrywam, że na temat budowania nie wiem nic. Tutaj pytanko do kirkirs-a, czy mógłbyś dokładnie wytłumaczyć jaki był powód podniesienia parteru i poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 08.03.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Widzę, że nie uzyskam odpowiedzi. Trudno, muszę sobie jakoś poradzić temat kosztów jest raczej drazliwy, więc go nie poruszam publicznie czy mógłbyś dokładnie wytłumaczyć jaki był powód podniesienia parteru i poddasza? Parter został podniesiony ze względów praktycznych o 1/2 pustaka (były pełne pustaki i brak połówek i presja czasowa).Poza tym lubimy mieć wysokie wnętrza. Co do poddasza jest właściwie nietknięte (różnice mogą byc technologiczne - 2-3 cm). I tak planowaliśmy parę innych poprawek dokumentacji więc nie było z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.03.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 no sąsiedzie... "pińcet" Ci w liczniku strzeliło Kuruj się i głowa do góry. Zazdroszczę Ci, że niedługo wygkończeniówka. Ja jutro składam papiery do Radzymina, więc zobaczymy jak się sytuacja wyklaruje. ...a pogoda świetna więc podłubałoby się coś na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 13.03.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dziękuję Mam nadzieję, że uda Ci sie szybko przejść papierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 18.03.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam! Podjęliśmy decyzję, że będziemy budować właśnie Marysię - urzekła nas od początku do końca i żaden inny projekt nie mógł się z nią równać. Jeśli to nie problem pozowolę sobie od czasu do czasu zadać pytanie na p.w. bardziej doświadczonemu inwestorowi Pozdrawiam serdecznie i zazdroszczę, że już tyle zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 18.03.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 witam, służę pomocą w miarę mozliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinex1978 20.03.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam ! Mam prośbę do Ganza i Irka z Nysy !!!!! Prześlijcie proszę jakieś nowe zdjęcia z budowy waszych domów. Zwłaszcza z wykończenia wnętrz! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas00 30.03.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam ładny domek tylko pogratulować!!!!Mam pytanie, masz może jakieś zdjęcia wykonywania zdobień otworów okiennych i drzwiowych. To były gotowe elementy czy wykonywane na budowie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.03.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 wykonywane na budowie - ale gotowe oszczędzą Ci czas i pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamień 18.05.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Kirkris Jak na budowie?W ostatnich komentarzach wyraziłeś opinię, że można kupić gotowe elementy wykończenia zewnętrznego okien i drzwi (oraz krawędzi ścian - mój dopisek) i wychodzi to taniej niż robienie tego w trakcie wykonywania elewacji zewnętrznej. Zatem moje pytanie - Czy mógłbyś wskazać, gdzie można je kupić? Będę zobowiązany, bo jak wiesz, mój wykonawca zażyczył sobie 25 zł za 1 szt. bonii.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 18.05.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Kirkris Jak na budowie? W ostatnich komentarzach wyraziłeś opinię, że można kupić gotowe elementy wykończenia zewnętrznego okien i drzwi (oraz krawędzi ścian - mój dopisek) i wychodzi to taniej niż robienie tego w trakcie wykonywania elewacji zewnętrznej. Zatem moje pytanie - Czy mógłbyś wskazać, gdzie można je kupić? Będę zobowiązany, bo jak wiesz, mój wykonawca zażyczył sobie 25 zł za 1 szt. bonii. Pozdrawiam. Witaj, na budowie trwają prace - skończona 1 łazienka, druga w połowie teraz brak materiałów: gresu, drewna, schodów Co do elementów gotowych to popatrz: http://fasadasystem.pl/ http://www.sztukateria-haga.pl/oferta/nomastyl/a/ http://www.artdeta.pl/bonie.html na ebay za małą kasę http://cgi.ebay.pl/BONIE-ELEWACYJNE-BONIA-GZYMSY_W0QQitemZ280109079120QQihZ018QQcategoryZ73114QQcmdZViewItem reszta na Googlu do ceny dorzuć jeszcze koszt obróbki i otynkowania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nesta28 19.05.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 witam planujemy z mezem budowe marysii II . domek idealny tylko mam male pytanko.czy bylaby taka mozliwosc zeby na poddaszu bylo 3 pokoje. bo 2 to jakos malo. pozdrawiam wszystkich budowniczych marysii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 19.05.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 witam planujemy z mezem budowe marysii II . domek idealny tylko mam male pytanko.czy bylaby taka mozliwosc zeby na poddaszu bylo 3 pokoje. bo 2 to jakos malo. pozdrawiam wszystkich budowniczych marysii Proponuję więc jednak Marysię I - wg nas to najlepszy z tych projektów Ostatnio Archipelag pokazał nową wersję Marysię III Tam już są 3 pokoje jak w Marysi I (tylko jest 30m2 więcej ) pozdr kirkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamień 24.05.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Kirkris, Dzięki za linki wskazujace, gdzie można nabyć bonie. Kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 19.06.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 GRATULUJE domek robi swietne wrazenie.aA te okna to chyba fortune kosztowały.my zapytalismy o wycena 1 okna balkonowego do łuku i jest 2 razy droższe od normalnego ... a u Was wszystkie są do łuku naprawde podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts