kirkris 19.06.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 GRATULUJE domek robi swietne wrazenie.aA te okna to chyba fortune kosztowały.my zapytalismy o wycena 1 okna balkonowego do łuku i jest 2 razy droższe od normalnego ... a u Was wszystkie są do łuku naprawde podziwiam dzięki Co do okien to jak wybraliśmy projekt to niewiele wiedzieliśmy na temat budowy . Dopiero potem się okazywało ile co kosztuje. Niemniej jednak nie chcieliśmy zmieniać projektu bo taki nam się podobał a nie z oknami kwadratowymi W sumie u nas było śmiesznie z tym wyborem - podstawowym kryterium wyboru było to czy nam się podoba i czy ma wystarczająco przestronne wnętrze. Co do kosztów budowy i tak nie mieliśmy pojęcia więc nie stanowiło to problemu. Róznica między oknami drewnianymi łukowymi a prostymi nie była zresztą taka porażająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.06.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Wspaniały domek - naprawdę miło jest na takie cudo patrzeć Proszę powiedz mi czy donice murowane mają jakiś drenaż? Jaką mają mniej więcej głębokość? Bardzo mi się ten pomysł spodobał i chyba go wykorzystamy u nas na tarasie i przy wejściu do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 24.06.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Wspaniały domek - naprawdę miło jest na takie cudo patrzeć Proszę powiedz mi czy donice murowane mają jakiś drenaż? Jaką mają mniej więcej głębokość? Bardzo mi się ten pomysł spodobał i chyba go wykorzystamy u nas na tarasie i przy wejściu do domu donice są od dołu otwarte - na spód dam dużo żwiru a dopiero na wierzch ziemię z glinianą podkładką Głębokie są strasznie - tak z 1,5 m - bo dochodzą do samego gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suza 25.06.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 No własnie się tak przygladam a gdzie miejsce na kotłownię i pralnię w tym pomieszczeniu gospodarczym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 25.06.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 No własnie się tak przygladam a gdzie miejsce na kotłownię i pralnię w tym pomieszczeniu gospodarczym ? pomieszczenie gospodarcze to właśnie kotłownia (gazowa więc czysta) pralni brak - mamy wydzielony kawałek łazienki na górze na pralnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 26.06.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 zauroczona jestem Waszą Marysią do kości elewacja domku bombowa od obróbki okien i narożników domu aż po kolorystykę przez niesamowite okna i drzwi! czekam na więcej fotek wnetrz-jako inspirację pozdrawiam życząc sprawnej wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 27.06.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 dzięki za miłe słowa postaram się wrzucić więcej fotek już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 27.06.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 domagam sie więcej zdjęć!! dom spodobał mi sie juz od pierwszych zdjec nie jest to nawet kwestia dość drogiego wykończenia ale dom sam w swoim kształcie jest elegancki i narzuca styl powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 27.06.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Postaram się wrzucić coś więcej niedługo Co rozumiesz przez narzucanie stylu przez dom? W sumie eklektyzm jest ostatnio dopuszczalny, więc można sobie pozwolić na wymieszanie róznych stylów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 27.06.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 moze sie niejasno wyrazilam: w2g mnie cały urok wnetzra tego domu polega na zachowanych krzywiaznach okien i na tym ze jest ich duzo i sa duze bardzo podoba mi sie kształt sufitu na poddaszu, który został narzucony przez kształt więźby (swoja droga ja bym nie zakrywała całej wiezby): to takie PRAWDZIWE PODDASZE, jakie zawsze mi sie marzyło z ,mnóstwem skosów. hmm..? styl? nie wiem co sie bedzie działao dalej ale ten grzejniczek pod drzwiami tarasowymi, fiolet na poddaszu wskazuje ze raczej bedzie to chyba spokojna klasyka (zależy co kto podtym widzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 27.06.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Drewno na poddaszu ukryte z dwóch przyczyn: - nie było zbyt ładne bo więźba zwykła a nie strugana i suszona - planujemy raczej bardziej nowoczesne wnętrze (ale bez przegięć) i drewno na suficie niespecjalnie tam nam pasowało Zarysy naszej koncepcji lekko widać w salonie (fotka gdzieś wcześniej w galerii) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 02.07.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Kirkris piękny domek właściwie już koniec u was GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 02.07.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 eee, jeszcze kawał roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 05.08.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam Kirkis , gratuluje pieknego domku. Naprawde wyglada imponujaco Mam pytanie odnosnie kominow.....jesli mozesz to napisz prosze z jakiego klinkieru sa zrobione (kolor i firma) Z gory dziekuje i pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 05.08.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam Kirkis , gratuluje pieknego domku. Naprawde wyglada imponujaco Mam pytanie odnosnie kominow.....jesli mozesz to napisz prosze z jakiego klinkieru sa zrobione (kolor i firma) Z gory dziekuje i pozdrawiam Ania dziękuję, co do klienkieru to kupowaliśmy go w Leroi Merlin przykładając do dachówki aby kolor pasował a cena nie była zabójcza Niestety było to już strasznie dawno temu (ponad 2 lata ) więc nie powim Ci co to za klinkier. Postaram się odnaleźć fakturę to może coś na niej będzie napisane poza "cegła klienkierowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 05.08.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 dziekuje za tak szybka odpowiedz Pytam sie o klinkier poniewaz mam taka sama dachowke ja Ty i niedlugo musimy kupic cegle na kominy. Mamy do wyboru orion lub wege z CRH a Wasz komin wyglada bardzo fajnie i co najwazniejsze ladnie komponuje sie z dachowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buka 09.08.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 kirkris, Masz przepiękny dom w jeszcze ładniejszej okolicy. Czytając twój dziennik można mieć wrażenie, że to, do czego już doszedłeś to droga przez mękę.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 10.08.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 kirkris, Masz przepiękny dom w jeszcze ładniejszej okolicy. Czytając twój dziennik można mieć wrażenie, że to, do czego już doszedłeś to droga przez mękę. Powodzenia Dziękuję Ci, Co do tej męki to niestety tak było W sumie w całej budowie było więcej stresu i nerwów niż radości z budowy Za to im bliżej końca tym większa radość (podwójna - bo i ulga że to już koniec ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks 1719501264 10.08.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 CUDNIE U WAS!!!!!! Mam pytanko dot.kominka (poniewaz u mnie bedzie podobna obudowa) : jaki przewidujesz koszt obudowy kominka i kiedy beda jego zdjecia????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 10.08.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 CUDNIE U WAS!!!!!! Mam pytanko dot.kominka (poniewaz u mnie bedzie podobna obudowa) : jaki przewidujesz koszt obudowy kominka i kiedy beda jego zdjecia????? witaj, kamień będzie kosztował z obróbką 2,7k PLN kratki 300 PLN montaż i gładzie 500 PLN razem obudowa ponad to co już zrobione 3,5k PLN Zdjęcia będą jak przyjedzie kamień - poprzedni odesłałem do poprawek i połamał sie na samochodzie Teraz robiony jest nowy, ma być pod koniec tygodnia pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts