Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do kirkrisowej Marysi

anSi

Recommended Posts

GRATULUJE domek robi swietne wrazenie.aA te okna to chyba fortune kosztowały.my zapytalismy o wycena 1 okna balkonowego do łuku i jest 2 razy droższe od normalnego ... a u Was wszystkie są do łuku naprawde podziwiam

dzięki :)

Co do okien to jak wybraliśmy projekt to niewiele wiedzieliśmy na temat budowy :). Dopiero potem się okazywało ile co kosztuje. Niemniej jednak nie chcieliśmy zmieniać projektu bo taki nam się podobał a nie z oknami kwadratowymi :)

W sumie u nas było śmiesznie z tym wyborem - podstawowym kryterium wyboru było to czy nam się podoba i czy ma wystarczająco przestronne wnętrze.

Co do kosztów budowy i tak nie mieliśmy pojęcia więc nie stanowiło to problemu.

Róznica między oknami drewnianymi łukowymi a prostymi nie była zresztą taka porażająca :)

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wspaniały domek - naprawdę miło jest na takie cudo patrzeć

Proszę powiedz mi czy donice murowane mają jakiś drenaż?

Jaką mają mniej więcej głębokość?

Bardzo mi się ten pomysł spodobał i chyba go wykorzystamy u nas na tarasie i przy wejściu do domu :p

donice są od dołu otwarte - na spód dam dużo żwiru a dopiero na wierzch ziemię z glinianą podkładką :)

Głębokie są strasznie - tak z 1,5 m - bo dochodzą do samego gruntu :)

:roll:

moze sie niejasno wyrazilam:

w2g mnie cały urok wnetzra tego domu polega na zachowanych krzywiaznach okien i na tym ze jest ich duzo i sa duze

bardzo podoba mi sie kształt sufitu na poddaszu, który został narzucony przez kształt więźby (swoja droga ja bym nie zakrywała całej wiezby): to takie PRAWDZIWE PODDASZE, jakie zawsze mi sie marzyło z ,mnóstwem skosów.

hmm..? styl? nie wiem co sie bedzie działao dalej ale ten grzejniczek pod drzwiami tarasowymi, fiolet na poddaszu wskazuje ze raczej bedzie to chyba spokojna klasyka (zależy co kto podtym widzi :wink: )

Drewno na poddaszu ukryte z dwóch przyczyn:

- nie było zbyt ładne bo więźba zwykła a nie strugana i suszona

- planujemy raczej bardziej nowoczesne wnętrze (ale bez przegięć) i drewno na suficie niespecjalnie tam nam pasowało

Zarysy naszej koncepcji lekko widać w salonie (fotka gdzieś wcześniej w galerii)

pozdrawiam :)

• 1 month później...
Witam

Kirkis , gratuluje pieknego domku. Naprawde wyglada imponujaco :D

Mam pytanie odnosnie kominow.....jesli mozesz to napisz prosze z jakiego klinkieru sa zrobione :roll: (kolor i firma)

Z gory dziekuje i pozdrawiam

Ania

dziękuję,

co do klienkieru to kupowaliśmy go w Leroi Merlin przykładając do dachówki aby kolor pasował a cena nie była zabójcza :D

Niestety było to już strasznie dawno temu (ponad 2 lata :( ) więc nie powim Ci co to za klinkier. Postaram się odnaleźć fakturę to może coś na niej będzie napisane poza "cegła klienkierowa" :D

kirkris,

Masz przepiękny dom w jeszcze ładniejszej okolicy. Czytając twój dziennik można mieć wrażenie, że to, do czego już doszedłeś to droga przez mękę.

Powodzenia

Dziękuję Ci,

Co do tej męki to niestety tak było :(

W sumie w całej budowie było więcej stresu i nerwów niż radości z budowy :cry:

Za to im bliżej końca tym większa radość (podwójna - bo i ulga że to już koniec :) )

CUDNIE U WAS!!!!!!

Mam pytanko dot.kominka (poniewaz u mnie bedzie podobna obudowa) : jaki przewidujesz koszt obudowy kominka i kiedy beda jego zdjecia????? :D

witaj, kamień będzie kosztował z obróbką 2,7k PLN

kratki 300 PLN

montaż i gładzie 500 PLN

razem obudowa ponad to co już zrobione 3,5k PLN

Zdjęcia będą jak przyjedzie kamień - poprzedni odesłałem do poprawek i połamał sie na samochodzie :o

Teraz robiony jest nowy, ma być pod koniec tygodnia

pozdr