Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do kirkrisowej Marysi

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witam, byliśmy na urlopie więc nie odpisywałem :)

Korzystaliśmy z:

- lodówki AEG - jest naprawdę ekstra :)

- piekarnika Electroluxa - chyba jeszcze nie rozgryzłem wszytskich funkcji ale pierwsza impreza udała się znakomicie :)

- okapu Boscha - bardzo cichy, chociaż może nie najpiękniejszy :)

Generalnie sprzęty proste w obsłudze po przeczytaniu instrukcji i mające mnóstwo fajnych funkcji :)

• 2 weeks później...

Postanowiłem poświęcić kilka chwil i od deski do deski przeczytałem Twój Dziennik Budowy. Limit pecha faktycznie chyba już wykorzystałeś, dlatego od teraz powinieneś żyć długo i szczęśliwie :)

Odnośnie ekip budowlanych to ja jak na razie mogę pisać o szczęściu i to wielkim.

Goście od fundamentu - normalni, prości i przy tym wspaniali ludzie. Bywam czasmi u nich na kawie (a nie znałem ich wcześniej). Fundament zrobiony bardzo dobrze, co stwierdzili cieśle, czyli Ci którzy potem mieli z nim najwięcej doczynienia.

Cieśle okazali się jeszcze bardziej trafieni. I będę ich cyba polecał wszystkim. Po pierwsze robią jak sobie, starają się nic nie spieprzyć. Jeżeli coś zepsują (bardzo,bardzo żadko) to sami biorą się za naprawę. Nie chcą żadnych zaliczek, dogadują się za całą robotą i potem dotrzymują słowa co do ceny. Raz miałem przypadkowo gotówkę w portfelu i powiedziałem, że im zapłacę i tak im zapłacę wcześniej, to powiedzieli, że nie bo potem motywacja do pracy będzie mniejsza. I do tego wszystkiego temp - ekspress. Ten dom od fundamentów wraz z więźbą robiła 2 ludzi bez dźwigów itp - w sumie 5 tygodni.

Dekarz - superdokładny. Co najważniejsze jest to blacharz w 3 pokoleniu. Potrafi robić dachy z tzw łuski miedzianej i mosiężnej na kopułach kościołów.

Mówi mi, że go proste dachy nie pociągają. A jak robi to stara się robić tak, ażeby dobrze go wspominano. Ma jednak jedna wadę - trzeba mu kupować jedzenie i piwo (niedużo) - ot, taki człowiek ze wsi.

No to kibicuję Ci dalej.

Pozdrawiam.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...
Trochę szkoda mi tych zdjęć. ALe rozumię Waszą decyzję. Trudno mi tylko zrezygnować z ogladania następnych pomysłów na wykończeniówkę :lol: Niektre osoby na forum zamieszczają zdjecia na krótko, dzien lub dwa a potem je usuwają. Czy takie rozwiazanie nie wchodzi również w grę? Zawsze to mniejsze prawdopodobieństwo że nieodpowiedzialne osoby je skopiują :roll: Pomyślcie o tym bo naprwdę cieżko jest sie rozstać z Waszym ślicznym domem :lol: