tifi 25.09.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Drodzy Forumowicze,mam następujący dylemat. Pan w hurtowni przekonywał mnie, ze unifix jest równie dobry jak duofix, mimo, że ten drugi jest produkowany w Polsce i mimo, że jest tańszy od tego pierwszego aż o 200 złotych (duofix- ponad 700PLN, unifix - ponad 500PLN netto). Pan twierdzi, że taka cena jest spowodowana tym właśnie, że unifix jets produkowany w Polsce, ale w żaden sposób nie pogarsza to jego jakości. Nie chcę oczywiście przepłacać, ale pod warunkiem zachowania rzeczywiście dobrej jakości. Czy macie jakieś doświadczenia lub przemyślenia w tym temacie? Będę wdzięczna za podzielenie sie nimi. Tifi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 25.09.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 nie jest to związane z miejscem produkcji tylko ta różnica że unifix ma tylko możliwośc spustu wody 6L a duofix 3/6różnica dotyczy także na tym że duofiź ma wiekszą gamę przycisków i są one mniejszetakże parę różnic w montażu ( ułatwienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tifi 25.09.2005 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Unifix również ma możliwość spustu mniejszej i większej ilości wody. Widziałam przyciski obu wersji. Rzeczywiście jednak unifix posiada tylko jeden typ przycisków, jedynie w trzech kolorach. Ale przyciski i tak się kupuje osobno.Z rysunków technicznych, na które zerknęłam w hurtowni wynika, ze duofix zajmuje 16cm, a unifix 15cm. Muszą więc być również jakieś różnice w budowie. Ktoś wie moze jakie i czy znaczące dla użytkownika? Tifi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 26.09.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Porównaj ceny biorąc pod uwagę jeszcze przycisk. Te większe, w które my się wpakowaliśmy są cholernie drogie (170 zł, białe - ok.130). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.09.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Właściwie oprócz drobiazgów różnicy nie ma żadnej w budowie.Różnicą jest płytka i jej możliwość wyborów. Różnica jest jeszcze w starym i nowym unifiksie - duża i mała płytka.Gdzie przy starym jest jeszcze jakiś wybór płytek a przy nowym już nie - jeden typ (taki "zezowaty"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trigger 03.01.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Temat stary ale może ktoś jeszcze wpadnie tu tak jak ja po pewnym czasie.Też się zastanawiałem jaka jest różnica i dzisiaj w Leroy Merlin stały koło siebie Duo i Uni i różnica jest taka (na pierwszy rzut oka) że Duo jest jakby lepiej zrobione (spawy, zgięcia) ale sam zbiornik z zewnątrz jest taki sam. Zapytałem człowieka z obsługi i powiedział że różnica jest taka, że Unifix to produkt do hipermarketów (wersja ekonomiczna). Nie wiem ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts