Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

40 zł.za punkt elektryczny

Recommended Posts

trzeba uważać na elektryków, bo właśnie są tacy gigusie, niby kompetentny, zna się na robocie, można mieć do niego zaufanie, ale cena z kosmosu…….. i potrafi jeszcze takim tekstem podjechać iż taniej to Pan nigdzie nie znajdzie. W małych miejscowościach to cena około 25zł

Joanna, to jest za duzo. Tu masz liste z naszego rejonu sprawdzonych wykonawcow. Jest dwoch elektrykow, zadzwon dowiedz sie.

http://dobrzykowice.w.interia.pl/wykonawcy.txt

Ja place za ponad 100 punktow, skrzynka, tv na trzech kondygnacjach i telefon tez przeprowadzony na trzy kondygnacje 2000 zl w Legnicy.

Ja miałem takiego co za dodatkowe krzyknoł sobie 45 zeta za punkt. To kazałem mu tylko zrobić jeden a w garażu elektrykę zrobiłem sobie sam.

A najleprzy był w tym jak mi krzyknoł za doprowadzenie kabla ziemnego do domofonu, odległość od firtki do domu 6 m 600 zeta. Oczywiście kazałem mu zrobić, po czym po zakończeniu roboty znalazłem tyle uchybień, że połowa jego pracy zrobiona była za darmo.

A najbardziej mnie zdenerwowało (chciałem go zabić) jak na poddaszu żucone były przewody na wełnę mineraln nie zaizolowane, które muj syn wzioł w rękę i jak go siekło to odskoczył na metr. Wtedy to już przebrała się miarka i pamiętam, że spadł z drabiny, oczywiście elektryk.

• 2 weeks później...

Tak trochę z innej beczki.

Robiłem właśnie elektrykę i fachowiec (sprawdzony, zaufany) bierze 40 zł robocizna z materiałem. Ale ustaliliśmy 25 za samą robociznę.

Materiały kupował ze swoimi dużymi rabatami.

Po podsumowaniu całości wyszło 39 zł za punkt.

Jakby ktoś chciał porównywać oferty z materiałem lub bez to może się przyda.