maniekr 25.09.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Pozdrawiam. Mam duży problem dotyczący prawidłowej pracy dwubiegowego kotła gazowego Elexia comfort C&M. Problem polega na tym ze podczas pracy następuje wyłączenie pieca sygnalizowany miganiem diod - wyłaczenie na skutek przekroczenia ilości spalin TTB. Mieszkanie które kupiłem posiada ciemną łazienkę do której nie jest doprowadzony żadny nawiew, z kratki wentylacyjnej występuje typowy nawiew a nie wywiew, w kratce nawiewnej w kuchni ( posiadam aneks) występuje podobne zjawisko. Wg pani prezes spółdzielni każdy lokator ( 3piętra) posiada swój indywidualny szyb spalinowy jak i kominowy. Cżesto w łazience (pow. ok 5m2) powstaje para czuć spaliny i pada piec. Mam małego synka i z zoną boimy się o "życie", kąpiemy sie przy otwarych drzwaich, ale to i tak nie pomaga, uchylamy tylko po to aby dawać znaki życia. Proszę o pomoc, jakąs porade prawną, o namiar dotyczący przepisów montowania pieców gazowych z otwartą komorą spalani. Dzięki za pomoc w tak waznej dla nas sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 25.09.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Z tego co piszesz wynika, że sytuacja jest bardzo niebezpieczna.W budynku są kłopoty z prawidłowym działaniem wentylacji grawitacyjnej.Wezwij uprawnionego kominiarza by sprawdził i wystawił opinię kominiarską.Powiadom o zaistniałej sytuacji inspektora nadzoru budowlanego przy wydziale architektury starostwa powiatowego. Nie jestem pewien ale chyba tak to się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.09.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 PILNE !!! Podstawa to kominiarz - w kotle włącza się czujnik wypływu spalin co świadczy o niedrożności komina. Zatruć się nie powinniście bo czujnik działa . Gorzej jak padnie. Szybko kominiarz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts