irtad 25.09.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Witam.Mam pytanie do forumowiczów. Gmina wydaje warunki zabudowy niezbędne do wydania pozwolenia na budowe. W warunkach tych określają sposób odprowadzania ścieków ( tylko i wyłącznie kanaliza) i że zobowiązuję się do jej wykonania . Probelm w tym że gmina wcale się nie kwapi do wybudowania tej kanalizy i nikt nic nie wie, nik nic nie słyszał. A to już 4 lata od wydania pozwolenia i jak tu mieszkać w takim domu bez wc? Czy można ich jakoś popędzić?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 26.09.2005 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 A może pomyśl o POŚ jeśli masz właściwe warunki gruntowe i odpowiednio miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 26.09.2005 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 I tu jest problem. nie wolno. tylko kanaliza, można na czas budowy wkopać zbiornik bezodpływowy ale to tylko na czas budowy bo później nie zrobią odbioru chałupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 26.09.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 I tu jest problem. nie wolno. tylko kanaliza, można na czas budowy wkopać zbiornik bezodpływowy ale to tylko na czas budowy bo później nie zrobią odbioru chałupy. A skąd wiesz że nie wolno ??? Czasem takie decyzje trzeba sobie "wybiegać" .... odbigając od tematu.... jestem zamelbowany na jeszcze nie skończonej budowie która w najlepszym wypadku zakończy się pod koniec przyszłego roku. Wójt gminy Suchy las poszedł mi niesamowicie na rękę . Czasem upór się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 26.09.2005 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Nawet jak bym mógł POŚ to i tak nie mam miejsca. Działka jest ze spadem i dom stoi w dole działki,grunt strasznie gliniasty, a przed domem nie ma już miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 26.09.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Nawet jak bym mógł POŚ to i tak nie mam miejsca. Działka jest ze spadem i dom stoi w dole działki,grunt strasznie gliniasty, a przed domem nie ma już miejsca. To faktycznie pozostaje Ci zbiornik bezodpływowy do czasu powstania kanalizy a jak już ja wybudują i sie do niej podłączysz to do zbiornika bezodpływowego zbierz wodę deszczową z rynien i masz wodę prawie darmową do podlewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts