dryblasy 25.09.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 CZy ktoś sie orientuje ile kosztuje 1m2 podłogi z desek na gotowo z lakierem cyklinowaniem układaniem legarami itd. a ile kosztuje 1m2 parietu też na gotowo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 26.09.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 też jestem ciekaw-podciągam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Parkiet dębowy na legarach na gotowo - 220 zł. Solidna firma i robota b.dobrze wykonana. efekt końcowy robi wrazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Zapomniałam dodoać że parkiet nadaje się do wielokrotnego cyklinowania (chodzi o grubość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 26.09.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Parkiet na legarach??? Nie słyszałem o czymś takim, ale słyszałem, że układa się parkiet na piance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
estyma 28.09.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Robiłam całkiem niedawno rozeznanie w tym temacie. Znajomy budowlaniec mniej więcej tak to wycenił: parkiet 80 zł/m2,montaż 40 zł,klej 20 zł,lakier 20 zł,listewki - 17 zł. Możliwe że ceny mogą różnić się +/- .Co ciekawe moja ulubiona deska barlinecka wychodzi taniej. Dla porównania np. dąb family kosztuje 120zł/m2, 15 zł listwy i podkład, 20 zł montaż fachowca. O panelach z oczywistych względów nie wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_ 08.02.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 jak w temacie.czy ktoś się orientuje jak te ceny kształtują się obecnie.z góry dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majar69 08.02.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Do położenia na legarach nadają się tylko grube deski IMO minimum 25 mm wtedy legary co 40 cm, albo 32 mm, legary co 60 cm. Deska sosnowa strugana suszona o grubości 32mm z tartaku kosztuje ok 23 zł za m2. Legary zależy od wysokości i szerokości , z kantówki 10x7 cm ok na metr kwadratowy wg moich obliczeń max 10 zł (580 zł kubik). Położenie pan wycenił mi na 12 zł. Jeżeli pod lakier to dochodzi cyklinowanie i lakier ale te pozycje są też przy parkiecie. Pod parkiet trzeba zrobić wylewkę ok. 35 zł za m2, parkiet od 40(mozaika ) do 200 zł (ładny merbau czy dąb ) plus położenie. Parkietu nie układa cię na legarach chyba, że źle sformułowano pytanie i w rzeczywistości chodzi o parkiet klejony, cyklinowany i lakierowany na miejscu w porównaniu do deski która też jest układana na wylewce, klejona albo tzw. podłoga pływająca na piance. Deska taka z reguły jest wykończona i wygląda jak panele. Cena zależy od rodzaju drewna, grubości, wielkości klepek parkietu, rodzaju kleju i wykończenia powierzchni i raczej nie da się tego porównać bez ustalenia tych podstaw. W moim przypadku gotowa deska do przyklejenia (lakierowana) wychodziła taniej niż parkiet z tego samego drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 CZy ktoś sie orientuje ile kosztuje 1m2 podłogi z desek na gotowo z lakierem cyklinowaniem układaniem legarami itd. a ile kosztuje 1m2 parietu też na gotowo???? brakuje podstawowych danych: - z jakiej deski ten parkiet - rodzaj i wielkości klepek - jakiej firmy i ilu lamelowa ta deska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 23.02.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 gdyby np przyjąć parkiet z drewna lapacho lub merbau. Ile kosztuje ułożenie parkietu + tzw chemia. Czy koszt byłby mniejszy przy ułożeniu parkietu przemysłowego. Przeraziła mnie kwota tej tzw chemii. Czy Wam też wychodziła kwota ok. 180 zł /m2 za całość czyli materiał, usługa i chemia? gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rippley 22.11.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 (edytowane) Witam, Czy moglabym prosic o namiary na tartak z takimi cenami i wykonawce jesli to mozliwe? Sedecznie dziekuje i pozdrawiam. (Chodzi mi oczywiscie o 23zl za m2) Edytowane 23 Listopada 2010 przez rippley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 24.11.2010 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 jakiś czas temu poszukiwałam informacji- czysto orientacyjnie.. trafilam na fajną stronę -wyszczególnione ceny i przeliczone przykładowo koszty podłóg.. może komuś się przyda.. http://www.parkiet.nas.pl/index.php?i3,koszty-ulozenia-parkietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts