RYSZARD 25.09.2005 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Z tego względu że spory już czas mieszkam za granicą poszukiwania “mojej” chałupy odbywają się przez internet. Jak znajduję coś ciekawego to koresponduję z biurem a potem wysyłam w teren rodzinkę. Będę osobiście w grudniu i do tej pory chcę jak najbardziej zawęzić ilość ofert. Na co szczególnie zwrócić uwagę, oprócz stanu technicznego bo to najłatwiej jest stwierdzić. Jak jakaś dziwna różnica w tych domach. Podobna cena, podobny stan techniczny i podobna okolica. I oferty w tym samym biurze jedne sprzedają się po kilku dniach a inne nie cieszą się zainteresowaniem przez dłuższy czas, albo wcale. Podejrzewam że inni którzy szukają wiedzą o tym czymś i z stąd taki efekt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 26.09.2005 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Nuu, ja bym zajrzała do księgi wieczystej. Na początek. Jesli to np. Mazury to moze widok nazwisk dawnych niemieckich właścicieli odstrasza (co nie znaczy, ze automatycznie grozi roszczeniami). Innym powodem mogą być obciążenia hipoteki, albo (co może najbardziej prawdopodobne) wielu sprzedających (wieloosobowa rodzina dziedzicząca po kimś) i problemy z dogadaniem się wszystkich spadkobierców. Poza tym mogą być: różne drogi dojazdowe, różne sąsiedztwo, różne widoki, różne formy zaopatrzenia w wodę - nie wiem czy dostajesz informacje na ten temat po oględzinach rodziny. No i oczywiscie co w gminie o planach co do okolicy powiedzą - też ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 26.09.2005 01:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 A jak się przedstawia sprawa z remontem takiej chałupy jeżeli gmina nie posiada jeszcze planu zagospodarowania. Czy będę musiał na niego czekać, i czy jest możliwe bym takiego pozwolenia nie dostał, bo w takim razie groziło by wyburzenie jej. To wtedy jaki sens jej kupowania A ja tylko chce ją dostosować do normalnego użytkowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.09.2005 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Z tego względu że spory już czas mieszkam za granicą poszukiwania “mojej” chałupy odbywają się przez internet. Jak znajduję coś ciekawego to koresponduję z biurem a potem wysyłam w teren rodzinkę. Będę osobiście w grudniu i do tej pory chcę jak najbardziej zawęzić ilość ofert. Na co szczególnie zwrócić uwagę, oprócz stanu technicznego bo to najłatwiej jest stwierdzić. Jak jakaś dziwna różnica w tych domach. Podobna cena, podobny stan techniczny i podobna okolica. I oferty w tym samym biurze jedne sprzedają się po kilku dniach a inne nie cieszą się zainteresowaniem przez dłuższy czas, albo wcale. Podejrzewam że inni którzy szukają wiedzą o tym czymś i z stąd taki efekt. Pozdrawiam. A gdzie chcesz kupić? Wiele zależy od sąsiedztwa (las, jezioro, sąsiedzxi). Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 26.09.2005 01:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 W okolicach Nowego Sącza, rozglądam się w promieniu około 50 kilometrów we wszystkich kierunkach. Koniecznie wieś, sporo pola i niezbyt bliskie sąsiedztwo innych domów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 26.09.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Znaczy się sektę jakowąś zakładasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 26.09.2005 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Dziękuję bardzo za konkretną pomoc. Teraz już nie mogę mieć wątpliwości co jak wybierać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 26.09.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 A jak się przedstawia sprawa z remontem ... chyba zgodnie z nowymi przepisami budowlnymi to nie trzeba pozwolenia na mniejszy remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts