Gość 13.12.2002 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 W sierpniu bieżącego roku zakupiłem działkę budowlanąz rozpoczętą budową.Działka jest w użytkowaniu wieczystym do 2084 roku'opłata za użytkowanie wieczyste jest uregulowana dokońca tegookresu.W zwiazku z tym mam pytanie czy mogę ją przekwalifikować Na działkę własnościową,gdzie mam złożyć dokumenty,jakiei jakiekoszty w związku tym poniosę.Paweł woj.zachodniopomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 13.12.2002 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Jezeli uzytkowanie wieczyste Twojej dzialki ustanowiono przed 31.10.1998 (a zdaje sie ze tak) to mozesz zlozych wniosek o przeksztalcenie go we wlasnosc w wydziale geodezji Twojego Urzedu Gminy. Zrob to do konca roku. Potem taka zamiana bedzie zalezala od dobrej woli urzednikow. Rzeczoznawca obliczy ci oplate, od ktorej dostaniesz 50% upust, jesli dzialka jest przeznaczona na cele mieszkaniowe. Wymagane dokumenty: wniosek wszystkich wlascicieli gruntu, wypis z ksiegi wieczystej, akt notarialny. (Nie wiem, czy "i" czy "lub") Z reszta - dowiesz sie przez telefon w Gminie. A tak wlasciwie, po co ci to przeksztalcenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts