Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Montaż od początku na amstradzie srx300

bednus

Recommended Posts

Witam.

Mam tuner Amstrad srx300 i właściwie tylko jego [komuś nie był potrzebny i mi dał]. Bardzo bym prosił o pomoc w zwiążku z dokupieniem częśći i zbudowaniem zestawu. Jestem kompletnym laikiem i chciałbym wiedzieć jakie kupić kable, tależ, konwerter ew. co jeszcze i jak to potem w miare sensownie połączyć. Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

Witam.

Mam tuner Amstrad srx300 i właściwie tylko jego [komuś nie był potrzebny i mi dał]. Bardzo bym prosił o pomoc w zwiążku z dokupieniem częśći i zbudowaniem zestawu. Jestem kompletnym laikiem i chciałbym wiedzieć jakie kupić kable, tależ, konwerter ew. co jeszcze i jak to potem w miare sensownie połączyć. Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

Musisz dokupić talerz i kowerter - np. taki

Do tego kabel - np. taki[/url]

chyba pomyliłeś forum, bo te jest budowlane

ten tuner chyba jest analogowy więc jego wartość jest groszowa. Na analogu prawie nic nie ma.

Więc lepiej od razu kup cały zestaw z tunerem cyfrowym, tam jest więcej....., ale za parę dni słonko zgaśnie, a TVP uruchomi kanały cyfrowe na Astrze, więc może lepiej poczekać i konkretniej sprzęt dobrać.

Możesz coś więcej o tym zgaszeniu słoneczka? Bo miałem właśnie kupować fergusona + upgrade :wink:

Polsat przechodzi na alladyna (nagra2), już nowe karty klienci dostali, od października ma być wyłączony przekaz w nagra I, według mnie trzeba czekać z zakupem tunera, bo nie wiadomo co nowego się pojawi i jaki tuner do tego będzie najlepszy.... przykład: TVP ma kodować swoje kanały, ale w czym ? czekać...czekać...pracuję już na alladynem