Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Aha jeszcze jedno, widziałem Alski twoje wypowiedzi w temacie Marysi (zastanawiałem się też nad tym domkiem). Zgadzam się z tobą. Marysia jest super fajnym domkiem ale jednak ciut za maławym. W Ali żonie podoba się ta spiżarka w kuchni, no a ja koniecznie potrzebuję miejsca do pracy (piętro zostawiam na sypialnie) więc gabinet na parterze jest "jak znalazł". Dlatego dla mnie rozwiązania w Ali sa jak najbardziej dopasowane do tego czego szukam. Czy ty zmieniałbyś coś w tym domku?

Marysia mi się podoba ale Ala ma więcej powierzchni ....ale .....gabaryty Ali są znacznie większe od Marysi o powierzchnia niewiele większa ( dodatkowo brak wykorzystania powierzchni nad garażem .) Z kolei jeśli się wykorzysta tę powierzchnię to z domu o pow. uż. 120 zrobi się 140 a to już trocę za dużo jak na założone plany ( ok 110 m ) ,ze względu na kasę oczywiście . Po przyjrzeniu sie bliżej Ali jaknak chyba wrócę do Marysi ale.... planuję wydłużyć budynek o 1 m . Kuchnia i salon zrobią się większe . ( 9m dla mojej pani to za mało ). Też by mi się przydał gabinecik na dole ale trudno ... trzeba liczyć kasę . Pozdrawiam .

Ładny projekcik, ja bym jeszcze wywalił ten podcień przy salonie, obniżysz koszt (osobny fundament, ściany wychodzą na jedno) i masz dodatkowe m2 w salonie i to b. ustawnym. A jak będziecie chcieli zadaszony taras to dajecie pergolę na drewnie i macie full wypas.