Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybili mi szybę w oknie - całe skrzydło czy tylko szyba do w

alienka

Recommended Posts

Dziś ok 1.30 w nocy pewien znudzony jegomość zabawił sie rzucając kamieniem w moje okno balkonowe. Nie będę się rozpisywać co przeżyłam w momencie gdy obudził mnie huk wybijanej szyby (a było mi strasznie) - przejdę do konkretów. Okna plastikowe instalowane osiem lat temu. Czy muszę wymieniać całe skrzydło czy mogę wstawić poprostu szybę. Za chwilę będę wydzwaniała w tej sprawie do fachowców. Chciałabym zasięgnąć rady na jakie koszty jestem narażona.

Tak na marginesie - Zdarzenie miało miejsce w moim obecnym mieszkaniu (środek całkiem sporego miasteczka) - nie w nowobudowanym domu.

Dziękuję z góry i pozdrwiam

Ubezpieczenie pewnie pokrywa straty?

Policja była? Nie ma co zwlekać z taką reakcją na naruszanie Twojej prywatności.

Szyba zespolona tzn, że Twoja szyba to 2 szyby zdystansowane od siebie ramką i uszczelnione jakimś lepiszczem a pomiędzy szybami gaz szlachetny- trzeba wybić listwy plastikowe z ramy i wyjąć te szyby a raczej to co z nich zostało i wstawić nowe. Najlepiej jeśli będą to szyby tego samego producenta. Może zadzwoń tam gdzie kupowane były te okna?

jeszcze takiego kłopotu Wam brakowało

myślę, że już czas się przeprowadzić do nowego domku, trzymaj się

Pozdrowienia

Iwona

Najchętniej już spakowałabym się i zamieszkała na betonie byle jak najdalej od tego miejsca.

Policja była. W ciągu 10 minut. Panowie zachowali się naprawdę ładnie.

:o

Polisy nie przedłużyliśmy (stwierdziliśmy, że już się nie opłaca) ale trudno. Ze wszystkiego najgorszy był ten strach :o Kiedy poleciała szyba bałam się, że ktoś stoi na balkonie, że stłukł tą szybę w jakimś konkretnym celu....

Dziękuję wszystkim za dobre słowo. Cóż, teraz szukam kogoś kto mi to załata tak jak radzicie

Pozdrawiam