Agduś 07.10.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Uściślijmy: ta firma nazywa sie Thermogolv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 08.10.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Uściślijmy: ta firma nazywa sie Thermogolv? si - ja od nich kupiłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.10.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 To jakaś efemeryda - napisłam do nich i nic. Cisza. Zero odpowiedzi. Może już klientów nie potrzebują? A już planowaliśmy wycieczkę do Jasła za 2 tygodnie... Nic to - napiszę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 11.10.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 A mi zawsze na telefony odpowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.10.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Ale ja jestem oszczędna i wolę pisać maile niż dzwonić. Mam tylko komórkę, niestety, a niektórzy lubią się rozgadywać o zaletach swoich produktów. No i po takiej rozmowie trzeba zaraz nową kartę ładować Zaraz zabieram się za pisanie, tylko jeszcze poszukam stron producentów wkładów kominkowych, bo mi wątek o problemach z Hajdukami skutecznie je obrzydził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 12.10.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 mam pytanie do użytkowników pompy ciepła. Czy temperatura jaka jest podawana przez producenta czyli 22 stopnie to naprawdę wystarczająca bo jestem zmarźluchem i obawiam się właśnie o to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.10.2005 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Odezwali się i nawet chyba będą u nas. To se pogadamy.Do Calibry:Przy podłogówce (a to najlepiej gra z pompą ciepła) jest inny rozkład temperatur niż przy kaloryferach. W bloku (oczywiście kaloryfery) ciągle mi było zimno. Pod sufitem był upał, im niżej tym zimniej. Najzimniej oczywiście w nogi. Przy podłogówce jest odwrotnie - ciepło niżej, w głowę chłodniej - i o to chodzi. Przy 22 stopniach raczej się nie zmarznie. No chyba, że ktoś ma baaardzo wysokie wymagania w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.10.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 U mnie wlasnie panowie instaluja Thermie. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 13.10.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Odezwali się i nawet chyba będą u nas. To se pogadamy. Do Calibry: Przy podłogówce (a to najlepiej gra z pompą ciepła) jest inny rozkład temperatur niż przy kaloryferach. W bloku (oczywiście kaloryfery) ciągle mi było zimno. Pod sufitem był upał, im niżej tym zimniej. Najzimniej oczywiście w nogi. Przy podłogówce jest odwrotnie - ciepło niżej, w głowę chłodniej - i o to chodzi. Przy 22 stopniach raczej się nie zmarznie. No chyba, że ktoś ma baaardzo wysokie wymagania w tym względzie. Masz rację, że biorę pod uwagę warunki, w których dotychczas mieszkam czyli blok. To co mówisz jest oczywiste więc mam nadzieję, że nie będę marzła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 13.10.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 calibra2 ... ja czasami mam u siebie nawet 25C zależy ile ludzi przyjdzie i co robią A tak poważnie - ja też jestem zmarzluchem i temp 22C dla mnie jest ok - chodzę sobie w krótkim rękawku ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 13.10.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 do RolandB dziękuję za informacje bo martwiłam się że będzie w domku zimno ale uspokoiłeś mnie tak jak i poprzedniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.10.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Czy oprocz Climakomfort ktos na rynku proponuje pompy propanowe ? Ogrzewanie podlogowe i tak chce zainstalowac .Jakie koszty moge odliczyc od pompy ? 1 Budowa komina 2 Przeglady kotlow gazowych ( czy trzeba robic okresowe przeglady czy tylko jak cos nas niepokoi)3 Co roku wizyta kominiarska4Stala oplata dystrybucyjna za gaz , bo z pradu i tak korzystam Czy w pompie mam koszty dodatkowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 16.10.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Konrad czy masz cos wspolnego z radomiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.10.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Czy oprocz Climakomfort ktos na rynku proponuje pompy propanowe ? Nie wiem, czy akurat propanowe, ale te, które proponuje Thermogolf też są z odparowaniem bezpośrednim, czyli tak, jak propanowe, chociaż maja inny czynnik. Za to różnica w cenach jest uderzająca! No i wreszcie znalazłam kogoś, kto ich pompę użytkuje i chwali. W środę ma u nas być ich przedstawiciel, to pogadamy. Pochwalę się zdobytą wiedzą i decyzją, jeżeli takowa zapadnie. W naszym wypadku koszt podciągnięcia gazu może być zbliżony do ceny pompy, więc właściwie nie mamy się nad czym zastanawiać, ale, gdyby było inaczej pewnie byśmy baaardzo dokładnie liczyli koszty i spodziewane korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Fabiszak-Pływaczyk 16.10.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 My jesteśmy w trakcie montażu pompy Neuratherm (w kolektorach ma propan zamiast glikolu). Montuje firma Climakomfort. Ze współpracy jesteśmy bardzo zadowoleni. Mamy nadzieję, że będziemy równie zadowoleni z samej pompy nam też zakłada ta firma mamy już położony kolektor i podłogówkę jesteśmy przed uruchomieniem, na razie najsolidniejsza firma na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.10.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 To już po rozmowie. No i chyba nareszcie kolejną decyzję podjęliśmy. Stanęło jednak na Thermogolfie. A właśnie dzisiaj dzwonił do nas przedstawiciel ClimaKomfortu, żeby zapytać, czy się juz zdecydowaliśmy. Nie wątpię, że to porządna firma, ale mam nadzieję, że i ta z Jasła też jest taka. (W razie czego będzie na Rolanda.) A kasy trochę w kieszeni zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruba_berta 19.10.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 ad2/ rachunek za prąd ( ogrzewanie + CWU + wszystko inne ) 700 zima, 300 lato Czy 700 i 300 to za miesiąc? Czy za calą zimę i całe lato? Ja jestem jeszcze kompletnie zielone w te klocki, planujemy ogrzewanie PC, ale wciąż mam watpliwości, czy to jest RZECZYWIŚCIE opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.10.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 U mnie od wczoraj dziala i grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.10.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 U mnie od wczoraj dziala i grzeje Bardzo proszę o szczegóły dotyczące tej pompy (THERMIA prawda?). Skąd jest, jak działa i jak była cena (oczywiście jeżeli chcesz ją podać). Jak duży dom. Będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.10.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 To już po rozmowie. No i chyba nareszcie kolejną decyzję podjęliśmy. Stanęło jednak na Thermogolfie. A właśnie dzisiaj dzwonił do nas przedstawiciel ClimaKomfortu, żeby zapytać, czy się juz zdecydowaliśmy. Nie wątpię, że to porządna firma, ale mam nadzieję, że i ta z Jasła też jest taka. (W razie czego będzie na Rolanda.) A kasy trochę w kieszeni zostanie. Jesteście po rozmowach. Czy można wiedzieć jaką cenę zaproponowali i czym jeszcze Was przekonali. Jak będzie rozwiązana sprawa CWU. A cena podłogówki. No i jaki duży dom. Jeżeli oczywiście chcesz mi udzielić tych informacji, bo jeżeli nie to zrozumię. My z Bydgoszczy to chyba z Jasła do nas nie przyjadą. Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts