andrzej49 26.09.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Liście mojego rododendrona od dołu przebarwiają się na kolor żółto - czerwony i opadają. Co to za choroba i czym opryskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.09.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Poproszę fotkę i troszku więcej opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 26.09.2005 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Mam zepsuty aparat. Liście od dołu są jak napisałem żółtawo - jasno czerwone, a wlaściwie jasno-czerwonawe i opadają. Nic więcej nie potrafię napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.09.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 A zwijają się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 26.09.2005 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 A zwijają się? NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 27.09.2005 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Jeżeli ta sprawa nie dotyczy wszystkich liści tylko małej części, to może być normalne zrzucanie części najstarszych liści. Liście na różanecznikach żyją ok. 4 lat, po tym terminie krzewy je tracą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.09.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Liście mojego rododendrona od dołu przebarwiają się na kolor żółto - czerwony i opadają. Co to za choroba i czym opryskać? moich tez, ale to normalne. tak stwierdzil ogrodnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.09.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Jeżeli ta sprawa nie dotyczy wszystkich liści tylko małej części, to może być normalne zrzucanie części najstarszych liści. Liście na różanecznikach żyją ok. 4 lat, po tym terminie krzewy je tracą. Dokładnie do tego zmierzałam zadając kolejne pytania i eliminując ewentualne kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 27.09.2005 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goja 27.09.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Liście mojego rododendrona od dołu przebarwiają się na kolor żółto - czerwony i opadają. Co to za choroba i czym opryskać? Moje rododendrony też robiły to samo do czasu aż zaczęłam je obficie podlewać. Wyczytałam że są bardzo wrażliwe na suszę. Poskutkowało. Liście dolne nie powinny też dotykać kory jeśli są wyściółkowane, bo tego nie lubią. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 28.09.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Zygmor,Czy Ty SAM założyłeś i pielęgnujesz TAKI ogródek??!!??? ? To iście bajkowe cudo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 29.09.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Oczywiście że nie sam, ale z żoną. Ogród założyliśmy 20 lat temu na leśnej działce i od razu zapadła decyzja, że nie wycinamy wszystkich drzew i sadzimy pietruszkę i pomidory, jak więjszość by to zrobiło, tylko zakładamy kolekcję różaneczników. A wszystko zaczęło się od wysiania partii nasion różaneczników, zachęcił mnie do tego artykuł w prasie. Te otrzymane wtedy z nasion krzewy to obecnie trzon naszej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts