malgosimi 26.09.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 albo farba ale taka z przecierką? albo najlepiej tynk z fakturą + farba przecierana? można tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.09.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Pewnie, że można ale czy to praktyczne? W kuchni dobrze mieć ściany pokryte czymś co łatwo można zmyć a na chropowatej scianie mogą być trudności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 26.09.2005 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 bo teraz mam gładkie (lustro, wygląda super) - i wścieklicy dostaję od ciągłego przecierania, żeby nie było smóg, zacieków, kropelek wody etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.09.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 bo teraz mam gładkie (lustro, wygląda super) - i wścieklicy dostaję od ciągłego przecierania, żeby nie było smóg, zacieków, kropelek wody etc Jestem zwolennikiem powierzchni maskujących - a więc obszary najbardziej narażone na zabrudzenie lepiuej pokryć czymś mało brudzącym np plytki lub panele o kolorystyce zmelanżowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 26.09.2005 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 płytki u mnei odpadają - nie pasują mi do koncepcji... a co do paneli - jakie panele? nie do końca rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.09.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Sš różnego rodzaju płyty np. postformingowe. Panele plastikowe (choć te wydajš mi się tandetne). Wydziałam bardzo fajnš kuchnie gdzie ciany były obłożone cienkš płytš OSB która była zabezpieczona matowym lakierem jak do podłogi. Fajny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 27.09.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Hmm jak płytki nie pasują do koncepcji to trudna sprawa. Nie wiem jak trzeba się starać żeby ściana w kuchni zwłaszcza koło mebli , zlewu czy kuchenki od czasu do czasu nie była poplamiona. Wtedy niestety szmata i czyszczenie. A co do tynków strukturalnych, przecieranych itp... obowiązkowo trzeba je zabezpieczyc lakierem !!!! co by dało się ta ścierą pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benezis 27.09.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Można dać tynk ozdobny a później go maluje się specjalnym lakierem akrylowym. Beckers ma takie lakiery . Chyba 5 litrów kosztuje jakieś 50 zeta.Są różne matowe i z połyskiem. Jak pomalujesz tym lakierem to możesz śmiało czyścić szczotą i wodą z detergentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 27.09.2005 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 hm... a gdzie takie płyty OSB można znaleźć w okolicach Warszawy? czy tynk strukturalny najpierw maluje na swj wybrany kolor, a potem lakieruję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 27.09.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Płyty OSB nasączone są formaldechydem, muszą być przykryte, nie wiem czy lakier wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.09.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Płyty OSB nasączone są formaldechydem, muszą być przykryte, nie wiem czy lakier wystarczy Katju może masz rację, że nie były to zwykłe płyty OSB, tyko coś co wyglądało jak płyty wiórowe i było znacznie ciensze. Nie była to jednak wykładzina korkowa. W Pozku można dostać coś takiego w firmie Vox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.09.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 małgosimi nie radzę struktury w kuchni, choć bywa piękna szkoda czasu na sprzątanie. a jaką masz koncepcję, to moze coś doradzę? Może wielkoformatowe płytki ceramiczne, bardzo duże, wyglądające jak metal albo jak fornir? albo farby - srebrne, metaliczne itp? Albo beton szlifowany i pokryty środkiem , by nie nasiąkał? albo cegły? A moze płyty akrylowe , ale one też są z połyskiem, więc znać każdą plamkę, za to łatwo je myć. albo panel pokryty naturalnym fornirem? albo stal - atłasowa, zabezpieczona środkiem, by się ją łatwiej polerowało. albo gładka farba lateksowa... moze mi ise coś przypomni,jak opiszesz koncepcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 27.09.2005 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Mimi, świetne pomysły! Dziękuję 1. wielkoformatowe płytki ceramiczne, bardzo duże, wyglądające jak metal + brzmi super. zastanawiałam się nad inoxowymi matami (widziałam np w dacterze)... 2. albo farby - srebrne, metaliczne itp? + bardzo duzo gotuję... trochę się boję, ze mi się 'przetrze'... 3.Albo beton szlifowany i pokryty środkiem , by nie nasiąkał? albo cegły? -cegły odpadają 4. A moze płyty akrylowe , ale one też są z połyskiem, więc znać każdą plamkę, za to łatwo je myć. ' hm? co to takiego? 5. albo panel pokryty naturalnym fornirem? - fornir odpada, jak dla mnei za dużo różnych materiałów by było 6 i 7. stal - atłasowa, zabezpieczona środkiem, by się ją łatwiej polerowało. albo gładka farba lateksowa... - te dwie opcje najbardziej mi się chyba podobają... mam cały czas opory do stali - naprawdę można ją czymś pokry, żeby łatwiej było czyścić? co do koncepcji: Maksymalne zachowanie symetrii, same szerokie szuflady z aluminiowymi listwami uchwytowymi, biały satynowy mat. Blat z jak najczerniejszego silestone (z wpuszczonym małym, okrągłym zlewem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 29.09.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Tutaj można zobaczyc kilka fajnych tynków http://www.tynkiozdobne.pl/pl/index.html Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 30.09.2005 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 hm... tynkimi chyba już przeszły na dobre... nie będzie wiecej pomysłów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 30.09.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 hm... tynkimi chyba już przeszły na dobre... nie będzie wiecej pomysłów? zabraklo mi tu kamienia plomieniowanego/plomieniowany nie jest blyszczacy , ekstra matowy , ma lekka fakture, ktora nawet jak sie zabrudzi smazona konfitura, to szczotka i heja/ no i zabraklo tez stiuku . Matowego, a jakze Aha ! No i laminatu tez zabraklo - do wyboru do koloru. imitujacego stal, aluminium, miedz anodowana, patynowana, z faktura i bez . pozdrawiam PS Zapomnialbym na smierc. Matowione szklo fusingowe PS2. A.....i moze stal groszkowana albo czesana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikka 30.09.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Jak chcesz to zobacz na stronę http://www.fox-dekorator.plJa sobie w kuchni pomalowałam (sama) ścianę bejcą matową zmieszaną z pomarańczowym barwnikiem. Wyszły fajne przeciery. Łatwo się to robiło i teraz nie mam z tą ścianą problemu - jak mi się pochlapie (a jest nad płytą elektryczną) to ją przecieram zwykłą mokrą ściereczką i po plamach nie ma śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikka 30.09.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Jak chcesz to zobacz na stronę http://www.fox-dekorator.plJa sobie w kuchni pomalowałam (sama) ścianę bejcą matową zmieszaną z pomarańczowym barwnikiem. Wyszły fajne przeciery. Łatwo się to robiło i teraz nie mam z tą ścianą problemu - jak mi się pochlapie (a jest nad płytą elektryczną) to ją przecieram zwykłą mokrą ściereczką i po plamach nie ma śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 30.09.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Blat z jak najczerniejszego silestone (z wpuszczonym małym, okrągłym zlewem). Pomyśl nad blatem z czarnego granitu wytrawionego kwasem - piękna matowa aksamitna struktura przypominająca łupek. Ja tak chciałam ale mi znowu do szafek nie pasiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 30.09.2005 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 hm... a skąd taki granit się bierze. brzmi fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts