Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do tego, co szumi w Wielkim Lesie

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wilcza75 Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAM NA CIĄG DALSZY :oops: :oops:

cytat

Nowa lokalizacja miała być:

- niedaleko Pisza

- jak najbliżej lasu, a najlepiej w samym lesie

- blisko jeziora z możliwością kąpieli w nim

- i spełnieniając powyższe warunki - na naszą kieszeń, a więc tania, a najlepiej bardzo tania

Napiszę tak: urodziłam się w Piszu (jakiś czas temu :lol: ), mam tam babcię, ciocie i kuzynów. Mieszkam obecnie w Bydgoszczy. Moj mąż ma pracę tutaj i zmiana miejsca zamieszkania nie wchodzi w grę :cry: Dlatego .... zazdroszczę Wam tego, że wybieracie miejsce do życia właśnie tam gdzie chcecie :wink:

Lokalizacja i warunki obmyśliliście super - trzeba mieć szczęście ażeby to wszystko połączyć od razu!!!

Zapewniam, że Wasz dziennik wpiszę sobie do ulubionych.

:D

Ago Ż F, nie napisałem, że szukając działki w puszczy, wybieraliśmy sobie miejsce do życia. W naszych planach ad 1998 (i jeszcze przez następnych kilka lat) działka w lesie miała być miejscem służącym letniej rekreacji. Plany się jednak zmieniają. Od niedawna budujemy domek całoroczny, gdzie zamierzamy spędzać większość wakacji, weekendy i ogólnie rzecz biorąc każdą wolną chwilę (no może trochę przesadzam).

Nadal będziemy jednak mieszkać w mieście, choć marzę sobie, by na zasłużonej emeryturze osiąść tu na stale.

No i chociaż miałem zaprzeczyć Twoim przypuszczeniom, w końcu wyszło na to że masz rację - wybraliśmy sobie miejsce do życia.

t

Fajnie się zaczyna... jakby jakaś mgiełka tajemnicy... las... pohukujące sowy... zaraz pewno będzie trup ! :)

trupa nie ma, ale za to pojawili się nowi bohaterowie - tajemniczy KiZ. No to czekamy dalej... 8)

Moi Drodzy

Jeśli jesteście choć trochę zainteresowani moim smęceniem, pomóżcie mi wybrać drogę, którą mam podążać w "wielkim lesie".

Czy biegiem zmierzać do meritum czyli spraw dokumentacyjnych i samej budowy, czy przy okazji poopowiadać trochę ciekawostkek leśno-polno-wiejskich i nie tylko?

tomasz

Przyjemnie czyta się wilcze opowieści. Gdy dotarłam do fragmentu o księżycowym nastroju - zapomniałam przez chwilę, że to forum budowlane :) Czekam na kolejną odsłonę

• 2 weeks później...

Wilcza, sąsiedzie prawie, super opisy, ciągnij dziennik proszę.

Za każdym razem jak jadę do siebie, mijam Łomżę, Pisz, Orzysz...

Zapraszam do wątku "A może grupa olsztyńska".

Pozdrawiam

Tomek

• 5 weeks później...

Jest! jest! nareszcie jest dalszy ciąg mojej ulubionej lektóry! :D :D :D

Pisz Wilcza ! pisz! bo to są letnie wspomnienia takie miłe szczególnie w te listopadowe wieczory i tak przypominające nasze zmagania z płotem , który trzeba było trzykrotnie "zagęszczać" przed dzikami,ze studnią oraz z trzytonową przyczepą ,która " przeszła" już wiele przygód,ale jeszcze nieżle się sprawuje.

Czekamy na ciąg dalszy.

Danka.

....

No i był jeszcze jeden drobiazg związany z przyczepą, którym pochwalę się następnym razem

Drobizagi są naważniejsze :) Z nich składa się...dziennik :wink: Nie każ zbyt długo czekać :roll: :)

• 2 weeks później...

Szkoda mi ruszać dziennik, bo akurat znalazł się między dwoma innymi Tomkami (Tomadyna i Tomek1950). Chętnie posiedzę w tym towarzystwie.

Co prawda wg. Tyma i Barei, chyba Ryśki to były fajne chłopaki, ale na Wilczej75 mówli, że owe Tomasze - też są.

Przy okazji mam wrazenie, że jesteśmy w ostatnich miesiącach, tzn. odkąd przeglądam Forum, najaktywniejszymi piszaczami.

Może sondaż ktoś założy, albo co?

tomasz