mantra 26.09.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Czy na ścianie która ma 5,5m ( w tym dwa okna 90cm i balkonowe 150) radzicie dać firankę na całej długości czy podzielić? Tylko jak? Liczę na wasze rady i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 27.09.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Moja propozycja.Jak przypuszczam okna 90 (nie sięgają podłogi) są odzielone ścianami od balkonowych. Jeśli tak to nie łączyłabym ich jedną firanką tylko dała na okna story a na balkonowe karnisz z firanką lub ekran suwany (jeśli da się zamontować). W przypadku gdy okna 90 są razem z drzwiami balkonowymi to możnaby dać karnisz ale podzieliłabym firankę przy łączeniu okna z oknami balkonowymi lub dać żaluzje krótką na okno 90 długą na okna balkonowe. Jeśli jednak wybierzesz firankę na całość to i tak podzieliłabym ją (łatwiej jest wchodzi na balkon a podział nie rzuca się w oczy). Ja mam okna balkonowe 4 m i dałam karnisz z firanką podzieloną po środku. Nie musze suwać za każdym razem jak wchodze i wychodze z obu pomieszczeń. Jedyny mankament to przy wietrze takie firanki podzielone mogą "wyfruwać" na zewnątrz ale sądzę że tak będzie też przy firance nie podzielonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejZdzis 28.09.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 no to moze i mi ktoś pomoże. mam okno wielkości 6,5 metra (segmenty okien połączone w całość). okno jest umieszczone ok 40 cm nad podłogą. od góry punktowo okno jest oświetlone. jakie firanki/żaluzje itd zamontować ? i jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 mantra,ja bym podzieliła.Nie wiem,jaki jest układ okien,ale raczej dałabym taką samą długość.I przedzieliłabym,choćby ze względu na wychodzenie na taras,o którym pisała poprzedniczka. moniq,co to jest ekran suwany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 28.09.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 też bym podzieliła...bo z wyjściem będzie kłopot...a jak?hmm przeciąć i zakończyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 28.09.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Ekran suwany to rozpięty na ramie w rozmiarze np. 1 szer. okna materiał (tj. na firank i i zasłony), który działa podobnie jak drzwi suwane. Nie mam ich u siebie ale gdybym mieszkała wyżej to fajna sprawa. Ekrany swobodnie można aranżować np. 2 ciemne (jak zasłonki) dwa jasne, można też zsunąć dwa środkowe ekrany a dwa zewnętrzne pozostawić. Ekrany pokazywała gdzieś na formum Osowa widziałam też je w wątkach dot. rolet i innych sposobów zasłaniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 28.09.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Co do technik szycia (jak przeciąć?) to nie się na tym nie znam. Na karniszu mam zamotowany po środku (gdzie przecina się firanka) taką blokadę po to aby firanka z jednej strony dochodziła tylko do tego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 29.09.2005 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Dzięki za opinie. Podzielę firanki zgodnie z Waszymi sugestiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts