Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D03 DOSKONAŁY

Recommended Posts

• 2 months później...
Czy ktos z szanownych forumowiczów buduje, (zbudował) dom wg projektu muratora D03? Przeszukałem forum takiego hasła nie znalazłem. Jestem pewny że ktoś taki jednak istnieje. Bede wdzięczny za komentarze, uwagi itp.

Witam

Ja już we wrześniu zadałem na forum pytanko o D03 i do dzisiaj niestety nikt nie odpowiedział. :( . Murator wybudował taki dom pod Warszawą ale już nie można go zobaczyć - został sprzedany. Budowę D03 lekko przebudowanego (pokój i łazienka powiększone o taras nad garażem) zamierzamy rozpocząć wiosną 2004. Mam nadzieję że będziemy mogli wymieniać cenne informacje z przebiegu budowy.

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam

Cieszę się że w końcu ktoś dał odpowiedź do D03. Bardzo chętnie zobaczył bym zdjęcia z budowy lub samą budowę jeżeli jest gdzieś w Polsce :). a tak przy okazji z czego budowałaś, bo ja zamierzam z silikatów

Pozdrawiam

• 2 months później...

Jesteśmy jednymi z tych, którzy zdecydowali się zakupić projekt "D-03-Doskonały". Urzekło nas przestronne wnętrze domu i liczne racjonalne rozwiązania, które zastosowano w w/w projekcie.

Naszym marzeniem przed rozpoczęciem inwestycji byłoby odwiedzenie, tych którzy takowy dom już wybudowali, po to, aby "mieć wizję" tego co nas czeka, oraz aby unaocznić sobie wygląd domu i sposób realizacji go w praktyce.

Bylibyśmy bardzo wdzięczni, za skojarzenie nas z kimś, kto w/w projekt zrealizował, bądź realizuje.

Serdecznie pozdrawiamy !

• 5 months później...
  • 3 weeks później...

A mi się ten projekt nie podoba. Parter sprawia wrażenie jakby architekt zaplanował 65 m2 po czym... nie wiedział co z tym metrażem zrobić... W efekcie mamy pełnowymiarowe boisko do squash-a plus mała kuchenka. Do tego piec w 4-metrowej toalecie...

Inwestor szukający niedużego domku (A takim jest DOSKONAŁY), raczej będzie starał się optymalnie wykorzystać powierzchnię. A więc nie dla niego 50-metrowy pokój dzienny kosztem pomieszczenia gospodarczego, mini-przedsionka czy kuchni.

I jeszcze jedno. Na parterze, na prawo od wejścia do salonu jest na rysunku coś a la kominek. Czy on jest jakoś zdalnie podłączony do głównego komina? Czy może elektryczeski... Bo na rzucie piętra komin jest tylko jeden...

• 5 months później...
  • 5 months później...
  • 4 weeks później...
  • 5 months później...
  • 5 weeks później...