Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGACKA I CHATKA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 198
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hm... ja wiem czy to takie proste i tak ja tego nie bede robic najwyzej maz , chciałam wiedziec czy ta szyna praktyczna na dole czy lepiej zrobic ja tylko na gorze i jeslibys mogla to zrob zdjecie tak zeby bylo widac podloge dzrwi i ta szyne, bo akurat na tym zdjeciu co wkleilas tego nie widac, przepraszam ze cie tak mecze

• 3 weeks później...

Parapet bejca + lakier utwardzający półmat

Codo drzwi to widać po tym co się robi z pleksią...

Znalazłam ją w sklepie gdzie robią reklamy, bo to dośc cienka mleczna miękka pleksia na którą nakleiłam witraż .

Sama pleksia wychodzi gdzieś koło niecałe 10 zł za metr 2

Kurcze Aga, jakie w Tobie talenta drzemią! :o A jak Ty ten witraż (chciałam napisać wiraż :lol: ) zrobiłaś??

no więc tak.....pojechałam do sklepu, kupiłam pleksję w arkuszach(takich miętkich) , w domu ją dociełam do wymiaru okienek w drzwiach...a na nią, nakleiłam witraż(wiraż... :lol: ) i to wszystko takerem przyłupałam do ramek a na to listewki maskujące...

i tak to było...

no więc tak.....pojechałam do sklepu, kupiłam pleksję w arkuszach(takich miętkich) , w domu ją dociełam do wymiaru okienek w drzwiach...a na nią, nakleiłam witraż(wiraż... :lol: ) i to wszystko takerem przyłupałam do ramek a na to listewki maskujące...

i tak to było...

No nie wkurzaj się na ignorantkę, ale pytam nadal: z czego ten witraż??? Z bibuły???? :roll: (Nie śmiej się, nie bij i nie pomstuj :wink: ) a lakier to jaki ?? (bo moje pierwsze skojarzenie - do włosów :oops: :roll: :wink: ), a listewki to czym (przykleiłaś)? (nie nie napiszę jakie skojarzenie miałam, bo bym się do końca zblamowała :wink: ).

Nie, o ... gumie do żucia :oops: :D (usprawiedliwiam skojarzenie - przypadłość taka pewnej małej glizdeczki zamieszkującej ze mną pod wspólnym dachem - co najlepiej klei?? Guma do żucia!! A co najlepiej klei guma owa? Wszystko, jednak zdecydowanie najlepiej włosy :D ).

No nie wkurzaj się na ignorantkę, ale pytam nadal: z czego ten witraż??? Z bibuły???? :roll: (Nie śmiej się, nie bij i nie pomstuj :wink: ) a lakier to jaki ?? (bo moje pierwsze skojarzenie - do włosów :oops: :roll: :wink: ), a listewki to czym (przykleiłaś)? (nie nie napiszę jakie skojarzenie miałam, bo bym się do końca zblamowała :wink: ).

pomału pomału, bo tu widzę trzeba wielu uściśleń...

po pierwsze wcale się nie wkurzam, bo mnie wszystko trzeba tłumaczyć jeszcze dokładniej i jeszcze bardziej obrazowo...wiec wiem jak jest!Postaram się zatem...

Klej z maki odpada z tego co wiem nie wytrzyna plucia! :wink: :lol:

Witraż jest kupiony gotowy malowany na flolii samoprzylepnej np w castoramie:około 8zł za metr bierzący.Więc klei sie sam do pleksi

Lakier....hm...jaki lakier? :o :o :o

Drzwi są omalowane samą bejcą wodna i tyle, ale te co to będe robić drugi raz :evil: obejcuję i omaluję lakierem utwardzajacym bezbarwnym!

a listewki to czym (przykleiłaś)? (nie nie napiszę jakie skojarzenie miałam, bo bym się do końca zblamowała :wink: ).

a jezcze listewki, wieć zasadniczo listewki się przybija małymi gwoździkami(nie mylić z goździkową), ale można je przyleić np klejem montazowym (w takiej tubie jak silikon)...doskonale sie sprawdza, w mieszkaniu miałam na nim nawet osadzone witryny drzwiowe, i trawją do dziś...