anouk 27.09.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 W łazience na jednej ze ścian mam zostawione miejsce na wielkie lustro. Lustro nie jest położone centralnie na ścianie, z jednej strony będzie stykać się z kaflami do sufitu, z drugiej z prostopadłą ścianą. Problem jest właśnie po tej stronie, otóż na tej ścianie kafle kończą się na wysokości 1 metra, a że są grube na 1 cm, gdy dostawię do nich lustro powstaje 1 cm szpara między krawędzią lustra a prostopadłą ścianą. Uff! czy ktoś to rozumie? a jeśli tak, jak można technicznie rozwiązać taki poblem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.09.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 W łazience na jednej ze ścian mam zostawione miejsce na wielkie lustro. Lustro nie jest położone centralnie na ścianie, z jednej strony będzie stykać się z kaflami do sufitu, z drugiej z prostopadłą ścianą. Problem jest właśnie po tej stronie, otóż na tej ścianie kafle kończą się na wysokości 1 metra, a że są grube na 1 cm, gdy dostawię do nich lustro powstaje 1 cm szpara między krawędzią lustra a prostopadłą ścianą. Uff! czy ktoś to rozumie? a jeśli tak, jak można technicznie rozwiązać taki poblem? Fuga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 27.09.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Moze taka metalowa listwa-dekor jaką ma Opoczno ?? Powinna pasować w ta lukę - a jako metaliczna będzie tez grała z lustrem. http://www.opoczno.com/products/1538m.jpg Troszke mało widoczna ta listwa Tu na tej aranżacji widać ja lepiej nad umywalką http://www.opoczno.com/groups/208_6a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jfilemonowicz 27.09.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 a może dokładnie rozliczyć lustro... i u gory bedzie szersze ... fuga i listwa ozdobna to też dobre pomysły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 27.09.2005 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Załuję że nie mogę wam przedstawic rysunku Wyobrażcie sobie tak: po lewej stronie jest cacy, po prawej na wysokości 40 cm od dołu w lustro wcina się kafel ze ściany obok, który ma grubość 1cm. Gdybym chciała zrobić lustro przylegające dokładnie do tej ściany musiałabym z lustra wyciąć pasek 40 cm wysoki i 1 cm szeroki. Muszę powiedziec że to tez rozważam, choć wiem że będzie głupio. Póki co te rozwiązania o których mówicie wydają mi się niemożliwe w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jfilemonowicz 27.09.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 no właśnie to proponowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.09.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Załuję że nie mogę wam przedstawic rysunku Wyobrażcie sobie tak: po lewej stronie jest cacy, po prawej na wysokości 40 cm od dołu w lustro wcina się kafel ze ściany obok, który ma grubość 1cm. Gdybym chciała zrobić lustro przylegające dokładnie do tej ściany musiałabym z lustra wyciąć pasek 40 cm wysoki i 1 cm szeroki. Muszę powiedziec że to tez rozważam, choć wiem że będzie głupio. Póki co te rozwiązania o których mówicie wydają mi się niemożliwe w tym przypadku. Dlaczego niemozliwe ? 1 cm dekor lub fuga powyzej kafelkiw, ale na scianie na ktorej jest lustro powinna zalatwic sprawe. No chyba, ze narozniki masz miez wykonczone plastikami, no to faktycznie fatalna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 27.09.2005 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Na jednej stronie dekor a na drugiej nic? I w dodatku ten dekor jako jedyny w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.09.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Na jednej stronie dekor a na drugiej nic? I w dodatku ten dekor jako jedyny w łazience? A czemu nie ? Jesli mialby byc np srebrny, to stanowilby swietne wykonczenie lustra. Albo w kolorze kafelkow albo w kolorze fugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 27.09.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Anouk - ten dekor to taka cieniutka listwa metalowa - dokladnie 1 cm ktorego ci brakuje. Jeśli metalowa to i trochę lustrzana. jezeli dasz lustro zgodnie z wystającymi na 1 cm plytkami - to od wysokości 40 cm powstanie ci przestrzeń na 1 cm - dokonale wypełni ją listwa- dekorek - licująca sie z lustrem - to nie jest taki dekor ktory da ci po oczach i wprowadzi nieład - pomoze ci jedynie zamknąć w dyskretny sposób lukę ktora powstanie - ja to widzę oczami swqjej wyobraźni - o oooooooooooo......... A z innej beczki listwa tylko z jednej strony ze zwykłego dekoru - widocznego duzo bardziej - przy braku tej nieszczęsnej wystającej powierzchni płytek też by ładnie wyglądała. Tak mówię bo mam plan tak zrobic u siebie - taka duza tafla lustra z jedej strony bedzie ograniczona paskiem dekoru a drugiej strony bedzie wchodziłam w bok prostopadlej ścianki- jakos mi nie brakuje ten listwy po drugiej stronie - nie wszytsko musi byc maksymalnie symetryczne, no nie?? Żeby nie było ze uperam sie przy swojej propozycji- wyjaśniam tylko na wypadek gdybysmy sie źle zrozumiały- jeśli jednak dobrze - tylko ci sie to nie podoba - to oczywiscie nie namawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.09.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 - oswietlenie boczne - listwa lub halogeniki - motyw ozdobny z muszelek, drzewa olwkowego itp - miejsce do zamocowania półeczek poszukaj czegoś zaskakującego, a będzie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 27.09.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 a co bedzie na scianach powyzej kafelkow? moze to upchnac w szpare miedzy lustrem a sciana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts