Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łamigłówka z lustrem

anouk

Recommended Posts

W łazience na jednej ze ścian mam zostawione miejsce na wielkie lustro.

Lustro nie jest położone centralnie na ścianie, z jednej strony będzie stykać się z kaflami do sufitu, z drugiej z prostopadłą ścianą. Problem jest właśnie po tej stronie, otóż na tej ścianie kafle kończą się na wysokości 1 metra, a że są grube na 1 cm, gdy dostawię do nich lustro powstaje 1 cm szpara między krawędzią lustra a prostopadłą ścianą. Uff! czy ktoś to rozumie? :) a jeśli tak, jak można technicznie rozwiązać taki poblem?

W łazience na jednej ze ścian mam zostawione miejsce na wielkie lustro.

Lustro nie jest położone centralnie na ścianie, z jednej strony będzie stykać się z kaflami do sufitu, z drugiej z prostopadłą ścianą. Problem jest właśnie po tej stronie, otóż na tej ścianie kafle kończą się na wysokości 1 metra, a że są grube na 1 cm, gdy dostawię do nich lustro powstaje 1 cm szpara między krawędzią lustra a prostopadłą ścianą. Uff! czy ktoś to rozumie? :) a jeśli tak, jak można technicznie rozwiązać taki poblem?

Fuga ?

Moze taka metalowa listwa-dekor jaką ma Opoczno ?? Powinna pasować w ta lukę - a jako metaliczna będzie tez grała z lustrem.

http://www.opoczno.com/products/1538m.jpg

Troszke mało widoczna ta listwa :o

Tu na tej aranżacji widać ja lepiej nad umywalką

http://www.opoczno.com/groups/208_6a.jpg

Załuję że nie mogę wam przedstawic rysunku :(

Wyobrażcie sobie tak: po lewej stronie jest cacy, po prawej na wysokości 40 cm od dołu w lustro wcina się kafel ze ściany obok, który ma grubość 1cm. Gdybym chciała zrobić lustro przylegające dokładnie do tej ściany musiałabym z lustra wyciąć pasek 40 cm wysoki i 1 cm szeroki. Muszę powiedziec że to tez rozważam, choć wiem że będzie głupio. Póki co te rozwiązania o których mówicie wydają mi się niemożliwe w tym przypadku. :-?

Załuję że nie mogę wam przedstawic rysunku :(

Wyobrażcie sobie tak: po lewej stronie jest cacy, po prawej na wysokości 40 cm od dołu w lustro wcina się kafel ze ściany obok, który ma grubość 1cm. Gdybym chciała zrobić lustro przylegające dokładnie do tej ściany musiałabym z lustra wyciąć pasek 40 cm wysoki i 1 cm szeroki. Muszę powiedziec że to tez rozważam, choć wiem że będzie głupio. Póki co te rozwiązania o których mówicie wydają mi się niemożliwe w tym przypadku. :-?

Dlaczego niemozliwe ? 1 cm dekor lub fuga powyzej kafelkiw, ale na scianie na ktorej jest lustro powinna zalatwic sprawe. No chyba, ze narozniki masz miez wykonczone plastikami, no to faktycznie fatalna sytuacja.

Anouk - ten dekor to taka cieniutka listwa metalowa - dokladnie 1 cm ktorego ci brakuje. Jeśli metalowa to i trochę lustrzana.

jezeli dasz lustro zgodnie z wystającymi na 1 cm plytkami - to od wysokości 40 cm powstanie ci przestrzeń na 1 cm - dokonale wypełni ją listwa- dekorek - licująca sie z lustrem - to nie jest taki dekor ktory da ci po oczach i wprowadzi nieład - pomoze ci jedynie zamknąć w dyskretny sposób lukę ktora powstanie - ja to widzę oczami swqjej wyobraźni :o - o oooooooooooo.........

A z innej beczki listwa tylko z jednej strony ze zwykłego dekoru - widocznego duzo bardziej - przy braku tej nieszczęsnej wystającej powierzchni płytek też by ładnie wyglądała. Tak mówię bo mam plan tak zrobic u siebie :lol: - taka duza tafla lustra z jedej strony bedzie ograniczona paskiem dekoru a drugiej strony bedzie wchodziłam w bok prostopadlej ścianki- jakos mi nie brakuje ten listwy po drugiej stronie - nie wszytsko musi byc maksymalnie symetryczne, no nie?? :)

Żeby nie było ze uperam sie przy swojej propozycji- wyjaśniam tylko na wypadek gdybysmy sie źle zrozumiały- jeśli jednak dobrze - tylko ci sie to nie podoba - to oczywiscie nie namawiam.