tulek 27.09.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Witam! Jestem na etapie rozprowadzenia DGP-wymuszonego bez budowania kominka ponieważ brak funduszy Ile należałoby zapłacić za robocizne: rura wznosna od kominka do wentylatora 7mb nastepnie wyjscie od dmuchawy do5 pokoi kazdy oddalony o jakies 3-5m (od dmuchawy) oraz montaż anemostatów). Za samo takie rozprowadzenie mialem propozycje siegajace 400zł-1500zł jaka jest optymalna cena za taką robotę?????? z góry dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 27.09.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Ja płaciłem 150zł za punkt. Rozprowadzenie od miejsca gdzie będzie turbina do wylotu w danym pomieszczeniu. Bez podłączenia turbiny i dojścia do niej od kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tulek 27.09.2005 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 cena 150 zl/pkt zawiera material czy to tylko robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 27.09.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 1000 zł.- około 40 m.b. rury ocieplonej (wytrzymałość do 250 st.C)- 5 anemostatów- robocizna. Dodatkowo, stówkę, zapłaciłem za pseudo- dystrybutor do DGP (grawitacja) umieszczony nad kominkiem, od którego odchodzą wszystkie rury na piętro. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 01.10.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 to ja chyba przepłaciłam- ale z tym kominkiem to trafiłam na jakiegoś wyjątkowo "ceniącego się" gościa.rozprowadzenie do 3 pomieszczeń bezpośrednio nad kominkiem z robocizną - 1 100,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 02.10.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 cena 150 zl/pkt zawiera material czy to tylko robocizna Sama robocizna. Materiały 1700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagoda 03.10.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 80 zł za punkt ale nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek, złota rączka 21.11.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Myślę, że 150, jest właściwa ceną, bo ja po tyle biorę, ale zawsze uwzględniam miejscowe warunki, (i wtedy jest różnie) a nigdy nie podaję ceny na telefon. I wykonuję od kominka do przykręcenia anemostatów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 14.12.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Materiały - 880 PLNRobocizna - 670 PLNDotyczyło rozprowadzenia podgrzanego powietrza do 2 punktów na parterze i 7 na poddaszu. Robił to dostawca/wykonawca kominka więc może ta część kosztorysu nie jest 100% adekwatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 26.12.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Okolice Łodzi. 150zł/punkt to dobra i uczciwa cena za DGP. Jeżeli ktoś ma "pojęcie o okręcie" to sam powinien to zrobić bez żadnych problemów. Trzeba tylko pamiętać o prawach fizyki a szczególnie termodynamiki oraz stosować materiały odpowiedniej jakości i z atestem (głównie chodzi o rury spiro do 250 st.C, przejścia przez przegrody itp.) Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 01.04.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 A czy w waszych cenach uwzglednione bylo wykonczenie rozprowadzenia (np. ukrycie w karton-gipsie itp.) czy tylko samo polozenie rur? Potrzebne było przebijanie się przez strop? rosa: co znaczy "przejscia przez przegrody"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 04.04.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 wbrat Każdy materiał pod wpływem ciepła w różnym stopniu zmienia swoje wymiary. Wiedząc o tym trzeba rurom to umożliwić: przy przejściu przez strop, ściany itp., dając odpowiedni luz na obwodzie i zabezpieczając rury przed uszkodzeniem mechanicznym. Oczywiście "ruchy" są minimalne i zależą też od rodzaju materiału, średnicy, izolacji itp. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 27.03.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Podnoszę temat - robocizna : - ile za punkt- ile za odcinek kominek / wentylator- ile za montaż wentylatora Kominka jeszcze nie ma. Czy najlepiej "brać" kominek+ instalacja? Czy osobno - instalacja systemu DGP niesie ze sobą jakieś ryzyko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts