_Beti_ 27.09.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 dziś przyszły mi papiery z merioracji ochrony środowiska i urzędu wojewódzkiego więc mój kierownik budowy powiedział że jutro przygotuje warunki zabudowy i dopilnuje aby wójt je podpisał i mogę zalewać fundamęty (tak na czarno aby zdążyś przed zimą ) ALE jet problem z ZUDem który przekształcił się w coś tam właśnie przeczytałam co to jest ten ZUD jeśli dobrze zrozumiałam to chodzi o wszystkie przyłącza ale robi się to po pozwoleniu na budowe wiięc po co ona się uparła aby to robić teraz przed fundamętami dla mnie się liczy każdy dzień bo pogoda jest dobra więc poratujcie o co tu chodzi i ile to może trwać (mapa do celów projektowych ma być w czwartek a mój kierownik to pracownik gminy - tak na marginesie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 27.09.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 dziś przyszły mi papiery z merioracji ochrony środowiska i urzędu wojewódzkiego więc mój kierownik budowy powiedział że jutro przygotuje warunki zabudowy i dopilnuje aby wójt je podpisał i mogę zalewać fundamęty (tak na czarno aby zdążyś przed zimą ) ALE jet problem z ZUDem który przekształcił się w coś tam właśnie przeczytałam co to jest ten ZUD jeśli dobrze zrozumiałam to chodzi o wszystkie przyłącza ale robi się to po pozwoleniu na budowe wiięc po co ona się uparła aby to robić teraz przed fundamętami dla mnie się liczy każdy dzień bo pogoda jest dobra więc poratujcie o co tu chodzi i ile to może trwać (mapa do celów projektowych ma być w czwartek a mój kierownik to pracownik gminy - tak na marginesie) Jak to na podstawie decyzji o warunkach zabudowy chcesz już lać fundamenty????? Mapka w czwartek???? A projekt? uzgodnienia z gestorami sieci? lokalizacja zjazdu? Powiem tak - choć projekt złóż do gminy z wszystkimi możliwymi uzgodnieniami,żebyś się później nie obudziła "z ręką w nocniku". To i tak jest niezgodne z prawem,ale już bezpieczniejsze dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.09.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Beti ZUD jest przed ustaleniem czegokolwiek na działce. Aby zrobić plan zagospodarowania terenu tj. gdzie i dlaczego dom, podjazd media trzeba to skonsultować z ZUDem. Bo potem okaże się np. że stawiasz dom na ściśle tajnej linii wojskowej albo na środku rurociągu jamalskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.09.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Przecież to zwykła samowola budowlana. Chcesz później mieć do zapłacenia pięciocyfrową kwotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 27.09.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Aby rozpocząć budowę geodeta wytycza dom i robi wpis do dziennika. A więc musi być plan zagospodarowania działki. Tak więc zastanów się, jak z tego wybrnąć. A z zalewaniem fundamentu zdążysz do zimy. Paierki są jednak ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 27.09.2005 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 powiem tak u mnie w okolicy nikt nie czeka na pozwolenie na budowe wszyscy budują jak dostaną warunki zbudowy, a wszystkie papiery załatwia mi kierownik który jest szychą w gminie i ma układy z dobrym geodetą, więc ja można powiedzieć jestem zielona podpisuje to co on mi każe bo wiem że nie jedną chate obsłużył jako kierownik, wręcz mogę nawet powiedzieć że wszystkie w mojej miejscowościAle poprawcie mnie jeśli czegoś nie rozumię gdy będe miała mape do celów projektowych i warunki zabudowy to geodeta wrysuje mi dom i może go wytyczyć na działce tak???a co z tym ZUDem o co tu chodzi i ile trwa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.09.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Ale poprawcie mnie jeśli czegoś nie rozumię gdy będe miała mape do celów projektowych i warunki zabudowy to geodeta wrysuje mi dom i może go wytyczyć na działce tak??? a co z tym ZUDem o co tu chodzi i ile trwa??? Pomijając sprawy prawne i Twoje ryzyko kary to nie geodeta a uprawniony architekt lub projektant rysuje plan zagospodarowania działki tj gdzie dom ,podjazdy, media, nawet śmietnik. I tylko taki człowiek uzgadnia ZUD. Aby to mógł zrobić musi uzgodnić tą sprawę z melioracją (pisałaś że dostałaś papiery), energetyką, wod-kan, wojskiem etc. Czyli wszystkimi którzy coś mogli robić na Twojej działce. Do tego służy ZUD gdzie możesz to wszystko uzgodnić (raczej nie będziesz pisać pism do jednostek wojskowych czy czegoś 20 lat temu nocą nie zamontowali - to mój przypadek) lecz uzgadnia to spec wojskowy w ZUDzie. Wtedy można już spokojnie robić plan zagospodarowania, projekty etc. Trwa rożnie ale licz że najmniej ok miesiąca. U mnie 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 27.09.2005 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 jednak odeprałam przed chwilą warunki zabudowy a w sobote kierownik budowy wrysuje mi dom w mape do celów projektowych więc jak pogoda będzie dobra wytyczam chate w poniedziałek i robie fundamęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpassent 27.09.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 i jak ma byc u nas normalnie? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.09.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 jednak odeprałam przed chwilą warunki zabudowy a w sobote kierownik budowy wrysuje mi dom w mape do celów projektowych więc jak pogoda będzie dobra wytyczam chate w poniedziałek i robie fundamęty To jest żałosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 27.09.2005 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 anpi żałosny to Ty jesteś i nie mam zamiaru Ci się tłumaczyć czemu buduje bez pozwolenia, które oczymam za ok 3 miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 27.09.2005 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 a tymi wszystkimi papierami to można sobie cztery litery wytrzeć są one tylko po to aby tysiące obijających się urzędników miało co robić i to wszystko za moje podatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.09.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 anpi żałosny to Ty jesteś i nie mam zamiaru Ci się tłumaczyć czemu buduje bez pozwolenia, które oczymam za ok 3 miesiąc Nie będę się z Tobą licytował, kto jest bardziej żałosny, ale ja nie mam żadnego szacunku dla ludzi, którzy z premedytacją łamią prawo. Między innymi dlatego żyjemy w takim chorym państwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james 27.09.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Jak zobaczyłem że gość robi fundamenty nie tylko bez pozwolenia czy warunków zabudowy,ale nawet nie na swojej działce (działka dopiero w trakcie podziału) nic już mnie nie zdziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james 27.09.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Jak zobaczyłem że gość robi fundamenty nie tylko bez pozwolenia czy warunków zabudowy,ale nawet nie na swojej działce (działka dopiero w trakcie podziału) nic już mnie nie zdziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.09.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Jak zobaczyłem że gość robi fundamenty nie tylko bez pozwolenia czy warunków zabudowy,ale nawet nie na swojej działce (działka dopiero w trakcie podziału) nic już mnie nie zdziwi. Niestety, w Polsce nieprędko będzie normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 27.09.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 anpi żałosny to Ty jesteś i nie mam zamiaru Ci się tłumaczyć czemu buduje bez pozwolenia, które oczymam za ok 3 miesiąc Tei panji jórz dzienkujemy Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 27.09.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Tei panji jórz dzienkujemy Za fundamęty, czy za oczymam? Czy za parę innych perełek? Po mojemu Sunao to się czepiasz, pani ma na pewno takie zaświadczenie co je rodzice dzieciom kupują o tej, no... dysleksji. A na serio, to takie totalne lekceważenie przepisów jest naprawdę żałosne. _Beti_, nowym samochodem z salonu też wyjedziesz bez rejestracji i ubezpieczenia, bo to "papiery do wytarcia czterech liter"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 27.09.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Przyjaciele wyluzujcie. _Beti_ Was podpuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.09.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Przyjaciele wyluzujcie. _Beti_ Was podpuszcza. Dokładnie. Uwaga na nisko przelatujące trolle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts